Guest User

Untitled

a guest
Dec 8th, 2019
91
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. Lemmikkien terveysvaikutukset
 2.  
 3. Ensimmäinen havainto lemmikkieläimistä oli jo 11 tuhatta vuotta sitten, lampaina ja vuohina ja siitä lähtien lemmikit ovat olleet ihmisten parhaita ystäviä. Lemmikeillä voi olla niin terapeuttisia kuin fyysisiäkin vaikutuksia, jotka voivat tuoda ihmisille hyvää oloa ja helpotusta rankkaan päivään.
 4. Lemmikkieläimen hankinta on yleinen käytäntö monessa perheessä, kuin monella yksin elävällä ihmiselläkin. Lemmikkieläimet voivat tuoda turvaa omistajalleen tai vain tuomaan iloa ja sisältöä elämään. Lemmikkieläimillä voi olla myös suuri vaikutus omistajansa terveyteen. Lemmikkielimet voivat edistää terveyttä hyvin monella tapaa.
 5. Fyysisiä terveysvaikutuksia voit saada esim. Koirien ulkoiluttamisesta. Siinä tulee päivittäin pari kävelylenkkiä, joka on varmasti parempi kuin vain istua kotona. Lemmikkieläinten kanssa voi myös vaikka käydä juoksulenkeillä, hiihtämässä tai vaikka pelaamssa jalkapalloa. Tutkimuksissa on myös todettu, että kodeissa missä on ollut lemmikkinä koiria tai kissoja jo lapsuusiästä alkaen, on vähemmän allergioita myöhemmin lapsen elämässä. Tämä johtuu siitä, että lapsi siedättyy pölylle jo nuoresta iästä alkaen, mitä on ollut eläimen karvassa.
 6. Eläinten psyykkiset terveysvaikutukset saattavat olla enemmän huomaamattomat mutta silti ihan yhtä tärkeitä kuin fyysiset terveysvaikutuksetkin. Esimerkiksi lemmikkien ulkoilutus voi tuoda rytmiä elämään, ja saamaan lemmikin omistajan käymään ulkona tapaamassa muita ihmisiä, tämä voi olla hyvinkin tärkeää ihmiselle, jolla on vaikkapa masennus tai paljon ahdistuneisuutta. Tutkimuksissa on myös havaittu. että jos nuorella lapsella on lemmikki nuorena se selvästi lisää empatia- ja tunnekykyjä
 7. Lemmikkien henkiset terveysvaikutukset ovat varmasti kaikille selviä. Esimerkiksi yksinäiset ihmiset eivät tunne olevansa niin yksin, kun he omistavat lemmikin, kuten on todettu tutkimuksissa, että kun ihminen on kosketuksissa eläinten kanssa, niin tuntee heti olonsa paremmaksi. Hyvä olo johtuu siitä, että ihmisen elimistö vapauttaa endorfiinia eli mielihyvähormonia. On myös todettu, että lemmikit alentavat ahdistuksen tasoja ja verenpainetta, jolloin myös verisuonitaudit ja voivat vähentyä lemmikkien omistajilla.
 8. Lemmikit tuovat myös sosiaalisia terveysvaikutuksia. Kissojen ja koiren kanssa voi käydä nättelyissä jossa voi tavata paljon uusia ihmisiä ja vaikka tehdä uusia ystäviä. Myös ulkoiluttaessasi lemmikkiä voit tutustua uusiin ihmisiin ja lemmikkeihin.
 9. Lemmikkien hankinta on aina järkevä ajatus ihan kenelle tahansa. Se tuo paljon sisältöä elämään liikunnan, seuran ja tekemisen merkeissä. Voit myös antaa kodittomalle tai hylätylle eläimelle uuden kodin jolloin kaikki hyötyvät lemmikkisi hankinnasta.
 10. Matti Väisänen
 11. Lähteet:
 12. Oppikirja
 13. Wikipedia.fi
 14. Is.fi
 15. Animalsmart.org
 16.  
 17. lemmikkejä on käytetty vitun terapiaan
RAW Paste Data

Adblocker detected! Please consider disabling it...

We've detected AdBlock Plus or some other adblocking software preventing Pastebin.com from fully loading.

We don't have any obnoxious sound, or popup ads, we actively block these annoying types of ads!

Please add Pastebin.com to your ad blocker whitelist or disable your adblocking software.

×