Advertisement
lemon3x

Untitled

Jan 8th, 2014
40
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.38 KB | None | 0 0
  1. Disfuncţia orgasmică
  2.  
  3. Disfuncţia orgasmică reprezintă întârzierea punctului culminant al stimulării sexuale sau imposibilitatea atingerii orgasmului, în ciuda stimulării sexuale suficient de lungi şi de intense.
  4.  
  5. Cantitatea şi tipul stimulării necesare pentru atingerea orgasmului variază semnificativ de la o femeie la alta. Majoritatea femeilor pot avea orgasm în urma stimulării clitorisului, însă numai jumătate din femei au orgasm în mod regulat în timpul actului sexual. Aproximativ 1 din 10 femei nu au niciodată orgasm. Disfuncţia orgasmică apare atunci când tulburările asociate cu orgasmul sunt persistente şi frecvente, interferează cu activitatea sexuală şi provoacă disconfort.
  6.  
  7. De obicei, femeile care au învăţat cum să aibă orgasm nu pierd această capacitate decât în condiţii de coşiu- nicare sexuală inadecvată, stare de conflict în cuplu, experienţe traumatizante sau afecţiuni organice sau psihologice. Cauzele organice şi psihologice sunt simi-lare cu cele discutate la afectarea stimulării sexuale. Depresia este o cauză frecvent întâlnită.
  8.  
  9. Disfuncţia orgasmică poate fi determinată de încetarea actului sexual înainte ca femeia să aibă orgasm. Atingerea orgasmului poate fi îngreunată din cauza preludiului inadecvat, neînţelegerii de către unul sau ambii parteneri a modului de funcţionare a organelor genitale sau din cauza ejaculării premature. Aceste probleme produc frustrare şi pot conduce la resentimente şi, uneori, la dezgust faţă de orice activitate cu conţinut sexual. Unele femei care sunt stimulate în mod adecvat pot să nu aibă orgasm, deoarece le este teamă de a pierde controlul, în special în timpul actului sexual. Această teamă poate fi determinată de vina resimţită după o experienţă plăcută, de teama de abandonare în faţa plăcem dependente de partener sau de frica faţă de pierderea controlului.
  10. Anumite medicamente, în special inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (de exemplu fluoxetina) A, pot reduce capacitatea de a avea orgasm.
  11.  
  12. Disfuncţia orgasmică poate fi temporară, poate apărea după mulţi ani de activitate sexuală normală sau poate exista de la început. Este posibil să fie prezentă tot timpul sau numai în anumite situaţii. Majoritatea femeilor care au dificultăţi de a atinge orgasmul au, de asemenea, dificultăţi în timpul stimulării sexuale.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement