Advertisement
lemon3x

Untitled

Jan 8th, 2014
50
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.22 KB | None | 0 0
  1. Scăderea libidoului
  2.  
  3. Scăderea libidoului reprezintă reducerea apetitului sexual.
  4. Apetitul sexual (libidoul) variază semnificativ de la un bărbat la altul. Fiecare bărbat consideră ca fiind satis-făcător un anumit nivel al libidoului. Libidoul scade temporar în diferite situaţii, precum oboseală sau anxietate. De asemenea, se înregistrează şi o scădere progresivă odată cu avansarea în vârstă. Reducerea persistentă a libidoului poate cauza disconfort atât bărbatului, cât şi partenerei sale sexuale.
  5.  
  6. Ocazional, libidoul este scăzut pe tot parcursul vieţii bărbatului. Această situaţie poate fi rezultatul unor experienţe sexuale traumatizante din copilărie, sau al suprimării voite a gândurilor de natură sexuală. De cele mai multe ori însă libidoul scade după mai mulţi ani de dorinţă sexuală normală. Adeseori, cauza este repre-zentată de factori psihologici, precum depresie, anxietate şi probleme conjugale. Unele medicamente (cum sunt cele folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale, depresiei, sau anxietăţii) şi diminuarea nivelului de testosteron pot de asemenea conduce la scăderea libidoului.
  7.  
  8. Bărbaţii cu libido scăzut se gândesc mai puţin la activitatea sexuală. îşi pierd interesul pentru fanteziile sexuale, pentru masturbare şi pentru activitatea sexuală. Nici chiar stimularea sexuală, imaginile, cuvintele, sau atingerile sexuale nu reuşesc să crească interesul. De cele mai multe ori bărbatul are capacitatea de a avea contact sexual. Unii bărbaţi continuă să aibă activitate sexuală pentru a-şi satisface partenera.
  9. Poate fi măsurată concentraţia sanguină a testoste-ronului. Diagnosticul însă este stabilit de obicei pe baza simptomelor descrise de către pacient.
  10.  
  11. Când cauza este de natură psihologică, pot fi de ajutor diferite tehnici psihologice - inclusiv terapia compor¬tamentală (de exemplu tehnica focalizării asupra senzaţiilor). Dacă nivelul testosteronului este scăzut, se poate administra testosteron suplimentar, de obicei sub formă de plasture sau gel aplicat pe tegument, ori sub formă injectabilă. Dacă problema este cauzată de administrarea unui medicament, se poate încerca folosirea unui medicament alternativ.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement