ak47suk1

Ipohmali

Nov 22nd, 2019
195
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. Sebelum ni, Zuhdi Marzuki mencadangkan Ds Anwar menjadi Kementerian kewangan.. Selepas itu Tuan Ibrahim pula mencadangkan Lim Guan Eng meletak jawatan.. digantikan Ds Anwar.. Hari ini Haji Hadi pula respon..
 2.  
 3. Bagi aku kenyataan pemimpin PAS kali ini tepat.. Memang Ds Anwar layak untuk menggantikan Lim Guan Eng sebagai Menteri Kewangan.. Kalau Ikhlas..kenapa tak sentuh ramai dari menteri yang gagal..Hatta dari Bersatu yg mencadangkan idea kereta terbang...kenapa mesti Lim Guan Eng..?
 4.  
 5. Tetapi sudah pasti cadangan ini tujuannya jahat, Cuba mengadu domba kepimpinan Negara seperti Presiden mereka Haji Hadi yang penuh kesumat dan dendam..hari hari beri kenyataan sibukkan hal siapa jadi perdana Menteri.. Bak ungkapan Saidina Ali kepada kelompok Khawarij..
 6.  
 7. “كلمة الحق أريدَ بها الباطل “
 8.  
 9. "Kalimah Yang Benar, Tetapi tujuan nya Bathil....
 10.  
 11. Memang benar kata, mereka.. Anwar layak menjadi Menteri Kewangan.. Memang Ds Anwar mempunyai rekod yang baik ketika menjadi menteri kewangan dan menguruskan Ekonomi Negara.. malah rekod terbaik Negara, atas sebab itu Ds Anwar lebih dari layak untuk menjadi Perdana Menteri..
 12.  
 13. Tapi itulah PAS, seperti tajuk kitab "Talbis Iblis" Pakaian Iblis.. Tujuan mereka hanya mengasut, Mahu mengadu domba agar kepimpinan PH bercakaran sesama sendiri.. tapi malangnya usaha mereka tak berjaya..
 14.  
 15. Untuk Pengetahuan Tuan Ibrahim.. Walaupun Ekonomi kita ,masih belum pulih.. tapi pengurusan kewangan adalah baik.. Malah diberikan Sjil Bersih dari Jabatan Audit Negara.. Semua data Pelaburan, Pendapatan bertambah,
 16.  
 17. Kerajaan Persekutuan mempunyai lebihan hasil berjumlah RM1.922 bilion, dan kesemua lebihan hasil tahun semasa ini telah dipindahkan ke Kumpulan Wang Pembangunan.. dalam keadaan kekangan kewangan.. kehilangan hasil dari pemansuhan GST, Pendapatan Negara tetap bertambah.. malah ada lebihan dari hasil penjimatan..
 18.  
 19. Memang betul.. Mungkin Lim Guan Eng tidak ada seni dalam bermain Poltiik dan ekonomi seperti Anwar..Ramai yang tak setuju Kerajaan terlalu berjimat... tetapi pengursan Kewangannya baik.. terbukti ketika dia memimpin Pulau Pinang.
 20.  
 21. Yang Mempunyai rekod buruk.. Dan menipu dalam laporan Audit itu rakan tawwun PAS..Yang mana Tuan Ibrahim sepentas dengan nya masa kempen dan ceramah Tanjong Piai.. Najib Razak dan Tuan Ibrahim saling bergandingan tangan, Itulah perosak Ekonomi Negara yang sebabkan Kerajaan PH menanggung Beban..
 22.  
 23. Apapun.. Ingatan pada Tuan Ibrahim.. Soal Ekonomi tu serah saja pada UMNO..PAS tak layak bercakap.. Pengurusan Ekonomi Kelantan pun bukan lah baik sangat.. dalam pada hasil bertambah, Hutang pun bertambah setiap tahun.. 7 Tahun berturut turut sejak Ahmad Yakob jadi MB..
 24.  
 25. Jangan kan urus Negeri.. PAS ni urus Koperasi Hilal (KOHILAL) pun lingkup.. Jangankan Untung pun tak nampak.. Modal pun lesap.. baik cermin dirilah Tuan Ibrahim.. :)
 26.  
 27. Ipohmali
 28.  
 29. https://www.facebook.com/pemudapas.tamanmeru/posts/2756395691048870
RAW Paste Data