Advertisement
lemon2xx

Untitled

Jan 6th, 2014
56
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 1.60 KB | None | 0 0
  1. Trombocitopenia
  2.  
  3. Diagnostic
  4.  
  5. Medicul suspectează prezenţa trombocitopeniei la persoanele care prezintă echimoze şi sângerări anormale. Adeseori, numărul de plachete este verificat de rutină la persoanele cu boli ce pot cauza trombocitopenie. Uneori se descoperă prezenţa trombocitopeniei în timpul analizelor sanguine efectuate pentru alte motive la persoane care nu prezintă vânătăi şi sângerări.
  6.  
  7. Stabilirea cauzei trombocitopeniei este de importanţă critică pentru tratarea bolii. Anumite simptome pot contribui la determinarea cauzei. De exemplu, când trombocitopenia este determinată de o infecţie, aceasta se asociază cu febră. Prin contrast, febra este absentă în caz de purpură trombocitopenică idiopatică, purpură trombotică trombocitopenică, sau sindrom hemo¬litic-uremic. Splenomegalia, identificată în timpul exame¬nului fizic, sugerează faptul că plachetele sunt captate de splina mărită şi că trombocitopenia este secundară unei boli care produce mărirea de volum a splinei. Sindromul hemolitic-uremic se diagnostichează atunci când prin analize sanguine se descoperă că funcţia renală este diminuată (creşterea nivelului ureei şi creatininei).
  8.  
  9. Sângele poate fi examinat la microscop, sau plachetele pot fi numărate în mod electronic pentru a se determina severitatea trombocitopeniei şi a se obţine informaţii despre cauza acesteia. Uneori, pentru a se obţine informaţii despre rata de producţie a plachetelor, poate fi necesar ca o mostră din măduva osoasă să fie extrasă şi examinată la microscop (aspirat şi biopsie de măduvă osoasă) A.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement