daily pastebin goal
23%
SHARE
TWEET

Untitled

a guest Feb 20th, 2012 26 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. Att döma en bok av omslaget
 2. eller en grupp efter en individ
 3.  
 4. Ja, du ville ju ha en ”rapport”, så här får du en baserad på dig själv – så som du uppenbarligen vill att vi ska se dig iallafall.
 5. 'Skriv en novell. Och gör den fin!'
 6. 'Men varför?'
 7. 'Annars läser jag den inte!'
 8. Detta är ett anti-progressivt och trångsynt seende. Som Svenska-lärare så krävs det av dig att du läser det dina elever levererar, vare sig det ser visuellt nöjande ut eller inte.
 9.  
 10. 'Så du dömer en bok efter omslaget?'
 11. 'Nej, jag dömer förlaget.'
 12. Detta innebär att du ser en individuell förlaga av en bok (då de oftast kan komma ut i olika former) och därmed anser du att hela förlaget är i princip en skamfläck för litteratur, och du undviker böcker publicerade av detta förlag. Det finns många fula ord jag skulle kalla dig, men eftersom jag måste hålla den här 'rapporten' professionell så får jag hållas.
 13.  
 14. För att sätta det i ett verkligt perspektiv så ser du en ”negativ” individ (eller en individ som du själv anser är negativ) och tar inte reda på vad gruppen i övrigt har att erbjuda, utan dömer alla medlemmar efter den nu negativa stereotypen.
 15.  
 16. Detta är inte bra, och med en sådan inställning på människor, böcker och gud vet vilka andra föremål du recenserar på samma sätt.
 17.  
 18. Dessutom har du antytt att vi som klass varit slöa döma av ett par individer. Jag har själv fått, under ett flertal tillfällen, sträcka på mig för att jag inte vill klassas med en negativ grupp, något de andra i klassen också borde göra.
 19.  
 20. Det är intressant hur någon som du, en lärare som eleverna ska lära av och lyssna på, begär att oss elever ska växa upp när faktum är att du själv behandlar både dina elever och dina bokval som en bortskämd 5-åring.
 21. Du är kanske undrar varför man beter sig mot dig som man gör, men om du såg dig själv i spegeln nån gång ibland kanske du själv skulle förstå.
 22.  
 23. Tack och hej, hoppas du nöjer dig.
RAW Paste Data
Top