Advertisement
lemon3x

Untitled

Jan 8th, 2014
38
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 3.83 KB | None | 0 0
  1. Menopauza
  2.  
  3. Diagnostic
  4.  
  5. La aproximativ trei sferturi din femei instalarea menopauzei este uşor de identificat. Când menopauza trebuie confirmată (de obicei, la femeile tinere), se măsoară concentraţia sanguină a estrogenului şi hormonului stimulator al foliculilor (care stimulează ovarele pentru a produce estrogen şi progesteron).
  6. înainte de a începe orice tip de tratament, femeia este întrebată de medic despre istoricul medical personal şi familial şi este examinată, inclusiv examinare mamară, examinare pelviană şi măsurarea presiunii sanguine. Se efectuează şi mamografie. Uneori, se recoltează analize sanguine şi se măsoară densitatea osoasă. Informaţiile obţinute în urma tuturor acestor investigaţii îl ajută pe medic să evalueze riscul femeii respective de a dezvolta diferite afecţiuni după menopauză. La femeile cu istoric de sângerare vaginală anormală, se practică biopsie endometrială -k pentru a verifica dacă există semne de cancer. Un mic fragment din mucoasa uterină (endometru) este prelevat şi examinat la microscop.
  7.  
  8. Tratament
  9.  
  10. Evitarea alimentelor condimentate, băuturilor fierbinţi, cafeinei şi alcoolului ajută la prevenirea bufeurilor, deoarece substanţele conţinute în aceste produse pot declanşa bufeurile. Consumul de alimente bogate în vitamine din grupul B sau în vitamina E şi alimente bogate în estrogeni vegetali (fitoestrogeni), cum sunt tofu, laptele de soia, tempeh şi miso, este de asemenea de ajutor. Evitarea fumatului şi stresului, în asociere cu activitatea fizică regulată, contribuie la ameliorarea somnului şi a bufeurilor. Purtarea mai multor straturi de haine, care se dau jos uşor atunci când femeii îi este cald şi pe care le poate îmbrăca uşor dacă îi este frig, ajută la suportarea mai uşoară a bufeurilor. Hainele care permit evaporarea, cum este lenjeria de bumbac, cresc gradul de confort.
  11. Exerciţiile aerobice, tehnicile de relaxare, meditaţia, masajul şi yoga ajută la ameliorarea depresiei, iritabilităţii şi fatigabilităţii şi la reducerea numărului de bufeuri. Scăderea numărului de calorii consumate şi creşterea nivelului de activitate fizică sunt măsuri utile pentru prevenirea creşterii ponderale. Exerciţiile cu îngreunare (precum mersul, alergarea şi ridicarea greutăţilor), precum şi administrarea de suplimente cu calciu şi vitamina D, ajută la reducerea ratei de scădere a densităţii osoase.
  12.  
  13. Multe din aceste măsuri - scăderea ponderală, acolo unde este cazul, renunţarea la fumat şi activitatea fizică regulată - în asociere cu reducerea aportului alimentar de grăsimi şi colesterol sunt măsuri recomandate pentru scăderea colesterolului sanguin şi reducerea riscului de ateroscleroză.
  14. Dacă actul sexual este dureros din cauza uscăciunii vaginale, poate fi utilă folosirea unui lubrifiant, eliberat fară reţetă medicală. Este utilă şi continuarea vieţii sexuale, care stimulează fluxul sanguin la nivelul vaginului şi ţesuturilor înconjurătoare şi contribuie la păstrarea flexibilităţii tisulare. Exerciţiile Kegel ajută la controlul asupra urinării A. Când efectuează aceste exerciţii femeia îşi contractă muşchii pelvieni la fel ca atunci când opreşte în mod voluntar jetul urinar.
  15.  
  16. Tratamentul hormonal. La femeile care încă au uter, tratamentul hormonal recomandat include de obicei atât o progestină, cum este medroxiprogesteronul, cât şi estrogen. Progestină, un medicament similar hormonului progesteron, se administrează împreună cu estrogen pentru a reduce riscul de cancer al mucoasei uterine (cancer endometrial). La femeile cu cancer endometrial sau cancer mamar se pot prescrie progestine fară estrogen. Progestinele sunt disponibile atât sub formă naturală cât şi de sinteză. Formele naturale sunt identice cu progesteronul produs de organismul femeii.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement