Guest User

Untitled

a guest
Apr 2nd, 2020
224
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. Jag skulle tippa på att det inte är så många av er som regelbundet lagar sin egna mat, och därav vet ni kanske inte heller så många recept. Ni kanske inte direkt lockas av tanken att springa runt inne på Ica och leta efter torkad mynta och vad nu tahini är för något, utan nöjer er med en pan pizza som man kan värma i mikron på två minuter.
 2.  
 3. Nu är det ju dock så att vissa av oss inte går estet, utan har istället planerat att skaffa ett jobb och så småningom, flytta hemifrån innan vi fyller 48, och då kommer man att behöva kunna laga mat själv. Som tur är så ska du idag få lära dig hur man lagar Fattiga Riddare, en enkel och god rätt.
 4.  
 5. Rent hypotetiskt så säger vi att du nu har väntat 27 år i bostadskön och för första gången har en chans att inte vara en börda för dina stackars föräldrar. Du packar ihop dina ägodelar, det vill säga din dator och dina två tröjor, och förbereder dig för att lämna den här dunkla ursäkten till rum, alltså dina föräldrars källare som du har dubbat till din så kallade “mancave”.
 6.  
 7. Du avbryter din mamma ur hennes extas när du kommer upp för trappen, hon säger att du kan ta med det som finns i kylen, och återgår sedan till att fantisera om tvättstugan som hon tänker bygga i källaren nu när du äntligen har flyttat ut.
 8.  
 9. Från kylen plockar du ut exakt 1 och ½ dl mjölk, ½ dl vetemjöl, 1 ägg, 1 krm salt, 1 tsk strösocker och till sist, 4 stycken skivor ljust bröd. Det faktum att just de här varorna, i dessa väldigt specifika mängder, befann sig i ett kylskåp, slår inte dig som något konstigt då du inte riktigt vet så mycket om att laga mat.
 10.  
 11. Du säger farväl till dina föräldrar och beger dig mot din nya adress. Det har redan hunnit bli mörkt när du kommer fram, så du packar snabbt upp dina saker och beger dig sedan till sängs.
 12.  
 13. Eftersom du har spenderat så mycket av din tid instängd i din “mancave” att man hade kunnat missta dig för en twilightkaraktär, är det ganska uppenbart att solljus kanske inte är något som du är jättevan vid. Du väcks av att solen skiner dig i ögonen genom persiennerna och hör hur det kurrar i magen.
 14.  
 15. Du beger dig till köket och tar fram det som du tog med igår, du lyckas dessutom skrapa ihop en stekpanna, en visp, en bunke, lite smör och även lite kanel. “Vad kan jag göra med det här?” tänker du, medan du tar upp mobilen för att googla. Du möts av ett hinder, mobilen har ingen täckning och du har inte hunnit fixa WiFi. Du har inget annat val än att improvisera.
 16.  
 17. Du börjar med sätta vetemjöl, ägg, mjölk, salt och socker i din bunke, sedan slår du på stekplattan och på den sätter du stekpannan. Du lägger en bit smör i stekpannan och återgår till bunken; du vispar ihop innehållet medan smöret smälter på stekpannan. Efter knappt någon tid alls så har du en smet och stekpannan är redo att användas. Din magkänsla säger att du borde doppa brödskivorna i smeten och sedan lägga dem i stekpannan, men du litar inte på din magkänsla efter att du förlorade dina besparingar i ett pyramidspel, men du vet att din magkänsla vet det, så du tror att magkänslan försöker använda omvänd psykologi, så du synar bluffen och gör som magkänslan säger och doppar bröden i smeten och lägger dem sedan i stekpannan. Du steker de smet-täckta brödskivorna tills de får en gyllenbrun färg, sedan bestämmer du dig för att de är färdiga.
 18.  
 19. När du smakar det du har skapat så blir du positivt överraskad, men du känner att någonting saknas. I din nyfikenhet så strör du lite kanel och socker över bröden. Andra gången du smakar så slås du av en uppenbarelse, det här är ju Fattiga Riddare som du har lagat! Du blir förvånad över hur enkelt de var att laga, och omständigheterna slår dig fortfarande inte som udda. Medan du njuter av din extremt goda måltid så tänker du tillbaka på livet och hur annorlunda det kunde ha varit. Du undrar hur livet hade sett ut om du hade lärt dig att laga Fattiga Riddare tidigare. Du önskar att du kunde gå tillbaka i tiden och berätta för dig själv om undret som är Fattiga Riddare, du önskar att du kunde åka tillbaka till den andra April, år 2020.
RAW Paste Data