Advertisement
Guest User

Untitled

a guest
Jun 21st, 2018
86
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.40 KB | None | 0 0
  1. În dezvoltarea aplicației au fost utilizate următoarele librării și tehnologii: akka, twitter4j, leaflet, javaFX;
  2. Librăria Twitter4j folosește API public de la Twitter pentru a obține postări. Pentru a putea fi folosită această librărire este necesar un cont Twitter și autentificare folosind OAuth. Există o limitare impusă de către Twitter prin care se pot aduce maxim 100 de postări pentru fiecare căutare. În medie pentru un cuvânt cheie popular obținem aproximativ 9000 de postări per minut.
  3. Cu ajutorul librăriei putem urmări o parte din postările apărute în timp real. Fiecare postare conține numele utilizatorului care a postat, conținutul postării, locația de unde a fost postată dacă acceptă utilizatorul, lista de hashtag-uri folosite, limba în care a fost scris mesajul ș.a.m.d. . Pentru aducerea datelor este nevoie de internet. Librăria folosește serviciile REST pentru a comunica cu Twitter.
  4. Cea mai importantă librărie folosită este Akka care oferă o implementare a modelului actor. Datorită faptului că actorii folosesc extrem de puține resurse vom crea un actor pentru fiecare postare venită în timp real și câte un actor principal pentru fiecare filtru, care la rândul lui își va împărți munca cu alți actori. Comunicarea actorilor se face asincron astfel aplicația poate face față numărului mare de mesaje ce trebuie procesate.
  5. Interfața grafică este construită folosind JavaFX. Aceasta constă din patru ecrane cu care utilizatorul poate interacționa. Interfața prezintă un design intuitiv și mesaje de avertizare în cazul introducerii de date greșite. Ecranul principal este cel de "Home" de unde se găsesc și legături spre celelalte ecrane. Un alt ecran este cel de setări creat special pentru a-i oferi utilizatorului posibilitatea de a folosi la maxim toate avantajele aplicației. În următorul ecran se pot vizualiza graficele rezultate, iar în ultimul ecran se află harta interactivă.
  6. Pentru afișarea hărții interactive se folosește librăria de JavaScript, Leaflet. Cu ajutorul acesteia se poate afișa în interfața grafică harta planetei în care sunt vizibile locațiile de la care au fost publicate postările. Ca date de stocare pentru coordonate se crează un GeoJSON. Pentru fiecare locație se desenează un punct roșu cu librăria jQuery. Totul este împachetat într-un html, iar rezultat poate fi vizualizat în aplicație.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement