Advertisement
lemon2xx

Untitled

Dec 12th, 2013
56
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 3.04 KB | None | 0 0
  1. Endocardita infecţioasă
  2.  
  3. Endocardita infecţioasă este o infecţie a stratului interior al inimii (endocardul) şi de obicei şi a valvelor cardiace
  4. Endocardita infecţioasă afectează de două ori mai frecvent bărbaţii decât femeile de orice vârstă, dar de opt ori mai mult persoanele bătrâne de sex masculin decât cele de sex feminin. Boala a devenit mai frecventă în rândul persoanelor vârstnice: mai mult de un sfert din toate cazurile apar la persoane peste 60 de ani.
  5. Endocardita infecţioasă se referă mai ales la infecţia stratului interior al inimii, dar infecţia poate afecta şi valvele cardiace şi frecvent cuprinde şi muşchiul cardiac. Există două forme de endocardită infecţioasă. O formă, numită endocardită infecţioasă acută, se instalează brusc şi poate să devină ameninţătoare pentru viaţă în decurs de câteva zile. Altă formă, mimită endocardită infecţioasă subacută sau endocardită bacteriană subacută, se instalează gradat, de-a lungul mai multor săptămâni sau luni.
  6.  
  7. Bacteriile şi mai rar fungii. pot pătrunde în torentul sanguin. Aceste organisme se pot ataşa de valvele cardiace şi pot afecta endocardul. Valvele anormale sau lezate sunt mai susceptibile la infecţie decât valvele normale. Bacteriile care produc endocardita subacută afectează aproape întotdeauna aceste valve. Totuşi chiar şi valvele normale pot fi afectate de unele bacterii mai agresive, mai ales dacă infecţia bacteriană este masivă.
  8. Factorii de risc la copii şi la adulţii tineri includ defectele congenitale, mai ales cele care permit sângelui să treacă dintr-o parte a inimii în alta. Un factor de risc pentru persoanele vârstnice este reprezentat de depunerea de calciu pe valva mitrală (care separă atriul stâng de ventriculul stâng) sau pe valva aortică (care separă ventriculul stâng de aortă). Afectarea cardiacă produsă de febra reumatică în copilărie (boala cardiacă reuma¬tismală) A este de asemenea un factor de risc. Febra reumatică a devenit un factor de risc mai rar în ţările în care antibioticele sunt folosite pe scară largă. în aceste ţări febra reumatică este un factor de risc pentru persoanele care nu au beneficiat de antibiotice în copilărie (cum ar fi emigranţii). Persoanele care îşi injectează droguri au risc crescut de a dezvolta endocardită, deoarece este posibilă injectarea bacteriilor direct în torentul sanguin prin folosirea unor ace infectate, seringi infectate sau soluţii infectate ce conţin drogul. Persoanele care au o valvă artificială (prostetică) sunt de asemenea expuse riscului de endocardită. La aceşti indivizi riscul de a dezvolta endocardită este mai mare în primul an după operaţia de montare a protezei valvulare; ulterior riscul scade, dar rămâne totuşi mai mare decât în populaţia generală. Din motive necunoscute riscul de a dezvolta endocardită este mai mare în cazul unei valve aortice artificiale decât în cazul unei valve mitrale artificiale, precum şi în cazul unei valve mecanice faţă de o valvă biologică.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement