Advertisement
lemon2xx

Untitled

Jan 7th, 2014
71
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.95 KB | None | 0 0
  1. Imunodeficienţele
  2.  
  3. Profilaxie şi tratament
  4.  
  5. Unele dintre bolile care produc imunodeficienţă pot fi prevenite sau tratate. De exemplu, răspândirea infecţiei HIV poate fi redusă prin respectarea recomandărilor de activitate sexuală protejată şi prin evitarea folosirii la comun a acelor pentru injectarea de droguri. Tratamentul reuşit al cancerului conduce de obicei la restaurarea funcţiilor normale ale sistemului imunitar. Tratamentul cu medicamente antivirale ajută la ameliorarea funcţionării globulelor albe, prevenind astfel alte infecţii cauzate de imunodeficienţă. Controlul adecvat al diabetului favorizează funcţionarea globulelor albe şi astfel ajută la prevenirea infecţiilor.
  6.  
  7. Strategiile de reducere a riscului şi de tratare a infecţiilor depind de tipul imunodeficienţei. De exemplu, persoanele cu imunodeficienţă cauzată de anomalii ale anticorpilor au risc crescut de a face infecţii bacteriene. Tratamentul periodic prin administrarea de imunoglobuline intravenos şi menţinerea unei igiene personale corespunzătoare (inclusiv îngrijirea atentă a danturii) sunt măsuri care reduc acest risc, la fel ca şi evitarea consumului de alimente preparate termic insuficient, consumul de apă îmbuteliată şi evitarea contactului cu persoane infectate. Imediat ce apare febră sau un alt semn de infecţie, precum şi înainte de intervenţiile stomatologice sau chirurgicale (care cresc riscul de pătrundere a bacteriilor în sânge), se începe administrarea de antibiotice.
  8. La persoanele cu imunodeficienţă care creşte riscul de infecţii virale (în special cauzată de anomalii ale limfocitelor T, cum este cazul în SIDA, trebuie administrate prompt medicamente antivirale (ex. amantadină pentru gripă şi aciclovir pentru herpes) la primul semn de infecţie.
  9.  
  10. Indivizii care au capacitatea de a produce anticorpi sunt vaccinaţi. însă persoanelor cu disfuncţii ale limfocitelor T sau B li se administrează numai vaccinuri cu virusuri şi bacterii inactivate, fiind evitate vaccinurile vii. Virusurile viabile pot produce infecţii 1a aceste persoane. Vaccinuri cu virusuri vii sunt cele pentru prevenirea poliomielitei, pojarului-oreionului-rubeolei, varicelei şi tuberculozei (produsă de bacilul Calmette-Guerin - BCG). Vaccinul antigripal, care se administrează anual, este recomandat la indivizii care au capacitatea de a produce anticorpi, cât şi la membrii apropiaţi ai familiei.
  11.  
  12. Transplantul de celule stem A poate corecta unele imunodefîcienţe, în special imunodeficienţa combinată severă. Celulele stem sunt de obicei obţinute din măduva osoasă, însă uneori pot fi recoltate din sânge (inclusiv din sângele din cordonul ombilical). Transplantul de celule stem, care se poate realiza în anumite centre medicale de renume, este rezervat în generai pentru afecţiunile severe.
  13.  
  14. Transplantul de ţesut timic este uneori eficace. Terapia genică a anumitor imunodefîcienţe congenitale este în stadiul de cercetare.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement