Advertisement
Guest User

Jumalaton näytelmä ihmisten kielellä ~ draft

a guest
Aug 18th, 2013
129
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.09 KB | None | 0 0
 1. Noston jatkon jatko -
 2.  
 3. Eli koetan sanoa saman sanoilla joita muutkin ymmärtää: Mikään ei onnistu jos ei oo vähän tuuria. Tää tarkoittaa sitä, että ite voi asiat vaan viedä määrättyyn pisteeseen ja sen jälkeen loput on herran/rouvan/maailman/jumalten/... käsissä.
 4.  
 5. Siis hyväksyntää. Ihminen ei määrää kaikkea ympäristöään ja se oma osuus on se mitä voi ja pitää tehdä. Muuhun ei voi vaikuttaa. Tää on keskeistä käsittää, sisäistää ja hyväksyä, koska sen mukana tulee rauha.
 6.  
 7. Se mitä milloinkin jaksaa ja mikä on se oma paras juuri nyt, oli sitten pirtee, voimallinen, väsyny, flunssainen, mitä vaan ~ se riittää. Se riittää kosmisella tavalla, koska se on se mihin pystyy. Jos se mihin pystyy ei riitä, se ei ole omissa käsissä.
 8.  
 9. Ainoa mitä voi tehdä on oma parhaansa ja se joko riittää tai ei riitä. Seuraukset on mitä on. Niistä on turha murehtia, koska niihin ei voi vaikuttaa. Voi vain vaikuttaa siihen mitä itse tekee. Voi vaikuttaa siihen, että itse jaksaa.
 10.  
 11. On tärkeetä pitää itsestään huolta ja tehdä oma osansa. Loput on "jumalten" käsissä ja ne kuuluu sinne. Jos siitä tulee parempi olo, voi uhrata jumalille. Jostain syystä tätä näkemystä ei ole duuneissa sparrattu, että uhrataan jumalille siinä vaiheessa kun pitää tehdä jotain täydellistä.
 12.  
 13. Sanon sen puoivakavasti, koska täydellisen tekeminen ei ole ihmisten käsissä. Se vaatii sitä tuuria [1]. Ilman tuuria mikään ei onnistu ja hyvällä tuurilla mikä vain. Siihen ei voi kuitenkaan vaikuttaa, jumalille voi uhrata, jos siitä tulee parempi oli. Sekään ei vaikuta muuhun kuin omaan oloon, if you're so inclined.
 14.  
 15. [1] Tuuri muuten on suomalainen hyvän onnen jumala, Suomessa Odinista ja Thorista suurin osa yhdistyy Ukossa, joka omaa molempien ominaisuudet - Tuurille (eli Thorille) jäi suomalaisessa mytologiassa pelkästään hyvän onnen jumalan rooli.
 16.  
 17. Näihin semimystisiin aatoksiin. Mietin nyt, että sanoko Kirsti Paakkanen joskus oman versionsa tästä samasta asiasta, mutta my memory fails me. Ehkä muistan aivan väärin, mutta se on aivan sivuseikka.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement