ak47suk1

tunjuk keikhlasan pengkritik kjaan PH

Mar 16th, 2020
117
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
  1. Nampaknya skrg Tuhan nak tunjuk keikhlasan pengkritik kjaan PH :-
  2. 1. Dulu walaun sibuk menyerang kjaan PH kononnya kjaan PH menyokong lgbt. Sekarang menteri kanan PN sendiri terpalit dgn adegan semburit. Malah aktiviti lgbt semakin menjadi2 sejak akhir2 ini.
  3. 2. Ada mufti yang begitu keras menyerang kjaan PH kononnya pada zaman kjaan PH ini Islam terancam. Kini dia sendiri yang nasihatkan raja supaya menutup masjid dan membatalkan sembahyang jumaat di seluruh negerinya sebaliknya semua masjid di negeri lain mengerjakan solat jumaat tanpa ada apa2 masalah.
  4. 3. PAS UMNO menuduh kerajaan PH telah menyokong kumpulan ekstremis cina iaitu Dong Zhong yang menentang pelaksanaan tulisan jawi di SJKC. Mrk mendesak kjaan PH mengharamkan Dong Zhong. Setelah PN berkuasa Dong Zhong telah diajak oleh timb menteri pelajaran dari MCA untuk berkerjasama dengan Kementerian Pelajaran.
  5. 4. Semasa pemerintahan PH auncai telah menyerang kjaan kerana ingin mengiktiraf UEC. Kjaan PH dituduh terlalu ikut kehendak cina DAP. Mereka juga mendakwa kedudukan Bahasa Melayu sebagai bahasa Kebangsaan telah terancam. Setelah kjaan PN muncul, presiden MCA, Wee Ka Siong berjanji akan mengiktiraf UEC. Auncai hanya diam membisu.
  6. 5. PAS pula beria2 ingin melaksana hukum hudud dan memperjuangkan RUU355. TAPI bila mereka bersama membentuk kjaan PN berbagai dalih yang muncul. Hudud tak sesuai untk masyarakat kita dan sukar nak bawa usul RUU 355.
  7. 6. Isu pembunuhan Adib juga mula sunyi bila kjaan PN dibentuk. Semasa pemerintahan kjaan PH tiap2 hari kedengaran desakan tangkap pembunuh Adib. Tapi bila mereka berkuasa terus diam tak bunyi.
  8. 7. Isu LTTE pun semasa pentadbiran kjaan PH mrk dituduh melindungi pengganas. Slps kejatuhan PH, Presiden MIC sendiri yang mengunjungi keluarga tahanan LTTE menyatakan simpati mrk kpd tahanan LTTE. Sekali lg auncai hanya mampu terdiam.
  9. KATA DULANG PAKU SERPIH KATA ORANG AKU YANG LEBIH...
  10. What Goes Around, Comes Around
RAW Paste Data