Advertisement
lemon3x

Untitled

Jan 8th, 2014
62
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.35 KB | None | 0 0
  1. Prostatita
  2.  
  3. Diagnostic şi tratament
  4.  
  5. Diagnosticul de prostatită se stabileşte de obicei pe baza simptomelor şi examenului fizic. La tuşeul rectal. prostata este mărită de volum şi sensibilă la atingere. Se fac culturi bacteriene din urină şi uneori din fluidul recoltat după masajul prostatei în timpul tuşeului rectal.
  6. Culturile din urină ajută la identificarea infecţiilor bacteriene localizate în altă regiune a tractului urinai . Prin contrast, când infecţia este descoperită în culturile efectuate din fluidul prostatic, atunci aceasta este localizată cu siguranţă la nivelul prostatei.
  7.  
  8. Dacă nu se evidenţiază o infecţie bacteriană, prostatita este de obicei dificil de vindecat. Majoritatea tratamentelor ameliorează simptomele, dar nu vindecă boala. Tratamentele simptomatice sunt utile şi în prostatita cronică.
  9.  
  10. Tratamentele non-medicamentoase includ masajul periodic al prostatei (efectuat de medic prin introducerea unui deget în rect), ejacularea frecventă şi efectuarea de băi calde de şezut. Tehnicile de relaxare (biofeed-back) ajută la ameliorarea spasmelor şi durerii la nivelul musculaturii pelviene. Ca tratament medicamentos, laxativele ajută la ameliorarea durerii cauzate de constipaţie. Analgezicele şi antiinflamatoarele reduc durerea şi edemul, indiferent de cauza acestora. Blocanţii adrenergici utilizaţi pentru tratamentul hipertrofiei de prostată (de exemplu doxazosin, terazosin, tamsulosin) ajută la ameliorarea simptomelor prin relaxarea musculaturii prostatice. Din motive incomplet elucidate, antibioticele produc uneori ameliorarea simptomelor. Când manifestările bolii sunt severe în ciuda tratamen¬telor folosite; se poate recurge la intervenţie chirurgicală ca ultimă modalitate terapeutică (extirparea parţială sau completă a prostatei). Un tratament alternativ este distru¬gerea prostatei cu ajutorai microundelor sau laserului.
  11.  
  12. Când prostatita este cauzată de o infecţie bacteriană, se administrează pe cale orală timp de 30 până la 90 de zile un antibiotic care pătrunde în ţesuturile prostatice (de exemplu ofloxacin, levofloxacin, ciprofloxacin, sau trimetoprim-sulfametoxazol). Tratamentul cu durată mai scurtă poate conduce la cronicizarea infecţiei. Prostatita bacteriană cronică este dificil de vindecat. Abcesele prostatice trebuie de obicei drenate chirurgical.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement