SHARE
TWEET

Untitled

a guest Jul 18th, 2019 66 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
 1. [center][img]https://i.imgur.com/vs7qsS8.png[/img][/center]
 2. [center][img]http://www.paulfrantizek.com/wp-content/uploads/2015/09/MS13.jpg[/img][/center]
 3. [center][img]https://i.imgur.com/77wBFDg.png[/img][/center]
 4. [center][font=georgia][size=16pt]A Mara Salvatrucha, vagy közismertebb nevén az MS-13 bűnbanda az 1980-as években Los Angelesben alakult közép-amerikai - elsősorban El Salvadorból származó - bűnözőkből. A bűnszervezet az 1990-es évekre már behálózta az Egyesült Államokat, Kanadát, Mexikót és Közép-Amerikát is, és becslések szerint mostanra akár 70 ezer tagja is lehet. A popkultúrában is talán a legismertebb bandának számít, ők hozták divatba az arc- meg a nyaktetoválásokat.A jelük, és a testükre a leggyakrabban tetovált jelkép az úgynevezett ördög.v, amit a hetvenes és a nyolcvanas években a heavy metal zenekarok (főleg Ozzy Osbourne) használt: az ökölbe szorított kéz mutató és kisujja kiegyenesedik, azonban az MS 13 tagoknem úgy mutatják, ahogy a rocksztárok, hanem a tenyerük néz előre felé. A gengtagok egyébként kézjeleket használnak a kommunikációra, amelyek segítségével az áldozat megtámadását tervezik meg. Ez egészen hasonló a kommandosók kézjelekkel való kommunikációjához. Hazánkban – egy általam végzett kutatás során - a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében dolgozó nevelők is beszámoltak már ilyen fogvatartotti kézjelekről.
 5. Az MS 13 gengtagokra tetovált szinbólumok ugyanúgy életrajzi utalások, mint az orosz börtöntetoválások.
 6. A Los Angeles-i játszótereket tartják a gengesedés melegágyának, főleg azokat, amelyek a bevándorlók (etnikai kisebbségek) által lakott negyedekben vannak. Az utcai gengek élete az erőszak és a kábítószerek élvezete között zajlik, majd a börtönben ér véget. A börtön azonban nem jelent kiutat a gengből, mert az M13 jelen van az intézetekben is, és így a fegyintézet inkább egy olyan helynek fogható fel, ahol a fiatalok elsajátítják a geng legnehezebb szabályait, azaz a börtön a gengesedés magasiskolája. A börtönökben a gengek sokkal erőszakosabbak, amit a brazil börtönökben 2005-2006 során lezajlott PCC-MS13 háború is jelképez. Úgy tűnik, hogy a brazil, salvadori, hondurasi és guatemalai börtönökön belül van az MS13 irányító szervezete. 2005-ben a guatemelai börtönökben is lázadás folyt: hét börtönben 35 rivális gengtagot öltek meg.
 7. Az amerikai hatóságok 2000 után az MS13 tagokat igyekeztek a kiutasítás eszközével Salvarodba deportálni, de a salvadori hatóságok tiszta erkölcsi bizonyítványt állítottak ki a tagok számára, akik így vissza tudtak szivárogni a gengek irányító magjába.
 8. A gengből való kilépés ugyanakkor azt jelenti, hogy a kilépő személy halálra van ítélve, meg kell jegyeznünk, hogy ez a jelenség nagyon hasonlít a roma marime átokhoz. A geng ugyanis nem viseli el, ha egy tagja távozik a soraiból, ugyanis arra a személyre mint egészre szüksége volt a létezéséhez. Ez azt jelenti, hogy a távozó gengtag fejében és a testén lévő információk a geng tulajdonát képezik, és az „illetéktelen” személyek (rivális geng, hatóságok) kezébe juthat, ezért a távozás egyenlő az árulással.
 9. Az MS 13 kegyetlenségére jellemző a Brenda Paz megkéselésének esete, akit 17 éves korában, 2003 július 13-án ölt meg a Salvatrucha, mert a gengből kilépett fiatal lány nyilvánosan nyilatkozott a gengmúltjáról. Paz kisasszony a gyilkosság idején négyhónapos terhes volt. A lány az FBI tanuvédelmi programjának részese volt. A hatóságtól kapott pénzből rendezett partyról csalogatta el a gyilkosa Ismael Cisneros, aki a Shenandoah folyó Virginia állambeli torkolatában lévő mocsaras területen végzett a lánnyal. Az MS-13-ról szóló dokumentumfilmek és rendőrségi jelentések szerint a bandatagok különösen kegyetlenek: nem agyonlövik az áldozataikat, hanem elvágják a torkukat és hagyják, hogy kínhalált haljanak. Rendkívül nagy számban vannak jelen Kalifornia nagyvárosaiban, a texasi Houstonban, Washington DC-ben, New Jersey államban és Bostonban.[/size][/font][/center]
 10.  
 11.  
 12. [center][img]https://i.imgur.com/TNpDshQ.png[/img][/center]
 13. [center][font=georgia][size=16pt]Miguel Fernandez vagyok, 1997.03.13-án születtem Los Santos kórházban ,anyám születésem után halt meg úgyhogy nemnagyon ismertem, apám meg a Mara Salvatrucha 13 nevezetű bandának volt a Jefe
 14. azaz a vezetője. Nagyon sokat mesélt erről a bizonyos bandáról érdekes story-kat is,de nem nagyon izgatott engem ez, mert még fiatal voltam.
 15. 15 éves koromban elkezdett érdekelni a banda.
 16. Apám nem engedte,hogy csatlakozzak,mert féltett és nem akarta,hogy én is ilyen drogos legyek mint ő.
 17. 16 éves koromban apám végül megtört és közelengedett az MS-13-hoz, ekkor tudtam meg mit jelentett ez,hogy MS-13 valójában. Akkor döbbentem rá,hogy
 18. én eddig mindigis a banda területén járkáltam csak nem értettem mi ez a rövidítés. Mindenhol ez volt felkarcolva,hogy MS-13! A bandatagok közül volt egy-pár ismerős ember.
 19. Például ott volt az egyik gyerekkori barátom
 20. Huan, 12 évesen ismerkedtünk meg. Én mindig is apám miatt is úgy tekintettem a bandára mint a családomra,majd szépen idősebb
 21. lettem és kezdtem beszállni az illegális cselekvésekbe. 21 éves koromban meghalt apám, lelőtték a rendőrök. Visszaemlékeztem, 18 éves koromban mondta nekem,hogy ha életét
 22. veszti akkor én leszek a Jefe, úgyhogy én lettem a Banda vezetője![/size][/font][/center]
 23. [center][img]https://www.voltairenet.org/IMG/jpg/es-mara390-2.jpg[/img][/center]
 24.  
 25. [center][img]https://i.imgur.com/XnBnC2V.png[/img][/center]
 26. [center][font=georgia][size=16pt]Hola- Helló, üdvözletem
 27. Sí - Igen
 28. No - Nem
 29. Vale - Rendben
 30. Comprende - Értettem
 31. Vamos - Gyerünk
 32. Encenderse - Gyere
 33. Amigo - Barát
 34. Hermano - Testvér
 35. Como Estas? - Mi a helyzet?
 36. Que-pasa? - Hogy vagy?
 37. Adios - Viszlát
 38. Senor - Uram
 39. Senora - Hölgyem
 40. Casa - Otthon
 41. Gracia - Kegyelem
 42. Gracias - Köszönöm
 43. Charner - Autó
 44. Enemigo - Ellenség[/size][/font][/center]
 45.  
 46.  
 47. [center][img]https://i.imgur.com/XL3Slz1.png[/img][/center]
 48. [center][font=georgia][size=16pt]Először beszerzel egy fehér skint, és egy latin nevet. Lehetőleg három tagú név legyen. Tudom nektek javasolni a fantasynamegenerators.com nevű oldalt. Itt tudtok válogatni. A "Real Names" fülen belül, a "Latin Names"-re mentek, ott kiválasztjátok a nektek megfelelő férfi, vagy éppen női nevet. Azután megkeresel minket IG, majd elkezdesz velünk RPzni. Ha jól RP-ztél és úgy tartjuk lehet jövőd a bandában, még egyelőre nem fogsz tudni sok mindent. Viszont ugyan úgy fogsz felünk RP-zni, akár verekedésben, de leginkább, mivel van egy tetoválószalonunk, ott mutathatod meg magad. Kis idő múlva, miután már sok mindenben részt vettél, és közelebb is kerültél hozzánk, be leszel fogadva. A befogadás úgy történik, hogy miután már úgy gondolja a vezetőség itt az idő, a befogadásra váró tagnak meg kell küzdenie a pedazoval a placcon. A küzdelem rendesen RP-sen 13 másodpercig megy. Ha sikerül megnyerned a küzdelmet, teljesen be leszel fogadva a vezetők és a magasabb rangú tagok által. Viszont ha nem, félig-meddig leszel csak befogadva, illetve nem leszel annyira tisztelve, mint a többi tag. De a vesztes tagoknak lesz esélyük visszaszerezni a becsületüket és hogy teljes mértékben be legyenek fogadva. Ezt azzal tudja elérni, hogy minél több RP-n vesz részt illetve, majd lesz alkalom arra, hogy újra megküzdhessen a pedazoval. [/size][/font][/center]
 49. [center][img]https://i.imgur.com/HCCOc5H.png[/img][/center]
 50.  
 51.  
 52. [center][img]https://i.imgur.com/poDcGc6.png[/img][/center]
 53. [center][font=georgia][size=16pt][u]El Jefe [/u]
 54. Vezér, minden parancsát követni kell.
 55.  
 56. [u]Mano Derecha[/u]
 57. A vezér jobb keze. Minden irányítási és rendezési feladatot ő irányít. A kereskedéssel, üzlettel kapcsolatos információkat kezeli, valamint eseményekről számol be a vezér felé.​
 58.  
 59. [u]Empresario[/u]
 60. Üzletember, ő intézi az üzleteket, a banda egyik legfontosabb pénz motorja.
 61.  
 62. [u]Anciano[/u]
 63. A banda egyik legrégebbi és legtiszteltebb tagja.
 64.  
 65. [u]Pedazo[/u]
 66. Az új tagnak vele kell megküzdeni, hogy teljesen be legyen fogadva.
 67.  
 68. [u]Guerrero[/u]
 69. Hűséges tagja már a bandának. Utcai tevékenységeket végez, mint a kábítószer terjesztés, fegyverkereskedelem. Tisztelete közepes szinten mozog, bizonyítottan tagja a bűnbandának.
 70.  
 71. [u]Soldato[/u]
 72. A banda tagja, teljesen be lett fogadva, viseli a banda tetoválásait, öltözete a banda színeit tükrözi. A belső körökben zajló dolgok többségéről tud, de legfőképpen az utcai drog, fegyver árusításával tevékenykedik.
 73.  
 74. [u]Frágiles[/u]
 75. A banda tagja, nem lett teljesen befogadva, mivel elvesztette a küzdelmet. Viszont már lényegében ismeri a tagokat, az MS 13 tetoválást viseli a hátán. Lényegében úgymond besúgó szerepe van!
 76.  
 77. [u]Chikeno[/u]
 78. Új tag a bandában, nincsen teljesen befogadva.[/size][/font][/center]
 79.  
 80. [center][img]https://i.imgur.com/JBNLcR4.png[/img][/center]
 81. [center][font=georgia][size=16pt]Emberrablás : Egy kifejezett járművel és fegyverek, kötél, zsák használatával fogjul ejtenek egy bizonyos embert akit utána kifosztanak , majd kibelezik.
 82. Boltrablás : Csoportos megbeszéléssel, összedolgozással kirabolják a boltot, közösen elmenekülnek a rendőrség elől!
 83. Zsarolás: Egy személytől vagy csoporttól fizikai erőszakkal, fenyegetéssel kicsikarni pénzt, tárgyat, egy cselekvés megtételét vagy valami eltűrését.
 84. Pénz Mosás : a Pénz mosás a pénzügyi cselekmények  lényege, hogy az illegálisan szerzett pénz, legálisan megszerzett tőkeként legyen feltüntetve.
 85. Drogkereskedelem : Kábitószer készitése / lopása minimális áron, majd profittal való eladás.
 86. Lőfegyver Kereskedelem : Illegálisan beszerzett fegyverek vétele / eladása nagy profittal , használata!
 87. [/size][/font][/center]
 88. [center][img]https://www.bumm.sk/uploads/news/797/147797/kokaint-probalt-becsempeszni-a-legitarsasag-munkatarsa-amerikaba_147797.jpg?v1557503599[/img][/center]
 89.  
 90.  
 91. [center][img]https://i.imgur.com/0UCw8P5.png[/img][/center]
 92. [center][font=georgia][size=16pt]A skinek amik bent vannak a szerveren azok tökéletesek.
 93. A régi frakció HQ is szintúgy tökéletes nekünk.
 94. Frakció kocsiknak 4-5 lowrider [Impala,Oceanic stb...] kocsit szeretnénk illetve 1 darab furgont.
 95. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 96. Szeretnénk ha az MS13-at a legaktívabb frakciók közzé lehetne sorolni a szerveren.
 97. A tervünk/tervem 3-4 taggal tervezzük elindítani ezt az egészet,egy rps közösséget szeretnénk kialakítani akik ténylegesen szeretnek rp-zni. A másik célunk még az hogy,ne az terjedjen el a Mara területeiről hogy oda mindenki fél bemenni mert kirabolják meg megölik hanem sokkal inkább egy block-ot létrehozni ahová bárki jöhet rp-zni.​
 98. [center][img]https://i.imgur.com/baky21s.png[/img][/center]
 99. [/size][/font][/center]
 100.  
 101.  
 102.  
 103. [center][img]https://i.imgur.com/hRd7Hwo.png[/img][/center]
 104. [center][font=georgia][size=16pt]Dávidnak hívnak, de jobban szeretem a Dawe nevet. Jelenleg 15 éves vagyok.
 105. Hobbim a főzés,sütés és a gépezés
 106. Tatabányán lakok, Komárom-Esztergom megyében
 107. 3-4 éve rp-zek MTA szervereken, ezen a szerveren körülbelül 1 éve játszok, kb 340 órát öltem bele a szerverbe.
 108. Nyári szünet alkalmából 8-9 órát is fent tudok lenni naponta. Valamikor többet is, minden időt a frakcióba fordítanák. [/size][/font][/center]
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
Not a member of Pastebin yet?
Sign Up, it unlocks many cool features!
 
Top