Advertisement
lemon3x

Untitled

Jan 8th, 2014
43
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 3.19 KB | None | 0 0
  1. Sindromul ovarului polichistic
  2.  
  3. Tratament
  4.  
  5. Nu există nici un tratament ideal. Alegerea tratamen-tului depinde de tipul şi severitatea simptomelor, de vârsta femeii şi de planurile acesteia de a avea copii. Adeseori, se efectuează şi o biopsie a mucoasei uterine, pentru a exclude prezenţa unui cancer.
  6.  
  7. Dacă nivelul insulinei este crescut, scăderea acestuia este indicată. Activitatea fizică (cel puţin 30 minute pe zi) şi reducerea consumului de carbohidraţi (conţinuţi în produsele de panificaţie, paste,' cartofi şi dulciuţi) ajută la reducerea nivelului de insulină. La unele femei scăderea ponderală reduce nivelul insulinei suficient de mult, încât permite reluarea ovulaţiei. Scăderea ponderală ajută la reducerea pilozităţii şi la scăderea riscului de îngroşare a mucoasei uterine.
  8.  
  9. Femeile care nu doresc să rămână însărcinate pot lua progestine pe cale orală sau un contraceptiv oral mixt (care conţine estrogen şi o progestină). Oricare din aceste tratamente reduce riscul de cancer al mucoasei uterine, asociat cu concentraţiile crescute ale estrogenului, şi contribuie la scăderea concentraţiei hormonilor masculini. însă contraceptivele orale sunt contraindicate la femeile aflate la menopauză şi la cele care au alţi factori de risc semnificativi pentru dezvoltarea bolilor cardiace sau vasculare.
  10.  
  11. Femeile care doresc să rămână însărcinate pot lua clomifen. Acest medicament stimulează ovulaţia. Dacă nu este eficace, pot fi încercate alte preparate hormonale. Acestea includ hormon stimulator al,foliculilor (care stimulează ovarele), agonişti ai hormonului eliberator de gonadotropine (pentru a stimula eliberarea de hormon stimulator al foliculilor) şi gonadotropină corionică umană (pentru a declanşa ovulaţia).
  12.  
  13. Părul nedorit poate fi oxigenat sau îndepărtat prin electroliză, pensare, epilare cu ceară, aplicare de lichide şi creme depilatoare sau tratamente laser. Nici un trata-ment medicattientos pentru îndepărtarea pilozităţii în exces nu este idealsau complet eficace. Contraceptivele orale sunt utile, dar acestea trebuie luate timp de câteva luni înainte de a observa vreun efect, care oricum este minim. Spironolactona, un medicament care blochează producţia de hormoni masculini şi acţiunile acestora, poate reduce pilozitatea. Efectele secundare includ creşterea producţiei de urină şi scăderea presiunii sanguine (ceea ce uneori conduce la leşin). Spironolactona este potenţial nocivă pentru fat, astfel încât femeile active din punct de vedere sexual care iau acest medicament sunt sfătuite să folosească metode contraceptive eficace. Ciproterona, o progestină cu potenţă mare care blochează acţiunea hormonilor masculini, reduce pilozitatea nedorită în 50-75% din cazuri. Se foloseşte în multe ţări, însă nu este aprobată în Statele Unite. Agoniştii şi antagoniştii hormonului eliberator de gonadotropine se află în studiu pentru a stabili dacă au rol în reducerea pilozităţii corporale. Ambele tipuri de medicamente inhibă producţia ovariană de hormoni sexuali. însă aceste medicamente pot cauza scăderea densităţii minerale osoase, uneori ajungându-se la apariţia osteoporozei.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement