SHARE
TWEET

Eee

a guest Dec 16th, 2018 55 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. Sa herě qe ndiente ftohte nga kembėt, ai levizte pak gjunjët dhe vuri re qe ankesa ishte brenda tij. Ai nuk kishte zgjidhje tjeter
 2. veçse te bente atë qe duhej, te zbatonte kanunin. Sipas këtij tě
 3. fundit duhej qe Gjorgu te kthente trupin dhe t'i vendoste pushken pas vrasjes se Zef Kryeqyqen
 4. Gjorgu i perkiste familjes se Berishajve, kurse Zefi familjes sě
 5. Kryeqyqeve. Keto dy familje kane qene ne armiqėsi me njëra-
 6. tjetren per rreth 70 vite, ku deri tani numeroheshin 40 varre pěr
 7. shkak te gjakmarrjes
 8. Kur u shpall morti ne fshat per vdekjen e Zefit, ndërmjetesit u
 9. mblodhěn ne kullě. Gjorgu e vrau Zefin, pasi ky i fundit i kishte
 10. vrarě věllain, bluzja e te cilit qendronte ende e varur ne shtěpině e Berishajve dhe babai i Gjorgut i tha se duhet te merrte hakune věllait para se te zverdhej gjaku ne bluzen e tij
 11. Pasi ndërmjetësit dolën nga kulla ata dhanė lajmin se familja e
 12. Kryeqyqeve e çeli besën. Te gjithe e kuptuan se behej fjale per besen 24-orëshe. Sipas kanunit, Gjorgu duhet te merrte pjesë ne varrimin e te ndjerit. Pas varrimit erdhi koha e drekes se mortit e cila u bě sipas te gjitha rregullave.
 13. Gjorgu nuk gjente dot rehati dhe gjate gjithě kohěs ai mendonte drekën e mortit te tij. Zakoni kerkonte që te gjithë burrat te mos lanin fytyren as ne fshatin ku kishte ndodhur vrasja e as udhės. Mund ta běnin këtë vetem kur te mběrrinin ne fshatrat e tyre
 14. Pasdite, pas drekěs sě mortit, ne fshat nisën prapë ecjakete
 15. pazakonshme. Pas disa oresh mbaronte besa 24-oreshe per
 16. Gjorg Berishěn, dhe të vjetrit e fshatit po běheshin gati te
 17. paraqiteshin te Kulla e Kryeqyqěve pěr te kërkuar Gjorgun, ne
 18. emër te fshatit be sën e madhe 30-diteshe
 19. Besa e madhe u dha dhe prej Kryeqyqëve dhe fillonte qe te
 20. sotmen 17 mars gjer me 17 prill. Bota per te ishte ndarë ne dy pjesë: ně atě qě kishte për tě dhëně ose për te marre gjak dhe ne tě tjetren, qě ndodhej jashtě pěrgjakjes.
 21. Ai u nis drejt kullės sé Orshit. Rruges ate e zuri nata dhe ndaloi nè nje shtepi. Siç e do zakoni, ai therriti:" o i zoti i shtepise", dhe hyri brenda. Atje ishte ndezur njé zjarr dhe si Gjorgu, po ashtu dhe gjithě burrat e tjere kishin shiritin e zi ně dore.
 22. Besian Vorpsi dhe Diana Vorps erdhën ne kete fshat per te
 23. kaluar muajin e tyre tè mjaltit. Ky ishte çifti me i perfolur. Kur Diana erdhi ne fshat ajo ra nè dashuri me shikim te pare me Gjorgun dhe burri i saj e kuptoi dhe ndjeu shqetěsim. Gjorgu i kěrkoi babit te tij qe te jetonte i lirè ditet e fundit te jetes se tij,. Diana perfundon duke kerkuar Gjorgun ne kullé, kurse Gjorgu gjen vdekjen ne Kullen e Ngujimit.
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
 
Top