SHARE
TWEET

EEBF banyak masalah

ak47suk1 Jan 31st, 2017 80 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
  1. Ini memang tak boleh bawak main. Biasa kanak2 EEBF ni memang senang constipated tapi takdela sampai 14 hari tak membuang. Paling lama admin pernah jumpa pun 11 hari.
  2.  
  3. Dia selalu sembelit sebab takde fibres/serat dalam diet. Bila nak membuang pon baby akan macam meneran. Sebab transit time dia bertambah(drpd masuk mulut smp keluar jadi najis), najis jd keras dan kumpul dalam rectum tu byk. So boleh jadi sakit bila meneran.
  4.  
  5. Itu yg kadang anak sampai TAKUT atau TAKNAK buang air sebab ianya menyakitkan. Sampai boleh ada anal fissures(berdarah dan berlubang)
  6.  
  7. Budak2 yg betul2 EEBF kalau datang klinik masalah sepesen je. Constipated la, anemic la, recurrent infection etc. Sebab mak bapak buat menyondol je terikut ikut. Bukan dengan knowledge.
  8.  
  9. -pethidine-
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
 
Top