Advertisement
Guest User

ManifestulComunist

a guest
Jan 22nd, 2017
105
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.85 KB | None | 0 0
  1. • Istoria umana a cuprins mereu lupta de clase, inca de printre primele epoci cum in Roma antica aveam patricieni, cavaleri, plebei, sclavi, in Evul Mediu intalnim nobili feudali, vasali, muncitori mici insa cea din urma si prezenta perioada mai eferscenta o reprezinta era burghezilor si a proletarilor- doua tabere extrem de diferite si ostile. Era burgheziei este remarcata odata cu aparitia industriei moderne. Aceasta grupare a convertit efortul depus de fizicieni, judecatori, poeti, savanti etc. intr-o munca platita racind astfel relatiile inter-umane prin prezenta unui interes personal prezent aproape permanent.
  2. • Burghezia raspunde la nivel global prin nevoia proprie de expandere a productiei prin exploatarea resurselor aflate in zonele indepartate. Atfel, populatia din zona exploatata intra si ea in efectul de racire a relatiilor inter-umane . Altfel spus, burghezia modeleaza planeta dupa propria lor infatisare. Caile de productie au fost centralizate iar proprietatile (inclusiv resursele) sunt detinute de un numar de maini redus.
  3. • Prin ocupare si exploatoarea acestor teritorii intercontinentale, se dezvolta in acelasi timp liniile de transport, comunicatie, ingineria mecanica (ce folosea forta aburului pe atunci). Mai departe, se poate ajunge la o productie supraalimentata. Solutiile burgheziei la aceasta criza sunt distrugerea unei mase largi de productie si acapararea unor pietii noi plus exploatarea minutioasa a vechilor piete.
  4. • La adresa acestor exloatatori, apare proletarul ce este cunoscut drept un membru dintr-o majoritate imensa de oameni ce se afla la acelasi nivel de castig monetar. Acestia nu au puterea de a creea o agitatie sau de a se revolta decat daca inceteaza sa mai contribuie cu munca lor fizica in liniile de productie. Proletarii raspund ca un grup independent revolutionar iar succesul lor este redat si transmis prin caile moderne de comunicatie ce inspira muncitori asemeni lor spre o revolutie asemantoare.
  5. • Pentru a preveni disproportia uriasa de detinere de proprietati (intre oamenii saraci si bogati), regimul comunist confisca proprietatea privata. Comunismul a creat o dislocare a familiei, indepartand descendentii familiei de parintii lor si transformandu-i in simpli muncitori. In schimb, burghezia nu a redus relatiile familiale decat la nivelul unora monentare .
  6. • Pe de alta parte, un proletar nu trebuie sa aiba tara. Neavand nimic, nu I se va putea fura nimic. Conform acestui manifest, statul este considerat ca scutul de protectie al exploatarii oamenilor de catre oameni si a antagonismelor. Proletarii aspira spre libertate prin inlaturare oricarei forme de conditie sociala. Regimul comunist este in natura asta mediul ostil pentru burghezi, si cel ospitalier pentru proletari caci eu nu au nimic de pierdut decat lanturile ce ii retineau. Proletarii pot cuceri intreaga lume. Proletari din toata tarile, uniti-va!
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement