ak47suk1

Tak boleh sebut nama Wahhabi sebab mempermainkan nama Allah?

May 3rd, 2017
130
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. Wahhabi mengatakan tak boleh sebut nama Wahhabi sebab mempermainkan nama Allah. (merujuk kepada nama Allah al-Wahhab)
 2.  
 3. Saya jawab.
 4.  
 5. Malik (merujuk kepada Imam Malik) pun nama Allah. Tak boleh sebut Maliki juga ke?
 6.  
 7. Nama Allah dan nama orang pun Wahhabi tak reti nak beza, tersangat patutlah jika mereka boleh menyamakan Allah dengan makhluk.
 8.  
 9. Pleaselah, cari hujjah yang lebih ilmiah untuk menolak gelaran Wahhabi yang telah digunapakai oleh para ulama Ahl al-Sunnah Wa al-Jama'ah sepanjang zaman. Ada ribuan kitab yang saya boleh kongsikan sebagai rujukan ilmiah.
 10.  
 11. Saya pernah dengar ada asatizah Wahhabi juga menggunakan hujjah yang sama. Sangat memalukan. Sekadar kajian saya, hujjah ini diambil daripada tulisan wahhabi indonesia.
 12.  
 13. Kalau benar kelompok Wahhabi tidak wujud maka sepatutnya Ustaz Wahhabi bangkit menolak kitab-kitab para ulama yang menisbahkan mereka secara ilmiah bukan hanya membuat fitnah dan menggunakan hujjah-hujjah keanakanan sebegini.
 14.  
 15. Jadilah jantan sempurna yang berani mengaku kewujudan kelompok Wahhabi jika kalian merasakan aliran Wahhabi adalah aliran yang benar. Bermati-matian mempertahankan Wahhabi dan dalam masa yang sama mengatakan Wahhabi tidak wujud. Apakah kalian mempertahankan sesuatu yang tidak wujud? Kebodohan apakah ini?
 16.  
 17. Coretan,
 18. Mohd Al-Amin Bin Daud Al-Azhari
 19. Putrajaya
 20.  
 21. https://www.facebook.com/ustazalamindaud/posts/748525661988595
RAW Paste Data