Advertisement
Guest User

Untitled

a guest
Jan 22nd, 2018
79
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 6.60 KB | None | 0 0
  1. Passo a realitzar un breu comentari que faig, en qualitat de tutor d'en Victor Vilarrubla, amb la finalitat de fer una primera valoració del projecte i a la vegada guiar per a properes entregues.
  2.  
  3. L'avantprojecte del TFG té com a finalitat presentar una memòria en què es demostri que s'ha treballat la recerca per tal de poder plantejar el seu desenvolupament a dur a terme en els següents mesos i realitzar l'entrega final al 21 de maig.
  4.  
  5. Seguint els criteris principals esmentats en el document "Criteris de correcció avantprojecte videojocs" i "Epígrafs de l'avantprojecte de TFG de videojocs segons tipologies", passo a destacar diferents aspectes:
  6.  
  7. - El document conté pràcticament tots els epígrafs complets i amb els continguts previstos segons els documents “Avantprojecte del TFG – Estructura i epígrafs” i “Avantprojecte: pàgines per secció i continguts de correcció”.
  8.  
  9. L'absència més destacada és un cronograma que permeti a l'alumne planificar en el temps el desenvolupament de la recerca. La secció de metodologia cal que sigui més extensa i treballi més a fons els mètodes que s'utilitzaran per tal de complir amb els objectius proposats. En aquest sentit, és necessari que l'alumne proposi cada metodologia amb diferents arguments i tingui referències, primer, de recerca que ha utilitzat aquestes metodologies i, segon, de fonts que expliquin com dur a terme la metodologia. En concret, em refereixo a l'ús de l'enquesta i de l'anàlisi qualitatiu del text dels comentaris de fòrums de debat o d'articles de blog.
  10.  
  11. Per altra banda, s'ha de mencionar que el TFG proposat té un objectiu que requereix d'una metodologia de tipus qualitativa en què hi ha discussió i desenvolupament intel·lectual. Això fa que no hi hagi una solució única en com repartir el contingut entre antecedents de la recerca i marc teòric - certes parts podrien introduïr-se a antecedents que finalment han estat introduïdes a marc teòric. En les futures revisions l'alumne anirà veient com treballar aquest aspecte. A la vegada, l'alumne ha de valorar també si introduïr els objectius en la introducció per tal de facilitar la comprensió del relat del document (aquest és un aspecte que no és present en els criteris generals del TFG proposats pel Tecnocampus, però si molt comú en els treballs de recerca).
  12.  
  13. S'ha de mencionar també que l'alumne titula la segona secció de l'avantprojecte amb el títol "Anàlisis de referents". Aquest títol és adequat per aquells TFG amb un enfocament artístic o productiu en general, però no és adequat per a treballs de recerca. En aquest cas, tot i que l'alumne ja dota del contingut correcte a aquesta secció, l'hauria de titular també de manera correcta amb el títol de "Antecedents de la recerca" o "Estat de l'Art".
  14.  
  15. - S'ha revisat la citació en APA. En termes generals la manera de citar és correcta, per bé que en la majoria de casos hi ha una citació dins del text de manera indirecta. Es veu repetidament en totes les seccions. No s'utilitza tant la forma més narrativa "Tal com diu Brignull (2015) sinó que es fa de manera implícita fent una citació literal de la frase o definició i posant la cita (Bringull, 2015) al costat. No està malament, però alternar ambdos tipus de citacions sol facilitar la lectura.
  16.  
  17. En alguns casos he vist citacions incorrectes (p.e. a la secció 2.1 qué es un dark pattern) veig que Brignull es cita en un document del 2015 i a la bibliografia hi posa que és del 2010.
  18. En altres casos troben a faltar citacions senzillament, tant de tipus simple com a nota a peu de pàgina com d'autors, especialment a la introducció.
  19.  
  20. Altres tipus de citacions incorrecte apareixen quan es fan citacions textuals literals de varies en què per facilitar-ne la lectura s'introdueixen noves paraules a l'inici en un claudàtor però dins de la citació original. Seria el cas del segon paràgraf del marc teòric en què s'hi diu [La experiencia de usuario consiste en].
  21.  
  22. - S'han emprat fonts acadèmiques o informes/documents rellevants de la industria. L'alumne entén el valor de cada tipus de font (l'ús de wikis, diccionaris, enciclopèdies, blogs i altres fonts no acreditades només està reservat per la introducció i per donar un valor contextual o de suggerència d'idees, no pel marc teòric o pel desenvolupament de la recerca).
  23.  
  24. Les fonts principals pel marc teòric són correctes per bé que són insuficients. Caldria que els conceptes estiguessin més referenciats (p.e. només hi ha dos papers dedicats a Dark Patterns) i s'expliqués en més detall el perquè de cada concepte.
  25.  
  26. - El document té una redacció i ortografia acceptable. Els usos de la presona són correctes, així com també l'ortografia i gramàtica. La redacció està a un nivell universitari però es troba a faltar l'ús de connectors i la descripció de les diferents idees esmentades. Hi ha certes formes de desenvolupament del text (una idea en cada paràgraf) per ajudar a la lectura que s'haurien de treballar molt més.
  27.  
  28. Un exemple el podem trobar a la secció anteriorment esmentada (qué es un dark pattern), es dediquen paràgrafs curts d'únicament una sola frase i acaba creant un efecte sincopat, és a dir, poc articulat dels arguments en un text.
  29.  
  30. En general el document no té una redacció articulada que flueixi fàcilment sinó que tendeix a l'esquematització. El lector que coneix la matèria no té problemes en entendre cap on va però en altres casos pot ser difícil de llegir. Un altre risc de l'esquematització i divisió en punts curts és que cada secció i subsecció poden perdre's estant al mateix nivell, quan en realitat la segona ha d'aprofundir en aspectes més genèrics de la primera.
  31.  
  32. Sobretot, cal que cada secció expliqui més clarament quin és el seu propòsit. Cal que cada concepte s'expliqui en relació al contingut vist anteriorment i amb vista als objectius de la recerca. Això només s'aconsegueix a còpia de reescriptura i relectura del document. Seria bo que es donés a llegir el document a una persona que no tingués la mateixa base de coneixmeent dels vídeojocs ni tant sols que se li hagués explicat el projecte per veure quins són els elements més evidents que falten en el text.
  33.  
  34. - El document compleix de manera àmplia amb el format de deocument de TFG. Només en alguns casos, com per exemple, en les Figures caldria adequar-se a la plantilla (veig que s'utilitzen unes taules per ajuntar Figura i caption). Els canvis de pàgina quan hi ha un canvi de secció s'hauria de revisar que compleixi amb el format del document de TFG.
  35.  
  36. Per tot el què he mencionat, la nota que considero adequada a l'avantprojecte lliurat és d'un 6.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement