Advertisement
lemon2xx

Untitled

Jan 7th, 2014
61
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.34 KB | None | 0 0
  1. Profilaxia şi tratamentul cancerului
  2.  
  3. Tratamentul combinat
  4.  
  5. Adeseori se administrează o asociere de medicamente chimioterapice (asociaţii chimioterapice). La baza acestei abordări terapeutice stă faptul că eficacitatea creşte dacă se administrează medicamente care acţionează în diferite etape ale ciclului celular, crescând astfel numărul celulelor tumorale care sunt distruse. Când se asociază medicamente cu toxicităţi diferite, fiecare medicament poate fi administrat în doze optime, ceea ce ajută la evitarea efectelor secundare severe. Pot fi combinate medicamente cu proprietăţi foarte diferite. De exemplu, agenţii care distrug celulele tumorale se pot asocia cu anticorpi sau cu medicamente care stimulează răspunsul imunitar antitumoral al organismului (substanţe care modifică răspunsurile biologice).
  6.  
  7. In cazul anumitor cancere, cea mai bună abordare constă în asocierea tratamentului chirurgical, radioterapiei şi chimioterapiei. Tratamentul chirurgical sau radioterapia se utilizează pentru tratarea cancerelor limitate, în timp ce chimioterapia distruge şi celulele care au metastazat. Uneori radioterapia sau chimioterapia se administrează înainte de operaţie pentru a reduce volumul tumoral, astfel încât facilitează extirparea completă a tumorii în timpul intervenţiei chirurgicale; de asemenea, aceste metode terapeutice pot fi utilizate şi după operaţie, pentru a distruge celulele tumorale restante. Stadiul cancerului determină de obicei dacă este necesar tratament simplu sau combinat. De exemplu, cancerul de sân în stadiu precoce se poate trata numai prin intervenţie chirurgicală, sau prin intervenţie chirurgicală asociată cu radioterapie sau chimioterapie, sau chiar prin toate cele trei metode terapeutice, în funcţie de dimensiunea tumorii şi de riscul de recidivă. Cancerul de sân avansat local se tratează de obicei cu chimioterapie, radioterapie şi intervenţie chirurgicală.
  8.  
  9. Uneori asocierile chimioterapice nu se folosesc cu scopul de a vindeca neoplasmul, ci de a ameliora simptomele şi de a prelungi supravieţuirea. Asocierile chimioterapice sunt eficace la persoanele cu cancer avansat, care nu au indicaţie de radioterapie sau intervenţie chirurgicală (de exemplu, la.pacienţii cu cancer pulmonar cu alte celule decât mici, cancer esofagian, sau cancer de vezică urinară).
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement