Advertisement
Guest User

Untitled

a guest
Nov 24th, 2014
167
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 7.30 KB | None | 0 0
  1. Proiect final
  2. Implementare: alegere Java sau C#
  3. Predare: ultima saptamana de scoala inainte de vacanta, sau imediat dupa vacanta.
  4. Nota reprezinta 10% din media finala
  5. Evaluarea se va face in functie de gradul de respectare a urmatoarelor cerinte:
  6.  
  7. Separarea nivelelor:
  8. - nivel prezentare
  9. - nivel domeniu (model)
  10. - nivel de persistenta a datelor
  11. Utilizarea (cel putin ) a urmatoarelor sabloane de proiectare:
  12. - Model View Controller
  13. - Observer
  14. - Repository sau Data Access Object
  15. - Validator
  16.  
  17. Documentatia va contine:
  18.  
  19. Analiza detaliata a cerintelor problemei:
  20. - Functiile de baza (specificare structurata tabelar)
  21. - Cazurile de utilizare + exceptiile posible (=>scenarii de utilizare)
  22.  
  23. Analiza
  24. - Entitatile problemei +
  25. ->atributele lor
  26. ->relatiile dintre ele
  27. Model conceptual +operatii sistem
  28. Proiectare:
  29. - diagrama de clase + specificarea pentru metodele importante
  30. - Model-View-Controller: care sunt clasele care intervin in implementarea concreta pentru problema respectiva + explicarea aplicarii
  31. - Validator – care sunt conditiile verificate si cum se trateaza invalidarea lor
  32. - Sablonul Observer: care sunt clasele care intervin in implementarea concreta pentru problema respectiva + explicarea aplicarii
  33. - Specificarea claselor implicate in realizarea persistentei datelor
  34. - pachetele corespunzatoare fiecarui nivel – interactiuni
  35.  
  36. Evidentierea alocarii responsabilitatilor pe baza sabloanelor GRASP!
  37.  
  38. Implementare:
  39. - Particularitati legate de limbajul concret ales ( clase din API, etc.)
  40.  
  41. Cazuri de testare
  42. - cel putin unul pentru fiecare scenariu de utilizare
  43.  
  44. Predarea presupune:
  45. - predarea unui CD (numele+grupa) care contine proiectul si documentatia in format digital
  46. - predarea documentatiei in format tiparit
  47. - rularea aplicatiei
  48. - explicatii corespunzatoare referitoare la modul de constructie/ implementare
  49.  
  50. In cazul in care studentul nu poate raspunde la o intrebare legata de propriul proiect nota primita va fi nota 1(unu)!
  51.  
  52.  
  53. Teme:
  54.  
  55.  
  56.  
  57. Hotel
  58. La un hotel administratorul introduce room service computerizat. Prin acest serviciu, fiecare client are la dispozitie o “fereastra” de la care poate cere diferite produse alegand dintr-o lista cu produsele disponibile.
  59. Aplicatia prezinta, de asemenea, si o fereastra <Administrator> folosita de administratorul hotelului. Administratorul gestioneaza lista cu produsele disponibile si primeste cererile clientilor Cererile clientilor apar in fereastra <Administrator> intr-o lista de comenzi.
  60. Administratorul onoreaza cererile si pe masura ce sunt rezolvate acestea sunt salvate intr-un fisier (numar_camera, produs). Administratorul poate adauga noi produse in lista de produse, caz in care in fiecare fereastra client se actualizeaza automat lista de produse.
  61. Numerele camerelor ocupate se citesc dintr-un fisier text si toate comenzile, finalizate sau nu, se salveaza astfel incat informatia sa poate fi folosita ulterior. Lista finala de produse se salveaza intr-un fisier text.
  62.  
  63.  
  64.  
  65.  
  66. Pizzerie
  67. O pizzerie foloseste o aplicatie pentru gestiunea tuturor comenzilor. Fiecare chelner foloseste o “fereastra” prin care poate adauga o noua comanda (nr_masa, tip_pizza, nr_bucati, ora). Atunci cand o comanda este finalizata, chelnarul o poate vedea intr-o lista de comenzi finalizate care apare si in fereastra sa.. Aplicatia are o “fereastra” <Pizzerie>, in care se afiseaza o lista cu toate comenzile (fiecare comanda este precedata de numele chelnerului), o lista cu toate comenzile finalizate si o lista cu toate comenzile platite. Dupa ce clientii platesc pentru o comanda chelnarul marcheaza acest lucru si acea comanda se adauga in lista de comenzi platite si va fi stersa din celelalte liste. Bucatarul foloseste o fereastra <Bucatarie> , in care vede toate comenzile in asteptare si atunci cand bucatarul finalizeaza o comanda, acesta selecteaza comanda din lista de comenzi si o marcheaza ca fiind terminata; ca urmare a acestei marchari comanda se va sterge din lista de comenzi in asteptare si se va adauga in lista cu comenzi finalizate. Se va actualiza automat si in lista chelnarului care a introdus-o. Numele chelnarilor se citesc dintr-un fisier text si toate comenzile, finalizate sau nu, se salveaza astfel incat informatia sa poate fi folosita ulterior.
  68.  
  69.  
  70.  
  71.  
  72. Distributie
  73. O firma de distributie are mai mult agenti care vand produse. Aplicatie creeaza cate o fereastra pentru fiecare agent – numele agentilor se preiau dintr-un fisier test. Fiecare agent vizualizeaza lista de produse si poate efectua o vanzare. Pentru a vinde un produs alege unul din lista, introduce cantitatea si efectueaza vanzarea. La selectia unui produs se afiseaza stocul existent si deci nu se va introduce o cantitate mai mare decat cea existenta, in caz contrar un mesaj de eroare trebuie sa apara. In urma vanzarii se scade din stocul produsului vandut cantitatea vanduta. Daca stocul ajunge la zero acel produs este sters automat din lista si listele din ferestrele toturor agentilor sunt actualizate automat. Fiecare vanzare este salvata intr-un fisier corespunzator agentului respectiv. Firma foloseste si o fereastra <Administrator> prin care se pot aduga produse noi si agenti noi. La adaugarea unui nou produs, lista cu produse din fereastra fiecarui agent se actualizeaza automat. Lista initiala de produse se citeste dintr-un fisier text, iar cea finala se salveaza astfel incat informatia sa poate fi folosita ulterior.
  74.  
  75.  
  76.  
  77.  
  78. Concerte
  79. O orchestră filarmonică oferă anumite abonamente pe stagiuni. Toate persoanele care au astfel de abonamente pot merge la 10 concerte. Ei trebuie să aleagă ce concerte doresc, şi pentru acesata orchestra filarmonică foloseşte un program pentru a-i informa despre concerte. Există o listă cu următoarele concerte; in listă apar toate concertele împreună cu numărul de locuri disponibile pentru fiecare concert.
  80. Aplicaţia permite deschiderea unei ferestre pentru orice abonat, unde el poate vedea lista cu concertele. Un abonat poate să rezerve un loc pentru un concert folosind această aplicaţie. Rezervarea este acceptată dacă mai sunt locuri disponibile. În acest caz, lista este actualizată (numărul locurilor disponibile pentru acel concert descreşte) în toate ferestrele deschise.
  81. Numele abonaţilor este scris într-un fişier text. Când administratorul închide aplicaţia, lista concertelor (concert, locuri disponibile) este salvat pe disc, într-un mod care permite o analiză viitoare.
  82.  
  83.  
  84.  
  85.  
  86. Bibliotecă
  87. O bibliotecă are o aplicaţie care permite abonaţilor să rezerve (pentru 24h) anumite publicaţii, înainte de a le împrumuta efectiv. Aplicaţia oferă o fereastră pentru fiecare abonat, unde ei pot vedea lista cu publicaţiile disponibile.
  88. Administratorul bibliotecii poate adăuga publicaţii la listă, iar lista va fi actualizată automat în toate ferestrele. Administratorul vede, de asemenea, o lista cu abonaţii pentru care există o fereastră deschisă, iar această listă este actualizată în mod automat când unul pleacă (inchide fereastra).
  89. Când un abonat face o rezervare pentru o publicaţie, acea publicaţie va fi scoasă din listă, iar lista este actualizată în mod automat în toate ferestrele deschise.
  90. Toate rezervările făcute de catre toţi abonaţii sunt salvate, într-un mod care permite o analiză viitoare. Numele abonaţilor sunt scrise într-un fişier text.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement