Advertisement
lemon3x

Untitled

Jan 8th, 2014
46
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 1.37 KB | None | 0 0
  1. Vaginismul
  2.  
  3. Diagnostic şi tratament
  4.  
  5. Diagnosticul se bazează pe descrierea problemei, istoricul medical şi rezultatele examinării fizice, inclusiv reacţia femeii în timpul acesteia.
  6.  
  7. Afecţiunile organice care ar putea cauza vaginismul trebuie tratate. Când cauza este psihologică, se reco-mandă consiliere atât pentru femeie cât şi pentru partenerul acesteia.
  8.  
  9. In cazul în care vaginismul persistă, femeia poate învăţa tehnici de relaxare a muşchilor contractaţi. Acestea presupun creşterea progresivă a diametrului vaginal (dilataţie vaginală). Se începe prin introducerea în vagin a unei tije subţiri din material plastic bine lubrifiate (dilatator). Progresiv, pe măsură ce nivelul de confort creşte, se introduc tije din ce în ce mai groase. Odată ce femeia poate tolera introducerea unor dilatatoare groase fără a resimţi disconfort, poate încerca să aibă contact sexual cu partenerul.
  10.  
  11. Când sunt efectuate cu tijele de dilatare introduse, exerciţiile Kegel pot fi utile. Aceste exerciţii constau în contracţia şi relaxarea repetată a muşchilor din jurul vaginului, uretrei şi rectului - muşchii folosiţi pentru oprirea jetului urinar - în reprize de 10-20 repetiţii. Se recomandă practicarea exerciţ iilor de câteva ori pe zi.
  12. Acestea îi permit femeii să îşi controleze mai bine muşchii care anterior se contractau involuntar.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement