Advertisement
Guest User

Untitled

a guest
Dec 9th, 2019
121
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.99 KB | None | 0 0
  1. Definitie Dependenta : "Stare cauzata de consumul periodic sau continuu a unei substante (medicamente, tutun, alcool, drog). Dependenţa poate fi de natura psihică (nevoia de a consuma) sau fizică ( lipsa consumului duce la diferite simptome )
  2.  
  3. Definitie Consecinte : "Rezultat al unei fapte, al unei actiuni, al unui principiu"
  4.  
  5. Drogurile sunt produse chimice. Diferitele tipuri de droguri, datorită structurii lor chimice, pot afecta corpul uman în diferite moduri. De fapt, există droguri care pot afecta creierul şi organismul unei persoane în moduri care durează mult după încetarea consumului de droguri sau ale căror efecte sunt permanente.
  6. În funcţie de drog, acesta poate pătrunde în organismul uman în mai multe feluri, incluzând injecţiile, inhalarea sau ingerarea. Metoda de introducere a drogului în corpul uman are impact asupra felului în care acesta va afecta persoana. Spre exemplu: injectarea duce drogul direct în fluxul sanguin, suferind efecte rapide în timp ce ingerarea face ca acesta sa treacă prin sistemul digestiv, întârziind efectele.Deşi iniţial consumul de droguri poate fi voluntar, s-a demonstrat că acestea afectează structura chimica a creierului, ce interferează cu abilitatea individului de a lua decizii şi poate duce la dorinţe şi folosire compulsivă. Atunci consumul devine o dependenţă de substanţe.
  7. Dependenta de droguri este o boala cronica a creierului, care afecteaza consumatorul atat psihic cat si fizic. Exista o multitudine de cauze pentru care oamenii incep sa consume droguri, cum ar fi presiunea anturajului sau stresul. Multe din persoanele care incep sa consume devin dependente.Unele droguri, precum marijuana sau heroina, au structuri similare mesagerilor creierului, numiti neurotransmitatori, care sunt produsi in mod natural de creier. Din cauza acestei similaritati, aceste droguri pot "pacali" receptorii creierului si sa activeze celulele nervoase sa trimita mesaje anormale.
  8.  
  9. Curiozitati :
  10. "Canabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, 4,6% din populaţia
  11. generală cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 ani declarând că a experimentat consumul de
  12. canabis, din care, 2%, în ultimul an, şi 1%, în ultima lună.
  13. Rata de continuare a consumului recent de canabis, respectiv proporţia celor care au
  14. consumat cel puţin o dată în viaţă canabis şi care au făcut acest lucru şi în ultimele 12
  15. luni, este 43%
  16. Consumul de canabis este mai prevalent în rândul bărbaţilor, indiferent de perioada de
  17. timp analizată.Cea mai mică vârstă de debut declarată de către cei care au experimentat consumul de
  18. canabis a fost 10 ani, iar cea mai mare, 50 ani.
  19. Confirmând faptul că tinerii reprezintă o populaţie cu risc crescut în consum, 81,1%
  20. dintre cei care au consumat canabis au debutat în consum în intervalul 15-24 ani."
  21. Cannabisul e cel mai des consumat drog şi la nivel mondial, între 125 şi 203 milioane de oameni au fumat cel puţin o dată în viaţă cannabis.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement