SHARE
TWEET

Ayam tiada suntikan hormon

ak47suk1 Feb 20th, 2017 76 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
  1. Bismillahirrohmanirrohim. Issue ni takkan pernah tamat sebab rakyat Malaysia malas membaca. Even medical officer pon, dok nasihat kan pesakit, jangan makan ayam banyak sangat sebab suntik hormon. Well dear doct, anda pakar dalam bidang anda, dan kami pakar dalam bidang kami. Jangan main hentam je. Betol apa yang vet dari CP itu ketengahkan.
  2.  
  3. Ayam broiler takda suntikan untuk penggemukan atau cepat besar. Makanan dah diformulasikan khas untuk penyerapan nutrisi, protein khususnya secara lebih efektif. Baka ayam (ross & cobb) pula memang di pilih bertujuan untuk menghasilkan daging yang lebih especially breast muscle. Ayam makan secara ad libitum, diternak secara intensif, low space, ayam tak banyak bergerak dan hidup hanya untuk makan. Antara sebab ayam boleh gemok dan besar dengan cepat dan boleh mencapai berat 2.2kg dalam jangka masa yang ditetapkan. Manusia pon kalau makan saje tak bergerak, jadi apa? Takpayah suntik hormon gemok.
  4.  
  5. Yang di suntik pada ayam adalah vaksin. Untuk pencegahan penyakit. Kita pon suntik jugak kan masa kecik? Semua vaksin yang diberi ada withdrawal period. Maksudnya takda residue yang tinggal dalam daging. Malaysia punya food safety untuk ternakan ayam ketat.
  6.  
  7. Maka, celiklah rakyat Malaysia. Tu belom issue telur shell putih lagi bagus dari telur shell coklat lagi tu. Haih.
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
 
Top