Advertisement
Guest User

raspuns ratb

a guest
Nov 16th, 2011
187
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 3.39 KB | None | 0 0
 1. RATB
 2.  
 3. Nr. inreg:35160+18866/16.11.2011
 4.  
 5. Stimate domnule Cursaru,
 6.  
 7. In primul rand, dorim sa va transmitem faptul ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti incurajeaza folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport, fiind parte activa in proiectul „CAPITALA CRESTE VERDE”, initiativa a Primariei Municipiului Bucuresti de promovare a mijloacelor de transport ecologice.
 8.  
 9. In acest scop, R.A.T.B. s-a alaturat acestui demers prin amplasarea unui rastel cu zece biciclete in incinta sediului central al institutiei, promovand activ in randul angajatilor utilizarea bicicletelor ca mijloc alternativ de locomotie, nonpoluant, in speranta ca aceasta actiune sa constituie un exemplu pozitiv pentru cat mai multi membrii ai comunitatii locale.
 10.  
 11. In prezent, poluarea si aglomeratia din trafic reprezinta doua dintre problemele reale si serioase cu care orasul se confrunta. Propunerea privind implicarea Regiei in aceasta campanie a fost primita cu deosebit interes, deoarece cresterea aglomerarii auto a devenit o chestiune stringenta de care ne lovim zilnic in derularea activitatii noastre de baza.
 12.  
 13. In legatura cu sesizarea dumneavoastra, inregistrata cu nr. 35160, va comunicam ca, in raspunsul nr. 1886 (34294), am facut referire la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice care interzice conducatorilor de biciclete sau mopede „sa circule pe partea carosabila in aceeasi directie de mers, cand exista o cale laterala, o poteca sau un acostament practicabil, ce pot fi folosite”, in sensul ca, pe Str. Elena Vacarescu putea fi folosita si calea laterala (cale = fasie de teren special amenajata pentru a inlesni circulatia oamenilor, a vehiculelor si a animalelor; drum).
 14.  
 15. Intr-un oras cu o infrastructura deficitara, sufocat de aglomeratie, am considerat ca scopul esential al reglementarilor O.U.G. nr. 195/2002 din care am extras fragmentul de mai sus este acela de fluidizare a circulatiei si de sporire a securitatii participantilor la trafic. Avand in vedere siguranta calatorilor ce folosesc serviciile Regiei, care poate fi afectata de eventuale manevre necesare in conditii speciale de trafic (franari bruste, depasiri ale altor vehicule), suntem de parere ca luarea in calcul a tuturor posibilitatilor de deplasare in siguranta a participantilor la trafic este binevenita.
 16.  
 17. Dupa cum am precizat si in raspunsul precedent, Regia nu tolereaza si nici nu permite comportamentul nepotrivit al angajatilor, acestia fiind drastic sanctionati atunci cand se constata incalcari ale prevederilor Codului Muncii si ale Regulamentului Intern. Va transmitem, totodata, ca fiecare sesizare primita la adresa unui salariat este inscrisa in fisa sa personala si se tine cont de aceasta la evaluarea anuala a angajatului.
 18.  
 19. Mentionam ca, si in acest caz, Regia a urmat procedura legala de care nu poate face abstractie. Conducatorul de vehicul a fost cercetat in cadrul unei comisii disciplinare, atentionat, urmand ca activitatea sa sa fie monitorizata cu atentie.
 20.  
 21. Va aducem la cunostinta ca, periodic, conducatorii de vehicule sunt reinstruiti cu privire la respectarea regulilor de circulatie, precum si a sarcinilor si obligatiilor pe care le au in traseu pentru a se evita, pe cat posibil, astfel de situatii. In acest sens, la sedinta de instruire cu personalul de bord a fost prezentat cu prioritate acest caz.
 22.  
 23. Va multumim pentru intelegere.
 24.  
 25. Cu respect,
 26.  
 27. Serviciul Relatii Publice
 28.  
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement