Advertisement
Guest User

Prognose yessss

a guest
Jan 17th, 2018
119
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 1.41 KB | None | 0 0
  1.  
  2. Prognose (met verantwoording).
  3.  
  4. De logopedische prognose is helaas geen vaststaand feit, maar een voorspelling op basis van gegevens van het herstel van andere mensen. Factoren die invloed hebben op de prognose zijn onder andere: De ernst van de aandoening, lokalisatie letsel/laesie, maar ook de motivatie van de patiënt speelt hierin een rol. De lokalisatie en grootte van de laesie zijn helaas ook niet bekend, maar Mw. bevindt zich momenteel in de revalidatiefase. De revalidatiefase is de fase waarin het grootste herstel plaatsvindt (Bastiaanse, 2010; de Jong Hagelstein et al., 2011).
  5.  
  6. Sterk afhankelijk van de cliënt kunnen sommige functies spontaan goed herstellen. Met een combinatie van gerichte individuele therapie van minimaal twee uur per week of meer op de aangedane taalfuncties en spontaan herstel (tot aan zes maanden) verwacht ik dat Mw. Pietersen nog vooruitgang kan boeken wat betreft haar woordvindingsproblemen.
  7.  
  8. Dit wil echter niet per definitie zeggen dat er na zes maanden geen vooruitgang meer te boeken valt. De communicatie op activiteiten/participatieniveau kan nog verbeteren door adaptatie en (faciliterende) strategietraining. Faciliterende strategietraining heeft tot doel dat de patiënt bewust gebruik maakt van een minder aangedane taalfunctie om toch weer te komen tot de taalvaardigheid van vóór de beroerte (Logopedische Richtlijn ‘Diagnostiek en behandeling van afasie’, 2015).
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement