Advertisement
Guest User

Untitled

a guest
Aug 27th, 2011
743
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 2.39 KB | None | 0 0
 1. HS - - 3.9.1993 - 2540 merkkiä - 1. painos
 2. Teknoa kirkossa
 3.  
 4. Ennen vanhaan 70-luvulla kirkko yritti tavoittaa nuoria huonoa rockia soittavilla gospel-yhtyeillä. Tulokset olivat vaatimattomia; evankeliumissa ei ollut groovea, ja nuorekkaat sananjulistajat näyttivät kesyiltä ja epämuodikkailta.
 5.  
 6. Tänä syksynä Helsingin tekno- ja house-aktiivit vuokraavat Agricolan kirkon ja järjestävät siellä ambient-teknoillan. Uusien trendilevyjen lisäksi kirkossa kuullaan kuorolaulua ja klassista musiikkia, ja nuorisosaarnaaja huipentaa illan.
 7.  
 8. "Teknotapahtumat muistuttavat usein hengellisiä tapahtumia. Niille annetaan nimeksi Temple tai jotain vastaavaa", sanoo Agricolan kirkon Ambient Amen -tapahtuman pääjärjestäjä Johanna Kantola.
 9.  
 10. "Oli mielenkiintoista huomata, että seurakunnassa suhtauduttiin asiaan niin positiivisesti."
 11.  
 12. Agricolan seurakunnassa on suosittu aikaisemminkin modernia musiikkia ainakin Tuomasmessun yhteydessä. Ambient Amenissa laulaa Kampin laulu ja soittaa kymmenhenkinen Agricola Consort, jonka ohjelmistossa on mm. Arvo Pärtiä, Anderw Lloyd Webberiä ja J. S. Bachia. Runsaan kahden tunnin mittainen ohjelma etenee minuuttiaikataululla, ja elävän musiikin osuus on enintään kolmasosa. Muuten ohjelmaa hallitsevat kaupungin huippu dj:t ja valoshow. Jossakin välissä esiintyy myös all around -nero Sam Inkinen.
 13.  
 14. "Tapahtuman tarkoituksena on alistaa teknologia jumalanpalveluksen käyttöön", tulkitsee Agricolan seurakunnan kanttori Pentti Ingerö.
 15.  
 16. Johanna Kantolan mielestä kirkossa ei ole pakko käyttää yksinomaan urkuja. Massiivisia sointeja tulvivat teknolevyt ajavat saman asian. Varsinaista tanssittavaa teknoa kirkossa ei soiteta. Lihallisempaa beatia tarjotaan erikseen Ambient Amenin jatkoklubeilla.
 17.  
 18. Seurakunta on varsinaisessa Ambient Amenissa vain vuokraisäntä, mutta tapahtuman jälkeen se järjestää Agricolan kirkon kryptassa sielunhoitoa kahvin ja limutarjoilun kera.
 19.  
 20. "En ole kuullut, että tällaista olisi järjestetty missään muualla aikaisemmin. Suomalaiset teknotapahtumat ovat aina olleet korkeatasoisia. Täällä on lahjakkaita ihmisiä ja hyvää tekniikkaa", kehuu Kantola.
 21.  
 22. Ambient Amen on herättänyt huomiota ulkomaillakin. Englantilaisen Channel Four on kiinnostunut tapahtuman tv-taltioinnista. Ilkka Mattila Ambient Amen lauantaina Agricolan kirkos- sa klo 22. Liput 60 mk.
 23.  
 24. Teknojengiä houkutellaan lauantaina Agricolan kirkkoon.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement