Guest User

Untitled

a guest
Dec 13th, 2018
69
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.51 KB | None | 0 0
  1. Diskussion:
  2. Som skrevet ovenfor, er hvert andet forsøg et kontrolforsøg, det gør man så man kan tjekke at planten eller hvad der er i virkelig har en indvirkning på forsøget, f.eks. glas 3 og 4, hvor der er en plante i glas 3, hvilket man gør for at påvise at planten laver fotosyntese, men hvis der skete præcis det samme i glas 4 hvor der ikke er nogen plante i, ville forsøget ikke være noget værd.
  3.  
  4. Udfra glas 3 kan man se at der er sket et stort tab af CO2, hvilket planten har brugt på fotosyntesen, og kontrolforsøget (4) viser at med præcis de samme ting bare uden plante sker der ikke nogen udvikling i CO2-indholdet. Glas 3 havde også lys tilførsel, pga. Den bruger lysenergi til fotosyntesen. Så udfra glas 3 og 4 kan vi konkludere at planten laver fotosyntese.
  5. I glas 5 og 6 (kontrolforsøg) er det samme forhold som 3 og 4 bortset fra at 5 og 6 ikke får lys tilførsel, hvilket er en forudsætning for fotosyntesen. Selvom BTB farven ændrede sig en smule i begge glas, kan man konkludere at planten ikke kan lave fotosyntese når den ikke får lys, en af grundene til at farven kan have ændret sig lidt alligevel, kan være at postevandet ikke er 100% rent for små alger etc. som laver respiration, eller at glasset ikke har været helt rent.
  6. Glas 7 og 8 skiller sig ud, da der ikke er tilsat CO2 fordi vi skal se om planten udleder CO2, selvom når ikke får lys, det eneste tidspunkt planten udleder CO2 på er når den laver respiration, hvilket er en proces som ikke behøves lys. Farven i glas 7 ændrer sig fra blå (neutral) til grøn (lidt sur, mellemting af gul og blå) hvilket viser at der er dannet mere CO2, teoritisk set burde planten ikke kunne lave respiration, da den ikke har lavet fotosyntese hvor der dannes glukose som den skal bruge til respiration. Men planten har levet inden den kom ned i reagensglasset, hvor den har kunnet lave fotosyntese, og derved lave glukose som stadig ligger i planten.
  7. Planten kan sagtens lave respiration i lys, men det foregår hovedsagligt om natte, da den laver fotosyntese om dagen, når der er sollys.
  8.  
  9. Evt. fejlikilder:
  10. En fejlkilde som højst sandsynligt er sket i glas 6 og 8, er at vandet ikke har været helt rent, og derfor dannet CO2 da der er sket respiration. (Alger etc.)
  11.  
  12. Konklusion:
  13. Udfra disse forsøg som vi har lavet, kan man konkludere at planter laver fotosyntese i lys, men ikke i mørke. Planter har i noget tid glukose i sig, og derfor kan den foretage respiration i mørket, selvom den i forsøget ikke har været ”udsat” for fotosyntese.
Add Comment
Please, Sign In to add comment