Advertisement
lemon2xx

Untitled

Dec 20th, 2013
58
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 1.53 KB | None | 0 0
  1. Apendicita
  2.  
  3. Diagnostic
  4.  
  5. Medicul ia în considerare diagnosticul de apendicită după ce trece în revistă simptomele pacientului şi examinează abdomenul acestuia. Analizele sanguine arată creşterea moderată a numărului de globule albe, ca răspuns la infecţie. De obicei, în stadiile precoce ale apendicitei, majoritatea investigaţiilor - cum ar fi radiografiile, ecografia şi tomografia computerizată (CT) - sunt inutile, în mod tipic, când semnele de apendicită sunt clare, se efectuează imediat intervenţia chirurgicală exploratorie.
  6.  
  7. Tratament
  8.  
  9. Tratamentul constă în principal din intervenţia chirur¬gicală. în aproape 15% din cazuri apendicele este nor¬mal. însă întârzierea operaţiei până când se stabileşte cu certitudine cauza durerii abdominale poate fi fatală: apendicele infectat se poate rupe în mai puţin de 24 de ore de la debutul simptomelor. în caz de apendicită se realizează extirparea apendicelui (apendectomie). Chiar şi când paceintul nu are apendicită, de obicei apendicele este îndepărtat.
  10. Când se intervine chirurgical în stadiile incipiente ale bolii, riscul de deces este foarte scăzut. Spitalizarea durează numai 2-3 zile. Iar convalescenţa este de obicei rapidă şi completă.
  11. In cazul perforaţiei apendiculare prognosticul este mai sever. în urmă cu 50 de ani perforaţia era adeseori fatală. Noile tehnici operatorii şi antibioticele au redus rata mortalităţii aproape la zero, însă uneori sunt necesare intervenţii repetate şi convalescenţa este de lungă durată.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement