Advertisement
liftmanproductions

Untitled

Jun 25th, 2021 (edited)
1,120
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. Az ön-örömszerzés és a maszturbáció közötti különbség
 2.  
 3. "Úgy beszélsz, mint egy kurva!"
 4. Az első barátom egyszer felvette a szeretkezésünket. Amikor visszajátszotta nekem, a torokhangokat, amiket hallottam, nem volt könnyű felismerni, hogy azok tőlem származnak.
 5.  
 6. Nyilvánvalóan a gyönyör és az önfeladás nyers kifejeződése volt - egy olyan oldalam, amelyet korábban nem ismertem. A barátom, aki nyilvánvalóan szerelmes volt belém, még mindig annyira meglepődött ettől a hangtól, amely egy szexben önmagát élvező nő felszabadult, nyers erejét mutatta, és szükségesnek érezte, hogy ítélkezőnek tűnő hangnemben megjegyzést tegyen.
 7.  
 8. "Kérlek, ne mondd el senkinek!"
 9.  
 10. Így figyelmeztetett a legjobb barátnőm a középiskolában, amikor úgy döntöttem, hogy elmesélem neki a szeretkezés néhány részletét, amit a barátommal először fedeztem fel.
 11.  
 12. Emlékszem, azt mondtam: "Ez annyira jó móka!", amíg észre nem vettem a barátom növekvő kellemetlenségét. Hozzátette, hogy az emberek máris megjegyzéseket tettek a "ragyogásomra". Ideges viselkedéséből megértettem, hogy az általa említett ragyogás nem bók volt.
 13.  
 14. "Ne táncolj így! Az emberek azt hiszik, hogy drogozol!"
 15.  
 16. Sziszegte egy barátom egy középiskolai buliban, amikor odajött, hogy lehúzzon a színpadról, ahol néhányan táncoltunk, miközben egy élő zenekar játszott.
 17.  
 18. Emlékszem, nagyon meglepődtem, mert nem ittam, nem drogoztam, és nem igazán tudtam, milyen érzés. De mindig is szerettem a zenét és a táncot, és valóban éreztem egyfajta "természetes mámort", amikor hagytam, hogy a testem korlátlanul mozogjon a zenére, érzékiségben áramolva, gyakran csukott szemmel, elveszve a saját világomban.
 19.  
 20. "Hogy engedhet ki az apád ilyen rövidnadrágban a házból?!"
 21.  
 22. Egyik nyáron tábori tanácsadóként dolgoztam, amikor még középiskolás voltam. Emlékszem, hogy a rövidnadrág piros volt, és gondolom, ez a férfi - a táborhelyeken a kevés felnőtt férfi egyike - nem találta helyénvalónak. Nem emlékszem, hogy mi volt ezekkel a rövidnadrágokkal kapcsolatban, vagy hogy mondtak-e még valamit. Arra viszont emlékszem, hogy erős szégyenérzetet éreztem, és az akkor már ismerős érzésre, hogy valami eredendően nincs rendben velem.
 23.  
 24.  
 25. Természetesen ennek a férfinak a kirohanása nem a rövidnadrágomról szólt. Hanem a saját, ősi természetével kapcsolatos kellemetlenségéről. Bizonyára szégyellte a természetes reakcióját, amikor látott egy 16 éves lányt piros rövidnadrágban futkározni, nyáron sportolni, izzadtan, kipirulva a hőségtől és a mozgástól.
 26.  
 27. Ahelyett, hogy magáénak vallotta volna a természetét és feldolgozta volna az ebből fakadó érzést, hogy szabályozza az érzelmi töltést, inkább rajtam (és az apámon) vezette le a kellemetlenségét, minket tett felelőssé valamiért, ami a saját testében történt.
 28.  
 29. Természetesen a kiskorú lány iránti férfi vágyat démonizálta a kultúránk, és a férfiakat arra tanítják, hogy elnyomják és féljenek a természetes késztetéseiktől. Az érzéseknek ez az elfojtása, ahelyett, hogy az önszabályozást informálná, valójában ez vezet az esetleges erőszakhoz. Ez a képtelenség arra, hogy érezzük és feldolgozzuk azt, ami a testünkben felmerül, arra késztet minket, hogy érzéseinket másokra vetítsük, és őket hibáztassuk fizikai és érzelmi állapotunkért.
 30.  
 31. Évszázadokon át a nőket tették felelőssé a férfiak izgalmáért és viselkedéséért. A nők pedig tovább állandósítják ezt az egészségtelen dinamikát azzal, hogy más nők felett rendőrködve kényszerítik őket, hogy az "elfogadható" viselkedés vékony, egyenes vonalán belül maradjanak.
 32.  
 33. Ez csak néhány a sok üzenet közül az örömről és a testemről, amiket felnőttként kaptam.
 34.  
 35. Arra kondicionáltak bennünket, hogy a szexualitásunkat úgy éljük meg, mint valamit, amitől félni kell, elnyomni és nem beszélni róla. "A legtöbben - férfiak és nők - a felszabadult öröm élvezete miatt megszégyenítve nőttünk fel". Sokkal többen, mint ahányan beszélni akarnak róla, bántalmazást és erőszakot szenvedtek el. "Ha megszégyenítenek valamiért, ami természetünk szerves része, vagy ha a testünket megsértik, az azt eredményezi, hogy nem érezzük magunkat biztonságban a testünkben."
 36.  
 37. Bármilyen tapasztalat, amely miatt nem érezzük magunkat biztonságban - fizikailag vagy érzelmileg -, trauma.
 38. Nem annyira maga a trauma káros: a traumának vége, ha túléltük. A kár a saját testünkkel való kapcsolat megszakadása, a testünk szent, szuverén és biztonságos megismerésének megzavarása. Ez az, amit helyre kell hozni: ez a megszakadt kapcsolat önmagunk és a testünk között.
 39.  
 40. A testünk által a trauma utáni biztonságunk megőrzése érdekében létrehozott alkalmazkodások okozzák a testünktől, az érzékeinktől, az örömeinktől, a vágyainktól való elszakadást. Ez a szétkapcsolódás az, ami aztán megakadályoz minket abban, hogy saját vágyainknak megfelelő életet éljünk, olyan életet, amelyben kiteljesedettnek és boldognak érezzük magunkat. "Ehelyett sokan közülünk tudat alatti megküzdési mechanizmusokból választanak és alakítanak ki életet, amelyek hajlamosak arra, hogy radar alatt, kicsiként és némán tartsanak minket."
 41.  
 42. Az elhagyástól való félelem, a nem elég vagy túl sok lenni, az elutasítástól való félelem és a nem tartozás az, ami blokkolja a teljes önkifejezésünket. Képtelenek vagyunk megtestesíteni azt, amihez nem férünk hozzá: önmagunk azon részeit, amelyeket elutasítottunk és elzártunk, mint megküzdési mechanizmust.
 43.  
 44. Rendszeres ön-örömszerzési gyakorlatunkkal helyreállíthatjuk ezt a testünkkel való kapcsolatot.
 45. Ezt a hagyományos meditáció alternatívájaként kezdem bevezetni klienseimnek - ez a gyógyító modalitás a folyamataink tanújává válás gyógymódja.
 46.  
 47. Van némi ellenállás. Az önmagunk megérintésével szembeni kulturális tabuk régiek és mélyek. Az önérintés tabuvá tétele azonban megerősíti azt az elképzelést, hogy "a testem nem az enyém", hanem kizárólag valaki más örömére létezik. Ez a hiedelem miatt sok nő érzi magát kudarcnak, amikor egyedül kell "csinálnia", ahelyett, hogy egy partner érintené meg.
 48.  
 49. Az önkielégítés és a maszturbáció között az a különbség, hogy nincs cél a szem előtt, nincs mit elérni, nincs izgalom vagy orgazmus, amire koncentrálni kellene. Nincs helyes vagy helytelen módszer, azon kívül, hogy megtanuljuk, mi esik jól a testünknek, és mely területek igénylik a figyelmünket.
 50.  
 51. Gyógyulni annyit jelent, mint kibővíteni az érzelmek feldolgozásának képességét, amelyek nagy része a tudatalattinkban, a testünkben, az idegrendszerünkben él. Minden alkalommal, amikor képesek vagyunk feloldani, szembenézni és feldolgozni önmagunk elfojtott részeit, visszatérünk a teljességünkhöz.
 52.  
 53. Amikor az elfojtás helyett a felmerülő érzésekre koncentrálunk, képesek vagyunk feldolgozni azokat a légzésen, érintésen, hangon és mozgáson keresztül. Ez egy önfeltárás - az utazás, hogy visszaszerezzük autentikus részeinket, akik vagyunk. Fontos eszköz az önszabályozás megtanulásában is.
 54.  
 55. Az önkielégítés gyakorlása segít abban, hogy bűntudattól és szégyentől mentesen kapcsolódjunk érzéseinkhez. A testünkbe való belehelyezkedés, hogy érezzük, mi van ott, intimitást épít a testiségünkkel. Amint visszanyerjük a biztonság és a könnyedség érzését a saját bőrünkben, dolgozhatunk azon, hogy intim kapcsolatot építsünk ki valaki mással.
 56.  
 57. Az élvezet nem csúnya szó. Nem szégyenletes. Ez a születési jogunk.
 58. Fizikai testbe születtünk, és megáldottak bennünket az érzékeinkhez való hozzáféréssel és az abból fakadó élvezetekkel. A testünk tele van idegvégződésekkel, amelyek érzéseket produkálnak. Számos erogén zónánk van, ahol a legkönnyebb érintésből is erőteljes örömérzetet tudunk érezni.
 59.  
 60. Tudod, mi okoz még nekünk örömet? Az evés, különösen, ha éhesek vagyunk. Mezítláb járni az új tavaszi fűben. Felnézni a tökéletesen kék égre, miközben egy park padján fekve, cipőt levetve nézzük a tökéletes kék eget. A csókolózás. Egy idegenre mosolyogni, csak úgy. Ölelés - egy fát vagy egy embert. Hallgatni a madarak énekét, amikor felébredsz egy tavaszi reggelen. Mosogatás meleg szappanos vízben. Bebújni egy kényelmes takaróba. És még millió más dolog.
 61.  
 62. A testünk a mi szent edényünk. Ez az otthonunk az első naptól kezdve és egész hátralévő életünk során. Semmi mást nem érdemel, csak a teljes tiszteletet és szeretetet. Ha levetjük a vele kapcsolatos szégyenteljes ítélkezést, és helyette az önmagunkkal szembeni gyöngédség és az önszeretet irányítása mellett döntünk, gyógyulást és átalakulást kínálunk egy olyan világnak, amely túl sokáig nélkülözte ezt.
 63.  
 64.  
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement