Advertisement
lemon3x

Untitled

Jan 8th, 2014
48
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.47 KB | None | 0 0
  1. Dispareunia
  2.  
  3. Diagnostic şi tratament
  4.  
  5. Diagnosticul se bazează pe manifestări, momentul şi localizarea durerii şi data la care actul sexual a început să fie dureros. Pentru a stabili cauza, medicul le întreabă pe paciente despre istoricul medical şi sexual şi efec-tuează o examinare pelviană.
  6.  
  7. Până la vindecare femeia ar trebui să oprească activitatea sexuală. însă activitatea sexuală care nu presupune penetrare vaginală poate continua.
  8.  
  9. Durerea superficială poate fi redusă prin aplicarea unui unguent anestezic sau prin efectuarea unor băi de şezut. Folosirea unui lubrifiant înainte de actul sexual poate fi de ajutor. Se recomandă lubrifianţii pe bază apoasă şi nu cei pe bază de parafină sau alte uleiuri. Produsele uleioase usucă vaginul şi pot produce leziuni ale dispozitivelor contraceptive fabricate din latex, cum sunt prezervativele şi diafragmele. Creşterea duratei preludiului contribuie la intensificarea lubrifierii vaginale. Durerea profundă poate fi redusă prin adoptarea unei poziţii diferite în timpul actului sexual. De exemplu, poate fi utilă o poziţie care îi conferă femeii mai mult control asupra penetrării (de exemplu femeia deasupra) sau care presupune un grad mai redus de împingere din partea bărbatului.
  10.  
  11. Modalităţile specifice de tratament se aleg în funcţie de cauză. Când durerea este produsă de subţierea şi deshidratarea mucoasei vaginale după menopauză, poate fi utilă folosirea unei creme cu estrogen sau intro-ducerea locală a unor ovule cu estrogen ori adminis-trarea de estrogen pe cale orală (tratament hormonal de substituţie) A.
  12. Inflamaţia şi infecţia se tratează cu antibiotice, anti-fungice sau alte medicamente, în funcţie de indicaţii ■. Când cauza este inflamaţia vulvei (vulvită), aplicarea de pansamente Umede îmbibate în soluţie de acetat de aluminiu poate fi de ajutor. Uneori este necesară inter-venţia chirurgicală pentru extirparea chisturilor sau abceselor, secţionarea unui himen rigid sau corectarea unei anomalii anatomice. Diafragmele inadecvate ar trebui înlocuite cu unele potrivite şi confortabile sau ar trebui încercată o altă metodă contraceptivă.
  13.  
  14. Dacă durerea este cauzată de poziţia anormală a uterului, un dispozitiv pentru susţinerea organelor pelviene - care seamănă cu o diafragmă şi se introduce în vagin - poate ajuta la susţinerea şi repoziţionarea uterului. Folosirea unui astfel de dispozitiv ameliorează durerea la unele paciente.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement