Advertisement
gatosgr

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΠΡΟΓΡΑΜ

Feb 1st, 2012
107
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 5.46 KB | None | 0 0
  1. Γλωσσες μηχανης ειναι οι γλωσσες προγραμματισμου με τις οποιες κατασκευαζουμε μια ακολουθια δυαδικων ψηφιων που αποτελουν εντολες προς τον επεξεργαστη για στοιχειωδεις λειτουργιες.
  2. Οι διαφορες των γλωσσων χαμηλου επιπεδου με των υψηλου επιπεδου ειναι ο ευκολοτερος και φυσικοτερος τροπος εκφρασης,τα προγραμματα υψηλου επιπεδου ειναι κοντυτερα στα προβληματα που επιλυουν. Η ανεξαρτησια απο τον τυπο του υπολογιστη που μπορει να εκτελεστουν τα προγραμματα με ελαχιστες η καθολου μετατροπες και η μεταφερσιμοτητα των προγραμματων. Η ευκολια εκμαθησης και εκπαιδευσης. Η διορθωση λαθων και η συντηρηση των προγραμματων.
  3. Με τον ορο οπτικο εννοουμε την δυνατοτητα να δημιουργουμα το γραφικο περιβαλλον της εφαρμογης πλαισια διαλογου κ.τ.λ.π. Με τον ορο οδηγουμενο απο το γεγονος εννοουμε τη δυνατοτητα να ενεργοποιουνται λειτουργιες του προγραμματος με την εκτελεση ενος γεγονοτος π.χ. την επιλογη μιας εντολης απο το μενου.
  4. Η φυσικη γλωσσα προσδιοριζεται απο το αλφαβητο της το λεξιλογιο της τη γραμματικη της και τη σημασιολογια της.
  5. Οι φυσικες γλωσσες αναπτυσσονται συνεχως συντακτικα και γραμματικα γιατι αναπτυσσονται και οι ανθρωποι που τις χρησιμοποιουν ενω οι τεχνητες γλωσσες ειναι στασιμες αφου κατασκευασθηκαν συνειδητα για ενα σκοπο.
  6. Η ιεραρχικη σχεδιαση ενος προγραμματος χρησιμοποιει τη στρατηγικη της συνεχους διαιρεσης του προβληματος σε υποπροβληματα. Η τεχνικη της ιεραρχικης σχεδιασης ειναι απο πανω προς τα κατω.
  7. Ο δομημενος προγραμματισμος εχει τρεις λογικες δομες τη δομη της ακολουθιας τη δομη της επαναληψης και τη δομη της επιλυσης. Ολα τα προβληματα μπρουν να επιλυθουν χρησιμοποιωντας αυτες τις τρεις δομες και το συνδυασμο τους. Καθε προγραμμα οπως και καθε ενοτητα προγραμματος εχει μονο μια εισοδο αλλα και μια εξοδο.
  8. Τα πλεονεκτηματα του δομημενου προγραμματισμου ειναι η δημιουργια απλουστερων προγραμματων η αμεση μεταφορα των αλγοριθμων σε προγραμματα, η διευκολυνση αναλυσης του προγραμματος σε τμηματα περιορισμος των λαθων κατα την αναπτυξη του προγραμματος την ευκολια αναγνωσης και κατανοησης απο τριτους και την ευκολοτερη διορθωση και συντηρηση.
  9. Η μεταφραση ενος προγραμματος γινεται με τη χρηση ενω μεταγλωττιστη ο οποιος παιρνει το προγραμμα που εγραψε ο προγραμματιστης π.χ. σε καποιο συντακτη και παραγει ενα ισοδυναμο προγραμμα σε γλωσσα μηχανης εφοσον δε περιεχει λογικα και συντακτικα λαθη , το αντικειμενο προγραμμα για να εκτελεσθει θα χρειασθει να συμπληρωθει και να συνδεθει με αλλα προγραμμα που ειτε τα εγραψε ο προγραμματιστης ειτε βρισκονται στις βιβλιοθηκες της γλωσσας μεσω της χρησης ενος συνδετη-φορτωτη και να παραθχει ενα εκτελεσιμο αρχειο.
  10. Η διαφορα το μεταγλωττιστη απο το διερμηνεα είναι οτι ο μεταγλωττιστη μετατρεπει το προγραμμα απο υψηλη σε γλωσσα μηχανης ενω ο διερμυνευτης διαβαζει μια προς μια τις εντολες του πηγαιου προγραμματος και για καθε μια εκτελει και ισοδυναμη εντολη σε γλωσσα μηχανης.
  11. Τα συγχρονα προγραμματιστικα περιβαλλοντα περιεχουν ολα τα προγραμματα και τα εργαλεια που βοηθουν την συγγραφη την εκτελεση και τη διορθωση των προγραμματων.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement