Advertisement
BEmanuel87

Rolul reclamelor in promovarea unui stil de viata sanatos

Feb 18th, 2016
105
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.90 KB | None | 0 0
  1.  
  2. Rolul reclamelor in promovarea unui stil de viata sanatos
  3.  
  4. Introducerea:
  5. Intr-o lume moderna si ocupata, in care mancarurile nesanatoase, foarte gustoase si extrem de usor de procurat ne pandesc de dupa orice colt, in care programul de lucru ne permite din ce in ce mai putine activitati sportive si-n care televizoarele si internetul ne fascineaza intr-atat incat ne tin blocati in aceeasi canapea sau acelasi scaun, unul dintre ultimele bastioane ale sanatatii raman reclamele (prin intermediul canalelor de televiziune, al internetului sau pur si simplu al afisajului stradal) care, mai mult sau mai putin printr-o forma de manipulare, readuc in viata noastra macar cateva dintre aspectele unui stil de viata sanatos.
  6.  
  7. Cuprinsul:
  8. Este din ce in ce mai vizibil – si devine un fenomen aproape global (mai ales in tarile bogate) – declinul ratei de sanatate in randul populatiei. Motivele sunt diverse si acopera o gama larga: persoanele au din ce in ce mai putin timp pentru ele insele (acaparat fiindu-le timpul de activitati necesare zilei de astazi), companiile fast-food fac o publicitate agresiva in randul tuturor categoriilor de varsta, apare o desocializare in cadrul populatiei (la baza careia, cel mai probabil, sta din ce in ce mai mult lumea virtuala care se construieste in jurul nostru) – fapt care impiedica activitatile fizice sa fie desfasurate. Sedentarismul cuplat cu alimentatia nesanatoasa provoaca – asa cum lesne se poate observa – inclinatie ingrijoratoare spre obezitate (problema cu care din ce in ce mai multe natii, dar mai ales America si China, incep sa se confrunte).
  9. In aceste conditii, pentru a contrabalansa carentele cu care populatia se gaseste pusa fata-n fata, atat companiile de sanatate cat si Statul demareaza diverse spoturi publicitare menite sa informeze, atraga si incite oamenii sa revina la activitati menite sa aporteze beneficii propriei sanatati. Acestea sunt ramificate si adopta diverse abordari. Incepand de la reclamele neutre – care prezinta sub simpla forma informativa un anumit produs alimentar care aduce imbunatatiri functionarii organismului –, continuand cu cele care se prezinta ca o solutie la o problema de care individul deja a inceput sa fie constient (aici intra diverse tratamente care sa corecteze dezechilibrul produs in individ) si terminand cu cele care se prezinta sub forma de amenintare – de genul celor care atentioneaza fumatorii ca viata le e scurtata drastic odata cu consumul fiecarei tigari –, reclamele reusesc (intr-o anumita masura) sa contribuie la bunastarea sanatatii populatiei.
  10.  
  11. Concluziile:
  12. In lipsa reclamelor multi oameni ar ramane straini suficient de mult timp ignoranti in fata riscului pe care un stil de viata nesanatos il poate comporta, iar cand ar deveni constienti ar fi, cel mai probabil, mult prea tarziu – sau efortul necesar pentru corectarea situatiei ar creste proportional cu durata timpului scurt pana in acel moment.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement