Advertisement
lemon2xx

Untitled

Jan 6th, 2014
64
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 1.63 KB | None | 0 0
  1. Trombocitopenia
  2.  
  3. Tratament
  4.  
  5. Persoanele cu un număr foarte scăzut de plachete sunt tratate de obicei în spital şi sfătuite să rămână în pat pentru a evita traumatismele accidentale. în caz de sângerare severă, se poate realiza transfuzia de plachete.
  6. Tratarea bolii de bază conduce adeseori la corectarea trombocitopeniei. Dacă aceasta a fost determinată de administrarea unui anumit medicament, de obicei dispare după întreruperea tratamentului respectiv. Distrugerea plachetelor de către anticorpii prezenţi în purpura trombocitopenică idiopatică poate fi blocată temporar prin administrarea unui corticosţeroid (de exemplu prednison), care permite creşterea numărului de plachete. Danazolul are efecte similare prednisonului. Medica¬mentele care inhibă activitatea sistemului imunitar, cum ar fi ciclofosfamida şi uneori azatioprina, reduc formarea acestor anticorpi. Majoritatea persoanelor cu purpură trombocitopenică idiopatică necesită în final extirparea chirurgicală a splinei (splenectomie), care conduce la creşterea numărului de plachetI. Indivizii cu purpură trombotică trombocitopenică sunt trataţi adeseori cu transfuzii de plasmă şi plasmafereză A. Aceste două proceduri sunt denumite împreună schimb' plasmatic.
  7.  
  8. Unele cauze de trombocitopenie conduc la apariţia de complicaţii care necesită tratament pe termen lung. De exemplu, numărul plachetelor creşte de obicei pe măsură ce pacienţii sunt în perioada de recuperare după sindrom hemolitic-uremic; însă în caz de persistenţă a insuficienţei renale devine necesară dializa pentru tot restul vieţii sau transplantul renal.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement