SHARE
TWEET

justinherchel vs some retarded protestant

a guest Feb 18th, 2019 84 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. ​@jul Jj. ah moj goce, te paska sakatuar pastori me genjeshtra. Po s'ka problem se jam une ketu ;)
 2.  
 3.  
 4. ~~~~ EDHE DICKA TJETER. MOS E NDERRO TEMEN! PO FLASIM PER BIBLEN, JO PER KURANIN. ~~~
 5.  
 6. /// @JustinHerchel “Nëse keni frikë se një çift do të divorcohet, atëherë thërrisni një ndërmjetës nga familja e burrit e një ndërmjetës nga familja e gruas. Nëse ata duan të pajtohen, Allahu krijon paqe mes tyre. Allahu di, Ai njeh brendësinë e gjithçkaje.” (Nisa 4/35)
 7. Ketu tregohet qe femra ska te drejte te ndahet pa miratimin e burrave te tjere. Ketu tregohet qarte qe eshte perseri ne dore te burrave ndarje.
 8. ///
 9.  
 10.  
 11. Ky varg, as qe ka lidhje me vendimet e femres, pike se pari. A aq je e obsesionuar me copy-paste sa qe mos ta shohesh qe ky varg flet per ***nje person te trete***, qe deshiron te parandaloje divorcin e ciftit?
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16. /// “Urdhërojini fëmijët tuaj të falen që në moshën shtatë vjeç e rrihini nëse nuk falen në moshën dhjetë vjeç e ndajini në shtretër të veçantë.” (Ebu Daudi)  ketu tregohet legjitimiteti i dhunes ne familje.
 17. ///
 18.  
 19.  
 20. Mos e nderro temen!! Ketu nuk po flasim per hadithe, e as per femijet. Ketu jemi duke folur per Biblen, edhe pse ti po i largohesh temes e po del te Kurani e hadithet, pasi qe nuk ke c'te flasesh me, me fjale tjera, je e demaskuar komplet.
 21.  
 22.  
 23. (1) Hadithi ne fjale, fillimisht nuk eshte sahih (i sakte), por eshte hasan (nje rang posht te saktes - i mire, por jo i sakte). Se a mund te konsiderohet si rregull fetare, kjo eshte pune e dijetarve te hadithit. Me fjale tjera, nuk eshte literature primare e fese. Prandaj nuk mund te nxjerresh mesimet themelore fetare nga ky hadith.
 24.  
 25.  
 26. (2) Se dyti, nga ky hadith (qe nuk eshte i sakte/sahih e as literature primare) pervec qe nuk mund te nxjerresh mesim themelor fetar, ose rregull themelore fetare; nuk mund te konkludosh absolutisht nga asnje pikepamje qe Islami legjitimon dhunen ne familje. Ki kujdes, thash nuk mundesh kete gje ta nxjerresh nga nje hadith i vetem. Kjo perben nje falsitet logjik, pra konkluzioni nuk rrjedh nga premisat, qe do te thote me fjale tjera, s'ke fakte fetare per ta mbrojtur tezen qe aq shume deshiron ta vertetosh.
 27.  
 28.  
 29. (3) Se treti, pasiqe tema jone eshte pozita e femres ne Bibel, dhe jo ne Kuran, por ti po e nxjerr poziten e femijeve ne Kuran, bere mire qe dole jashte teme, sepse me detyrove te te rikujtoj rregullin Biblik kunder femijeve qe dalin jashte urdherave te prinderve te tyre:
 30. [Deuteronomy/Ligji i Përtërirë 21
 31. ]
 32. "
 33. 21:18 Në qoftë se një burrë ka një fëmijë kokëfortë dhe rebel që nuk i bindet as zërit të babait, as atij të nënës dhe me gjithëse e kanë ndëshkuar, nuk u bindet atyre,
 34. 21:19 i ati dhe e ëma do ta marrin dhe do ta çojnë te pleqtë e qytetit të tij, në portën e vendit ku banon,
 35. 21:20 dhe do t`u thonë pleqve të qytetit: "Ky biri ynë është kokëfortë dhe rebel; nuk do t`i bindet zërit tonë; është grykës dhe pijanec".
 36. 21:21 Atëherë tërë banorët e qytetit të tij do ta vrasin me gurë dhe ai ka për të vdekur; kështu do të shrrënjosësh të keqen nga mesi yt, tërë Izraeli do ta mësojë dhe do të ketë frikë.
 37.  
 38. "
 39.  
 40. Me fjale tjera, shiko se c'thote Bibla e dashur per femijet rebel ndaj prinderve te tyre. Dhe mos harro, Jezusi nuk e abrogon Dhjaten e Vjeter, por e rikonfirmon ate ;).
 41.  
 42.  
 43.  
 44.  
 45. /// [4:34]…Nëse përjetoni kryengritje nga gratë, së pari të flisni me to, pastaj (mund të përdorni nxitje negative si) braktisja në shtrat, pastaj mund (si mundësi e fundit) t’i rrihni. Nëse ju binden, nuk lejoheni të bëni shkelje kundër tyre. Zoti është Më i Larti, Madhështor.[4]    
 46.  
 47. …Kurse ato gra, mosbindjes së të cilave i keni drojën, këshillojini, largojuni nga shtrati dhe rrihini. Por, nëse ju binden, atëherë mos i ndëshkoni më. Vërtet, Allahu është i Lartë, i Madh.[5]
 48.  ///
 49.  
 50.  
 51. Me fjale tjera, po mundohesh te rithuash ate qe une thash qe ne komentin paraprak. Copy-paste tipike.
 52.  
 53.  
 54.  
 55.  
 56. /// plus edhe pedofiline e keni legjitimuar per shkak se muhamedi ishte pedofil. Edhe kjo eshte nje shtypje  e femres.
 57.  ///
 58.  
 59.  
 60. Ki kujdes se cfare thua. Mos perdor terma derogativ, se keta nuk ta bejne me te lehte ta pranosh te verteten e hidhur, qe po duket se si po e vetemohon ne lidhje me Biblen. Martesa me te mitura eshte e lejuar ne Bibel, vete ati tokesor i Jezusit ishte 90 vjet, kur nena e Jezusit ishte 12-14. Po ashtu, edhe paraardhesi i Jezusit, Isaku, patriarku i hebrejeve ishte 40 vjec kur u martua me Rebeken 3 vjecare. E lere me ligjin e Mojsiut. E persa i perket moshes se Aishes (ra), ajo mundet te kete qene 6, 7, 9, 10, 12, 14/15, 18/19 - mosha e saj eshte komplet irrelevante per sa i perket vertesise se Islamit si fe, apo ne lidhje me shtypjen e femres ne Islam.
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
Not a member of Pastebin yet?
Sign Up, it unlocks many cool features!
 
Top