Advertisement
kaenan

Tema Laborator 1 (BD)

Oct 31st, 2018
124
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
Latex 2.64 KB | None | 0 0
  1. \documentclass[10pt,a4paper]{article}
  2. \usepackage[utf8]{inputenc}
  3. \usepackage{amsmath}
  4. \usepackage{amsfonts}
  5. \usepackage{amssymb}
  6. \author{No name}
  7. \title{Tema Laborator 1 }
  8. \date{}
  9. \maketitle
  10. \part{Intrebari teorie}
  11. \section{Ce este o data de baze?}
  12. Este o colectie partajata de date elementare sau strucutrate, intre care exista relatii logice, si care permite operatiile CRUD.
  13. \section{Enumerati domenii de utilizare a bazelor de date.}
  14. ...
  15. \section{Care este diferenta dintre date si informatii?}
  16. Datele sunt masuratori, observatii, evenimente din lumea reala. Informatia este rezultatul procesarii datelor si reprezinta o imagine, subiectiva asupra datelor, care permite luarea unor decizi.
  17. \section{Enumerati limitari ale sistemelor bazate pe fisiere}
  18. Izolarea datelor(necesita sincronizare), dublarea si inconsistenta datelor, dependenta program-date(ex: tipul datelor este codat manual in fiecare program), incompatibilitatea fisierelor(lipsa de protabilitate), interogarea rigida(manuala) de catre programe, lipsa un standard(fiecare aplicatie poate avea propriul mod de organizare a datelor).
  19. \section{Enumerati avantaje ale utilizarii bazelor de date}
  20. Regasirea datelor(prin interogare) in scopul obtinerii de informatii din baza de date, Centralizare datelor(faciliteaza partajarea datelor; suprimarea redundatiei si inconsistentei datelor), aplicarea unui sistem organizat de acces si manipulare a datelor(posibilitatea aplicarii restrictilor de securitate, validarea datelor introduse -- securitatea si integritatea datelor).
  21. \section{Independenta datelor}
  22. \subsection{Independenta fizica}
  23. Indepenta datelor inseamna o delimitare stricta intre reprezantarea fizica a datelor si imaginea pe care o are utilizatorul asupra acestor date. Modul concret in care este realizata memorarea si organizare datelor este invizibila pentru utilizator.
  24. \subsection{Independenta logica}
  25. Sistemul propriu al fiecarui utilizator este imun fata de modificarile in structura logica globala a bazei de date. Aceasta permite adaugarea de noi entitati logice(campuri/inregistrari), modificare relatiilor intre entitatii logice ale bazei de date, toate acesta fara a afecta legaturile, referintele utilizatorilor la diferite entitati. Eliminarea de entitati ramane insa o problema deoarece rupe/invalideaza referintele utilizatorului catre entitatea eliminata.
  26. \section{Enumerati obiective ale bazelor de date}
  27. Centralizarea datelor, independenta date-program, realizare de legaturi intre entitatile de date, integritatea datelor, confidentialitatea datelor, partajarea datelor.
  28. \part{Proiect laborator}
  29. \paragraph{Atelier Croitorie:}
  30. Gestionarea unui atelier de croitorie.
  31. \end{document}
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement