SHARE
TWEET

refuting the central point

ak47suk1 Jun 3rd, 2017 101 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
  1. Bila kami bongkar penipuan pseudosains ni, kami akan always cuba dari top to bottom. Maksudnya kami kenalpasti dahulu apa central point yang ada untuk kami bantah.
  2.  
  3. Kalau medical scammer/pseudoscience, central point kami adalah always kesihatan dan keselamatan pengguna. bila kami ada bukti sahaja the damage outweigh the benefit, yang terbukti secara saintifik dan bukan testimonial, maka itu yang kami hentam.
  4.  
  5. antivaxx, homebirth, sonotron, ozone therapy, taik ganja, pad tempek kat dahi, ustot penunggang ugama ketuk ketuk, semua yang medical scammer kami hentam sebabnya bila pengguna percaya kat produk-produk bodo ni, mereka LAMBAT mendapatkan rawatan ataupun DEFAULTED (berhenti) mendapatkan rawatan.
  6.  
  7. akibatnya bila dah teruk atau serius baru nak menapak tunjuk muka kat jabatan kecemasan. kalau yang homebirth tu, dah 3rd degree tear baru nak datang kat kami. kalau yang lotusbirth tu, anak dah layu baru nak mai kat kami. kalau yang kanser tu dah habis metastasis baru nak tercegat kat hospital sebab sebelum tu try homeopathi. kalau baby batuk2 nak pi try sonotron, dah cungap-cungap biru baru bawak kat kami.
  8.  
  9. akibatnya MATI. ya, MATI.
  10.  
  11. kalau pengamal2 sains palsu dan medical scammer ni nak tanggung sendiri kami tak kisah sangat. gatal nak homebirth, bila mak kena eclampsia buat apa panggil ambulans? panggil la doula tu. kanser pun nak pi cari homeopathi? kalau dah melarat pegi la tanya doktor homeopathi tu apa bukti keberkesanan rawatan diorang.
  12.  
  13. sebab tu central point kami akan sentiasa tanya, APA BUKTI RAWATAN KAMU? kalau korang bawak bukti berdasarkan level of scientific evidence (bukannya testimoni) kami pun akan back off tak kacau korang.
  14.  
  15. THEN, from the top kami akan move to bottom. Bila kami dah explicitly (dengan jelas) nyatakan apa pendirian kami dan central point kami, baru kami move below. Kami korek dan CARI BUKTI. Bukti ni bukan kami reka sendiri. Sebaliknya dari scammer tu sendiri. Screenshot, rakaman, transkrip, semuanya dari scammer tu sendiri.
  16.  
  17. Bila ejen Sharklee haplod TESTIMONI kononnya produk boleh rawat "VERTILIGO", kami sound direct. Kami bagitau yang THAT IS OVERCLAIM, sebabnya HQ sendiri tak pernah keluarkan statement tu tapi ejen acah-acah pandai medic (tapi eja vitiligo pun tak reti) yang duk promote tstimoni.
  18.  
  19. Sama jugak bila ejen-ejen Sharklee buat claim produk diorang dapat "membantu menyihatkan pesakit kanser", adalah amat keji memancing atas keterdesakan pesakit semata-mata nak dapatkan untung sales.
  20.  
  21. Hanya hujung-hujung sahaja yang kami akan ad hominem dan amat jarang kami resort to name calling. Setakat Abu Hannah Al-Neneni tu logik la, from top to bottom kami dah expose scammer ni sampai dia lari masuk gua. Macam tu jugak doula yatt yang walaupun sudah membunuh, masih lagi bebas menyebarkan dakyah dia.
  22.  
  23. Kami di PW ada satu prinsip,
  24.  
  25. When we hit, we hit hard and often. We spare no favor.
  26.  
  27. Kalau korang rasa kami ni kasar, kejam, "cyberbully", korang nasihatkan keluarga, rakan2 dan diri sendiri jangan la memandai2 nak join MLM scam itu ini. kalau taktau pasal medical/sains, pi belajar dulu. tanya kat orang yang lebih pakar. Jangan membongak buat claim macam2.
  28.  
  29. Salahguna title, sama ada doktor pelesu atau doktor ori jual produk/sharklee, korang tunggu. Masa korang akan tiba.
  30.  
  31. Kami akan utilize semua resource yang ada, semua peringkat dalam Graham's Hierarchy of Disagreement ini untuk hentam scammers. Bukan macam Ain Kadel tu, baru tanya sumber "boleh tunjukkan medical report", terus dah dipanggil anak anjing!
  32.  
  33. - A1 -
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
 
Top