SHARE
TWEET

scam red flag

ak47suk1 Sep 3rd, 2016 (edited) 73 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
  1. Bila orang tanya pasal satu-satu 'perniagaan', kami akan tengok beberapa indicator yang boleh menaikkan red flag bagi meningkatkan kewaspadaan anda.
  2.  
  3. 'Perniagaan' ni nama Asean-bay atau Aseanbay.
  4.  
  5. 1. Red flag yang pertama bila guna keyword 'global', 'community', 'be your own boss', 'millionaire, 'international' dan sebagainya.
  6.  
  7. 2. Red flag kedua bila start tunjuk screencap Maybank2u masuk duit 24K
  8.  
  9. 3. Red flag ketiga bila guna poster letak gambar kereta sukan yang tak best pun. Aku ada sejibik Skyline R34, sejibik Audi R6 tak sibuk nak tayang kat orang pun.
  10.  
  11. 4. Red flag kelima upacara tandatangan guna aweks social escort mana entah dan lain-lain mangkuk muka jepun/omputeh yang jadi prop upahan.
  12.  
  13. 5. Red flag keenam, apa produk/servis yang ditawarkan tak diceritakan pun.
  14.  
  15. 6. Red flag ketujuh, apa-apahal kena cerita kat opis atau kedai makan mana-mana
  16.  
  17. 7. Reg flag kelapan, apa nama entah syarikatnya, berdaftar dengan negara mana entah tiba-tiba nak cerita macam legit.
  18.  
  19. 8. Red flag kesembilan, budak-budak bajet stylo tunjuk sign good. Aku entah kenapa bila tengok budak-budak kanyaq sembang bab meniaga ni aku geram.
  20.  
  21. Eh, nak ada locus standi untuk cerita pasal loji kumbahan IWK kena terjun dalam aeration tank ke?
  22.  
  23. Tak payah kan?
  24.  
  25. -AK74-
  26.  
  27. Glosari:
  28.  
  29. Kanyaq = mentah
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
 
Top