SHARE
TWEET

"Ayu Raudhah"

ak47suk1 Jun 18th, 2016 (edited) 72 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
  1. 1) Semua isu sewel ni actually started from an article yang consist of soal jawab vaksin di page Mastura MY(take a look and follow her, she writes awesome stuff) yang melibatkan soalan2 antivax yang actually diguna pakai diseluruh dunia( ditranslatekan ke BM) yang berunsurkan devious tone dengan tujuan buat orang keliru dan suspicious tentang vaccinations. Tapi silap besar la sebab i eat foreign antivaxxers for breakfast and have been doing that for YEARS. You can take a look at that post over Mastura's page here:
  2.  
  3. https://m.facebook.com/story.php...
  4.  
  5. 2) Dia cuba menimbulkan isu bahawa formaldehyde(FH) dalam vaksin adalah toksik berbanding formaldehyde natural adalah selamat dan dua benda tu berbeza. Walaupon sudah diexplain di page itu sendiri bersertakan references about that issue and THE WHOLE ARTICLE itself, dia masih tak puas hati. Malahan hujah dia yang mengatakan FH synthetic dan natural itu berbeza sendiri dia tidak dapat BUKTIKAN. Time tu dia guna dua account( Ayu Raudhah dan Alya Aziz) yang pakai gambar awek thailand yang dicuri. Siap ada back story bagai pergi melancong ke Phuket la, mula2 mengaku nurse then doktor MO kat hospital la, dah kantoi terus tukar lagi gambar awek mana la yang dia rembat sekarang ni. Cakap serupa orang munafiq.
  6.  
  7. 3) Dia jenis bila dah diterangkan issue itu, dia melalut tempat lain. Contoh:
  8.  
  9. Dia cakap air hujan dengan air sungai mineral berbeza. Dan air mineral itu toxic. Tapi dia tak dapat buktikan air mineral tu toxic. Dia akan melalut kata kajian WHO tentang air mineral itu Yahudi dan fasiq la, telan air mineral 36Liter at 37NACL% boleh arwah la, orang mati tersedak minum air mineral la, perkara2 yang dengan sendiri tidak langsung menyokong atau menyentuh HUJAH DIA SENDIRI.
  10.  
  11. Macam sakai. Pasal FH tu pulak dia amek references drpd page Mastura tu dan dia google sendiri walaupon takde kaitan janji ada sebut FH dalam article tu, dia sumbat dalam Google Translate then claim menyokong hujah dia. INGAT KAMI BUDAK TADIKA KE NAK KELENTONG GITU. Dekat budak2 umur 5 tahun boleh la nak pull off that trick. Semua orang boleh baca la mangkuk. I WOULD KNOW. Since i went through and gave out the links MYSELF. Bajet dah alih bahasa orang tak boleh nak differentiate :)
  12.  
  13. 4) Dia tak puas hati kat situ, dia pergi terjah Pseudoscience Watch(PW) page. Tu lagi silap besar dan kelakar. Dia bawak issue yang sama sambil pusing alih goalpost utk setiap hujah dia tak dapat jawab. Memang silap la sebab PHD and post graduate holders in advanced chemistry pon lepak PW. Dua tiga hari jugak merapu dia disekolahkan oleh mereka yang expert mcm puan Che Puteh Osman dan saudara Chi Wing Lah( saya baca penerangan mereka pon drpd buta huruf terus tahu dan dapat sedikit sebyk ilmu, terima kasih daun keladi)
  14.  
  15. 5) Account Alya dia kena report sebab merapu sgt. Bila dia takde hujah, dia akan attack personal dan rembat gambar orang lain buat jadi issue( sy rasa dia yang ada 200 jerawat). Sibuk curi gambar awek cun org Thai, mesti ada fetish ni disebalik account2 tersebut. Bermisai, berhalkum dan chromosome XY i suspect.
  16.  
  17. 6) Memang la orang cakap jgn dilayan golongan jahil murakkab camni tapi in reality orang macam ni BAHAYA. Sebab ibu bapa yang actually went out of their way to learn about vaccinations akan dicanang dengan dakyah sesat dan tahyul. Dikelirukan. Disogok dengan perkara yang tidak factual. Benda ni buat ramai sentap especially yours truly, sebab golongan parents ni la TARGET AUDIENCE dan golongan paling RAMAI sekali bila nak tarbiah dan raise awareness about vaccinations.
  18.  
  19. 7) Dulu saya pernah buat list '10 ciri2 antivax Malaysia yang anda perlu kenal'. Boleh baca disini:
  20.  
  21. https://m.facebook.com/story.php...
  22.  
  23. Ok time to update that.
  24.  
  25. Number 11) We call it the Ayu-Alya-Sewel effect. I know its quite a mouthful tapi drpd nama boleh agak the reason. Golongan ni akan berhujah seolah olah dia berilmu, siap claim credentials macam2, acah2 paste links takde kaitan dan bahasa yang digunakan ada element drpd bahasa Indonesia. Sebab golongan ni nak baca articles in ENGLISH dia tak paham. So dia sumbat semua benda dalam Google Translate(time dia convert hujah drpd encyclopedia Britannica budak2 tu and got busted for it - seriyes lawak). Yang dia tak tahu algorithm benda tu akan convert to bahasa Indon instead of Malay sebab frankly there are more speakers of that language.
  26.  
  27. 8) Golongan macam ni jugak elok report kat FB or ignore je terus. Tapi sebab dia pancing orang kononnya dia berilmu bila tgk superficially tapi bila dah diexposed, tin kosong yang kuat claim benda mengarut macam sakai. Dia lagi teruk drpd Abu Hannah. Golongan macam Ayu ni kalau jumpa dia tepi jalan dengan ular, baling selipar kat dia dulu. Then baling lagi sebelah selipar tu kat dia jugak. Dah berkaki ayam baling pulak ular tu kat dia. After that baru you cabut lari okayyy :)
  28.  
  29. PS: sudah2 la nak try add saya. Saya da kahwin la. Not into hubungan sejenis either. Bawak2 la bertaubat ye Ayu. Jangan ingat kat akhirat esok tidak akan disoal. JazakAllah.
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
 
Top