daily pastebin goal
93%
SHARE
TWEET

meeting 1-2017 logs

a guest Oct 23rd, 2017 202 Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
  1. 01[21:09] <Maro> ok salam semua selamat datang ke mesyuarat kita bil 1/2017
  2. [21:09] <MeGa> Okey..!!!™
  3. [21:09] <Kurt_Cobain> wasalam
  4. [21:09] <bayam> وَعَلَيْكُمْ السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ
  5. 01[21:09] <Maro> last meeting kita tahun bulan feb 2016
  6. [21:09] <@DJ_sHaDoW> wsalam
  7. 01[21:09] <Maro> dh setahun lebih dh
  8. 02[21:10] * +indovds-bopm (bopm@staff.kampungchat) Quit (eu2.hub.kampungchat.org indovds.id.as.kampungchat.org)
  9. 02[21:10] * ERR1508496883 (xTx@staff.kampungchat) Quit (eu2.hub.kampungchat.org indovds.id.as.kampungchat.org)
  10. 02[21:10] * sdx (idnic@staff.kampungchat) Quit (eu2.hub.kampungchat.org indovds.id.as.kampungchat.org)
  11. 01[21:10] <Maro> aku akan bangkit beberapa isu
  12. [21:10] <MeGa> btl
  13. 01[21:10] <Maro> bangkitkan *
  14. 01[21:10] <Maro> pastu kita discuss sama2
  15. [21:10] <bayam> oke
  16. 01[21:10] <Maro> lepas aku habiskan 4 isu
  17. 01[21:10] <Maro> aku buka utk isu2 lain drpada setiap sorang staff
  18. 01[21:10] <Maro> ok isu 1
  19. [21:11] <MeGa> Okey..!!!™
  20. 01[21:11] <Maro> berkaitan staff kc ada xs di network lain
  21. 01[21:11] <Maro> dulu2 kita pernah set
  22. 01[21:11] <Maro> staff di kc xboleh ada xs staff di network lain
  23. 01[21:11] <Maro> aku ada detect beberapa staff kc
  24. 01[21:11] <Maro> ada xs kt network lain
  25. [21:12] <megat> blh senaraikan?
  26. 01[21:12] <Maro> cth sdx = ceo allnetwork
  27. 01[21:12] <Maro> kurt aku xpasti ada xs tp mcm ada
  28. 01[21:12] <Maro> skrg ni kita perlu set apa stand kita untuk benda ni
  29. 03[21:12] * sdx (idnic@staff.kampungchat) has joined #staff
  30. 03[21:12] * indovds-bopm (bopm@staff.kampungchat) has joined #staff
  31. 03[21:12] * ERR1508496883 (xTx@staff.kampungchat) has joined #staff
  32. 03[21:12] * *.kampungchat.org sets mode: +v indovds-bopm
  33. [21:12] <Kurt_Cobain> aku tinggal access kat kampungchat je
  34. 01[21:12] <Maro> sama ada kita nk kekalkan staff ada xs di kc saja atau boleh ada xs di net lain
  35. 01[21:13] <Maro> ada beberapa implikasi
  36. 01[21:13] <Maro> cth max ada xs kt net lain
  37. [21:13] <MeGa> max?
  38. [21:13] <shahrul> mcm sdx tu, allnetwork tu setahu aku org2 indo je aku rasa..
  39. 01[21:13] <Maro> kalau kita nk ambil dia jd oper sini maybe akan conlict
  40. [21:13] <MeGa> mcm knl
  41. 01[21:13] <Maro> yap shahrul betul
  42. [21:13] <shahrul> bley dikecualikn kot
  43. 01[21:14] <Maro> so kita set sebulat suara sama ada nk bg "boleh" atau "tak boleh"
  44. [21:14] <shahrul> tak boleh
  45. 01[21:14] <Maro> kalau kecualikan semua org leh dikecualikan
  46. 01[21:14] <Maro> kenapa dia saja diberikan pengecualian
  47. 02[21:14] * +indovds-bopm (bopm@staff.kampungchat) Quit (eu2.hub.kampungchat.org indovds.id.as.kampungchat.org)
  48. 02[21:14] * ERR1508496883 (xTx@staff.kampungchat) Quit (eu2.hub.kampungchat.org indovds.id.as.kampungchat.org)
  49. 02[21:14] * sdx (idnic@staff.kampungchat) Quit (eu2.hub.kampungchat.org indovds.id.as.kampungchat.org)
  50. [21:14] <Kurt_Cobain> tak boleh
  51. [21:14] <megat> tak boleh
  52. 01[21:14] <Maro> kalau kita set xboleh sdx mcm mana
  53. [21:15] <bayam> tak boleh.
  54. [21:15] <MeGa> ye btl.. sdx mcm mana
  55. [21:15] <megat> bg dia pilihan mungkin?
  56. 01[21:15] <Maro> untuk aku sdx xaktifk lgsg di kc
  57. [21:15] <bayam> bg surat tunjuk sbb
  58. [21:15] <Sniper> minta sdx komen
  59. 01[21:15] <Maro> tp aku xsure maybe aku xnampak dia online
  60. 03[21:16] * sdx (idnic@staff.kampungchat) has joined #staff
  61. 03[21:16] * ERR1508496883 (xTx@staff.kampungchat) has joined #staff
  62. 01[21:16] <Maro> maybe dia ceo kt sanadan sibuk disana
  63. 01[21:16] <Maro> tapi kesian gak kt sdx sbb dia kt lama kt kc
  64. 01[21:17] <Maro> ok satu lg kesan kalau xboleh
  65. 01[21:17] <Maro> maybe kita perlu tambah ircop
  66. 01[21:17] <Maro> yg aktif skrg max
  67. 01[21:17] <Maro> tp max admin net lain
  68. [21:17] <MeGa> a'aa !! ™
  69. 01[21:17] <Maro> so kita xleh ambil dia
  70. [21:17] <MeGa> rs nye die cyberworld
  71. 01[21:17] <Maro> itu salah satu kesan la
  72. [21:18] <Kurt_Cobain> boleh selit sikit pasal max ?
  73. 01[21:18] <Maro> max admin kt unitedchat
  74. 01[21:18] <Maro> ye kurt
  75. [21:19] <Kurt_Cobain> ni cite dari max
  76. 01[21:19] <Maro> lain2 pandangan
  77. [21:19] <Kurt_Cobain> tak tau lah dia serius ke tak
  78. 01[21:19] <Maro> ye kurt
  79. [21:19] <Kurt_Cobain> dia kata nak delink kat unitedchat
  80. [21:19] <Kurt_Cobain> itu aku tak pasti lah
  81. 03[21:19] * Rehash (Rehash@staff.kampungchat) has joined #staff
  82. 01[21:19] <Maro> pelik dh beli cr nk delink
  83. 01[21:19] <Maro> kehkeh
  84. [21:19] <Kurt_Cobain> itu lah
  85. [21:19] <Kurt_Cobain> aku pun pelik
  86. [21:19] <MeGa> kene delink dlu le
  87. [21:19] <Kurt_Cobain> tu pasal aku kata tak tau dia serius ke tak
  88. [21:19] <bayam> mintak dia bg reason kukuh
  89. [21:20] <Kurt_Cobain> tunggu dia delink je lah
  90. [21:20] <Kurt_Cobain> baru boleh buat keputusan lain
  91. [21:20] <MeGa> Unitedchat tu dia dh kurang support sana
  92. [21:20] <Kurt_Cobain> tu tak pasti pulak
  93. 01[21:20] <Maro> oke skrg kita set staff sini xboleh ada xs kt net lain <-- keputusan sebulat suara
  94. [21:21] <+groot> sokong
  95. [21:21] <Sniper> ya
  96. 01[21:21] <Maro> keputusan ni terpakai kepada semua staff
  97. [21:21] <Kurt_Cobain> sokong
  98. [21:21] <bayam> agree
  99. 03[21:21] * bayam is now known as Bayam
  100. 01[21:21] <Maro> sekiranya ada mana2 staff langgar rules ni automatik oper atau server di kc akan dilucutkan
  101. [21:21] <Kurt_Cobain> noted
  102. 01[21:21] <Maro> setuju
  103. [21:21] <+groot> setuju
  104. [21:21] <Rehash> Setuju
  105. [21:21] <Kurt_Cobain> setuju
  106. [21:21] <shahrul> setuju
  107. [21:21] <@DJ_sHaDoW> setuju
  108. [21:21] <Bayam> setuju
  109. [21:22] <@opssrah> setuju
  110. [21:22] <megat> setuju
  111. [21:22] <Sniper> setuju
  112. [21:22] <MeGa> noted
  113. 03[21:22] * Rehash is now known as A-2-Z
  114. 03[21:22] * Admin sets mode: +o A-2-Z
  115. 01[21:22] <Maro> ok bagaimana dgn sdx
  116. [21:22] <Sniper> maklum kat dia pasal keputusan ni dan bg tempoh
  117. 01[21:22] <Maro> meetin pun xmasuk
  118. [21:22] <Kurt_Cobain> sdx tak on
  119. 01[21:22] <Maro> wasap pun xbalas
  120. [21:22] <Kurt_Cobain> susah nak tanya
  121. 02[21:22] * @A-2-Z (Rehash@staff.kampungchat) Quit (Quit: Bye)
  122. [21:23] <@Ujang> Setuju sekiranya oper kurang komitmen di kc..
  123. 01[21:23] <Maro> ok kita maklumkan keputusan meeting nk bg dia buat keputusan
  124. 03[21:23] * Rehash (Rehash@staff.kampungchat) has joined #staff
  125. [21:23] <@DJ_sHaDoW> ok
  126. [21:23] <+groot> kena tanya die masih berminat atau tak
  127. 01[21:23] <Maro> ok kita maklumkan keputusan meeting then bg dia buat keputusan
  128. [21:23] <Rehash> Adoi sori
  129. 01[21:24] <Maro> ok ada apa2 perkara berbangkit lagi x mengenai isu 1
  130. [21:24] <Kurt_Cobain> tiada
  131. [21:24] <@DJ_sHaDoW> dr aku xde
  132. 01[21:24] <Maro> kalau xde kita move ke isu 2
  133. 01[21:25] <Maro> isu 2: channel invite di #kampung
  134. [21:25] <MeGa> xde
  135. 01[21:25] <Maro> isu 2: channel invite di #kampung
  136. 01[21:26] <Maro> skrg ni channel2 lain boleh invite di kampung
  137. 01[21:26] <Maro> menggunakan inviter masing2
  138. 01[21:26] <Maro> reason nk kembangkan channel
  139. 01[21:26] <Maro> aku nampak rimas juga sbb byk nick invite
  140. [21:26] <shahrul> tau xpe
  141. 01[21:26] <Maro> aku cadang supaya invite diteruskan
  142. [21:26] <@A-2-Z> Autogreet tu
  143. 01[21:26] <Maro> tapi dgn 1 nick inviter
  144. [21:27] <shahrul> boleh diteruskan.. set timer setiap 5min baru msg
  145. 01[21:27] <Maro> maksudnya semua inviter letak dlm 1 nick autogreet
  146. [21:27] <Bayam> yup.. semak jgk.. kena plak dgn mass inviting
  147. 01[21:27] <Maro> time 5 minit lepas user masuk baru invite
  148. 01[21:27] <Maro> tapi still penuh inviter
  149. [21:28] <Kurt_Cobain> tukar msg ke notice
  150. 01[21:28] <Maro> ramai yg komplen pasal ni
  151. 01[21:28] <Maro> ok tukar kpd notice satu idea
  152. [21:28] <shahrul> setiap 5 min msg tu.. random nick dia msg
  153. [21:28] <Kurt_Cobain> kalau msg kacau query
  154. 01[21:29] <Maro> kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk
  155. [21:29] <Bayam> kalau mass inviting pakai clone?
  156. [21:29] <Kurt_Cobain> user susah nanti
  157. [21:29] <megat> dedicated kan satu nick untuk buat inviting
  158. 01[21:29] <Maro> mass invite pakai guna xdibenarkan
  159. [21:29] <shahrul> notice pon ok
  160. [21:29] <+groot> limitkan 1 channel, 1 bot inviter, dan perlu register. tapi kene buat 1 form la listkan inviter tu
  161. [21:29] <MeGa> inviter ke network lain pn ade
  162. 01[21:30] <Maro> eh mega betulke
  163. [21:30] <Bayam> inviter ke network lain, akill jah
  164. [21:30] <Kurt_Cobain> amik form dalam website kampungchat ke ?
  165. [21:30] <+groot> tak kesah, sekadar pendapat
  166. [21:30] <MeGa> haritu ada
  167. [21:30] <MeGa> tp skjp ja
  168. [21:30] <Kurt_Cobain> bab server inviter tu aku tau 1 server je
  169. 01[21:30] <Maro> maksudnye inviter bot kene apply
  170. [21:30] <Kurt_Cobain> myircd
  171. [21:31] <Kurt_Cobain> lain tak tau
  172. [21:31] <+groot> Maro, betul
  173. [21:31] <Bayam> setuju dgn groot
  174. [21:31] <Kurt_Cobain> yup Maro
  175. [21:31] <MeGa> kebetulan aku online, dpt pm tu, aku cr blk dh takde nick
  176. [21:31] <+groot> baru senang nak keep track inviter dan tak semak banyak sangat inviter dari 1 channel
  177. [21:31] <Kurt_Cobain> nice idea groot
  178. 01[21:31] <Maro> ok : kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk - channel perlu apply inviter bot
  179. [21:32] <Kurt_Cobain> soalan
  180. [21:32] <Kurt_Cobain> inviter bot dari mana ?
  181. 01[21:32] <Maro> inviter bot masih channel punya
  182. [21:32] <+groot> inviter perlu register nick. mungkin senang nak kenakan undang2 kalau ada salah laku
  183. 01[21:32] <Maro> chan kampung ke chan user
  184. [21:32] <Kurt_Cobain> owner bot ?
  185. 01[21:32] <Maro> ok : kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk - channel perlu apply inviter bot - inviter perlu regiter nick (1 nick)
  186. [21:33] <Sniper>  SETUJU
  187. 01[21:33] <Maro> owner bot = owner channel
  188. [21:33] <Kurt_Cobain> ok
  189. [21:33] <Kurt_Cobain> setuju
  190. [21:33] <MeGa> Okey..!!!™
  191. [21:33] <Bayam> orait
  192. 01[21:33] <Maro> ok semua setuju kan
  193. [21:34] <shahrul> yup
  194. [21:34] <+groot> atau mungkin lagi senang kalau kita sediakan bot inviter, owner channel perlu apply. macam bot services
  195. [21:34] <megat> register bot dan group kan under owner
  196. [21:34] <@A-2-Z> ✌
  197. 01[21:34] <Maro> yap actually aku dh ada bot autogreet yg boleh guna
  198. [21:34] <@DJ_sHaDoW> aku setuju dgn megat tu
  199. [21:34] <@DJ_sHaDoW> senang nak trace sape owner bot
  200. [21:34] <+groot> 1 bot je, akan invite untuk semua channel yang berdaftar
  201. [21:34] <Senpai> sry bru sampai kedai
  202. [21:34] <Senpai> jem jalan td
  203. [21:35] <Bayam> btl jgk tu.. senang trace
  204. [21:35] <Bayam> wb senpai
  205. 01[21:35] <Maro> ok : kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk - channel perlu apply inviter bot - inviter perlu regiter nick (1 nick) - nick inviter perlu groupkan dgn founder channel
  206. 01[21:35] <Maro> ok : kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk - channel perlu apply inviter bot - inviter perlu regiter nick (1 nick) - nick inviter perlu groupkan dgn founder channel
  207. [21:35] <Kurt_Cobain> setuju
  208. [21:35] <Senpai> do dibenarkan inviter
  209. 01[21:35] <Maro> invite chanel ke chanel
  210. [21:35] <Senpai> so*
  211. [21:35] <Kurt_Cobain> so user boleh patuh undang2 kampungchat
  212. [21:36] <Bayam> setuju
  213. 01[21:36] <Maro> mana2 chan xikut bot boleh di ban
  214. [21:36] <Senpai> 1 inviter .. interval 5 minit dan nick inviter perlu digroup sama dgn nick founder
  215. [21:36] <Kurt_Cobain> form untuk bot inviter boleh amik kat website ?
  216. 01[21:36] <Maro> ok : kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk (interval 5 minit) - channel perlu apply inviter bot - inviter perlu regiter nick (1 nick) - nick inviter perlu groupkan dgn founder channel
  217. 01[21:37] <Maro> ok : kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk (interval 5 minit) - channel perlu apply inviter bot di web kc - inviter perlu regiter nick (1 nick) - nick inviter perlu groupkan dgn founder channel
  218. 01[21:37] <Maro> belum ada form kene create lepas ni
  219. [21:37] <Senpai> noted
  220. [21:37] <Kurt_Cobain> noted
  221. [21:37] <Bayam> 👍🏻
  222. 01[21:37] <Maro> mass / clone inviter xdibenarkan
  223. 01[21:38] <Maro> mana2 mass / clone inviter boleh di ban
  224. [21:38] <Bayam> if ada mass / clone inviter = akill?
  225. [21:38] <Kurt_Cobain> ok
  226. [21:38] <Bayam> okeh
  227. 01[21:38] <Maro> yap
  228. [21:38] <megat> warning
  229. [21:38] <megat> :P
  230. [21:38] <Senpai> akill
  231. 01[21:38] <Maro> boleh warning dulu kalau masih buat akill
  232. [21:38] <@DJ_sHaDoW> akill 1 day
  233. [21:39] <Kurt_Cobain> atas budi bicara staff tersebut
  234. [21:39] <Kurt_Cobain> hihi
  235. 01[21:39] <Maro> ok isu2 lain berkaitan chan invite
  236. 01[21:39] <Maro> kalau ada
  237. 06[21:39] * Bayam xde budi bicara. akill jawapannya :p
  238. [21:39] <Kurt_Cobain> tiada
  239. 01[21:39] <Maro> kurt isu ko ckp td dh settle kan
  240. [21:39] <Senpai> nop.
  241. [21:39] <Kurt_Cobain> isu yang mana tu Maro
  242. 01[21:40] <Maro> mass invite eh
  243. [21:40] <Kurt_Cobain> petang tadi ke
  244. [21:40] <Kurt_Cobain> oh
  245. 01[21:40] <Maro> yap
  246. [21:40] <Kurt_Cobain> yang tu tutup sebab tade bukti kukuh
  247. [21:40] <Senpai> tapi ramai gak invite kt kg
  248. [21:40] <Kurt_Cobain> tapi aku suspek bangaucrew dan lanuncrew buat keje
  249. 01[21:40] <Maro> ye ramai senpai
  250. [21:40] <Senpai> sksli join dkst 5 6 inviter hahaha
  251. [21:40] <Senpai> mcm x semak ke nnt
  252. [21:40] <Kurt_Cobain> massinvite / flood / load sock
  253. 01[21:40] <Maro> senpai kita minta dorang tukar ke notice
  254. [21:40] <Senpai> kalau polisi ni di guna
  255. 01[21:41] <Maro> bukan pm user
  256. [21:41] <Senpai> alrite
  257. [21:41] <Senpai> no prob
  258. [21:41] <Kurt_Cobain> msg tukar ke notice Senpai
  259. 01[21:41] <Maro> kalau senpai ada idea leh bincang
  260. 01[21:41] <Maro> mana sniper xonline ker
  261. [21:42] <Kurt_Cobain> Sniper ada menaip tadi
  262. [21:42] <Kurt_Cobain> 3Sniper 4 ܀15 setuju
  263. 01[21:42] <Maro> ada lagi berkaitan chan invite
  264. [21:42] <@DJ_sHaDoW> xde
  265. [21:42] <Kurt_Cobain> tiada
  266. [21:42] <+groot> so far takde
  267. [21:42] <Bayam> xde
  268. [21:42] <Senpai> tapi tu je la solusi untuk invite cenel lain selain msg..
  269. [21:43] <Senpai> hahha alrite.. srtuju
  270. 01[21:43] <Maro> ada solusi lain ke senpai
  271. [21:43] <Kurt_Cobain> aku rasa Senpai lagg ni
  272. [21:43] <Kurt_Cobain> haha
  273. 01[21:43] <Maro> kalau xinvite chan xembang
  274. [21:43] <Sniper> ada
  275. 01[21:43] <Maro> sniper ada apa2 nk ckp ke
  276. [21:43] <@DJ_sHaDoW> ade idea lain habaq mai senpai
  277. [21:43] <Sniper> setakat ni blm lagi
  278. 01[21:43] <Maro> senpai
  279. 01[21:44] <Maro> ujang , shahrul, a2z
  280. [21:44] <shahrul> takde
  281. [21:44] <@A-2-Z> Xda apa boss
  282. [21:44] <Senpai> hahaha
  283. 01[21:44] <Maro> kira setuju dgn : kekalkan inviter sedia ada tapi guna notice - 5 minit lepas user masuk (interval 5 minit) - channel perlu apply inviter bot di web kc - inviter perlu regiter nick (1 nick) - nick inviter perlu groupkan dgn founder channel
  284. [21:44] <@A-2-Z> Bebai lg ni
  285. [21:45] <+groot> setuju
  286. [21:45] <Sniper> setuju
  287. [21:45] <Bayam> setuju
  288. [21:45] <Senpai> wat bot khas utk server iklan ikut listing
  289. [21:45] <Senpai> tp server bot
  290. [21:45] <Kurt_Cobain> setuju
  291. 02[21:45] * @Ujang (ujang@staff.kampungchat) Quit (Ping timeout: 181 seconds)
  292. [21:45] <Senpai> tu perlukan scripting
  293. 01[21:45] <Maro> cthnye senpai
  294. 01[21:45] <Maro> guna eggdrop ke
  295. [21:45] <Senpai> aha ok maro setuju je bagus gak tu kai notis
  296. [21:45] <Senpai> aha
  297. [21:45] <Bayam> senpai lag ke
  298. [21:45] <Senpai> mcm satu bot server..
  299. [21:45] <+groot> <Senpai> tp server bot <- macam aku cakap tadi la
  300. 01[21:45] <Maro> kita guna notice dulu tgk mcm mana
  301. [21:46] <Kurt_Cobain> Senpai lag in
  302. [21:46] <Kurt_Cobain> Senpai lag ni
  303. [21:46] <Senpai> so setiap founder leh submitkan iklan derang kt bot
  304. [21:46] <+groot> guna bot macam bot services, yang owner channel bleh apply untuk parking kat channel dorang
  305. 01[21:46] <Maro> boleh guna 1 bot saja untuk semua channel invite
  306. [21:46] <Kurt_Cobain> kena tubuhkan 1 scripting team macam ni
  307. [21:46] <Senpai> so setiap 5 minit akan iklan
  308. [21:46] <Senpai> listing cenel
  309. [21:46] <Kurt_Cobain> kasi 1-2 staff handle bab ni
  310. [21:46] <Senpai> cara dan interval boleh pikirkan camna
  311. 01[21:46] <Maro> ohh maksudnya bukan on join greet la
  312. 01[21:46] <Maro> skrg bot info dh iklan
  313. [21:47] <Senpai> tp lau nk cpst efektif leh guna pakai idea sksng ni
  314. 01[21:47] <Maro> <+Info> =- Jom Support Channel Negeri #kl #selangor #perlis #kedah #penang #perak #n9 #melaka #johor #pahang #terengganu #kelantan #sabah #sarawak =--= Semoga kehadiran chatterz dapat memeriahkan lagi Channel-Channel Negeri -=
  315. [21:47] <Senpai> hahah aku bru masuk 9.30 td
  316. 01[21:47] <Maro> kita try idea skrg dulu tgk mcm mana keadaan
  317. [21:47] <+groot> bukan on join greet. guna timer setiap 5-10mins
  318. [21:47] <Senpai> jalan jem sry groot
  319. [21:47] <Senpai> hahahaj
  320. [21:47] <@DJ_sHaDoW> klau nak ade kesan drp invite..better msg pm..klau notice nie kadang2 x nmpk
  321. [21:47] <+groot> haha takpe Senpai
  322. [21:47] <Senpai> ok maro
  323. 01[21:48] <Maro> yap dj tapi pm msg nampak semak
  324. [21:48] <Kurt_Cobain> DJ_sHaDoW : ganggu user kalau msg query ni
  325. 01[21:48] <Maro> byk sgt inviter keluar
  326. [21:48] <Kurt_Cobain> ada yang kata semak
  327. [21:48] <Sniper> bnyk user ngadu mengagngu inviter ni bila pm
  328. [21:48] <@DJ_sHaDoW> x..maksud aku klau KC nak buat 1 bot
  329. [21:48] <+groot> Maro, bot info tu notice eh?
  330. [21:48] <@DJ_sHaDoW> bknnye bot owner
  331. 01[21:48] <Maro> boleh
  332. [21:48] <MeGa> wah laju nye
  333. 01[21:49] <Maro> eggdrop leh notice
  334. [21:49] <+groot> oo okay2
  335. [21:49] <@DJ_sHaDoW> ok
  336. 01[21:49] <Maro> cume notice info tu maybe user xperasan
  337. 01[21:49] <Maro> pm memang berkesan tapi ganggu
  338. [21:49] <+groot> kalau bot info tu pm, invite untuk sume channel yang berdaftar, mungkin tak semak kot. sebab 1 bot je yang msg
  339. [21:49] <Kurt_Cobain> lama2 nanti user akan perasan gak notice tu
  340. 01[21:49] <Maro> boleh je groot
  341. [21:50] <@DJ_sHaDoW> xpe..kite proceed dulu dgn owner bot sendiri...tp notice invite..tgk dulu cmne
  342. [21:50] <Senpai> contoh ayat, sila join juga channel2 yg aktif seperti 1. #bblabla , 2.#blabla
  343. 01[21:50] <Maro> itu yg kita perlu tentukan 1 bot khas dr admin (info) atau bot channel masing2
  344. [21:50] <Senpai> mcm tu kot
  345. [21:50] <Senpai> hahahha
  346. [21:51] <Kurt_Cobain> aku rasa better guna server bot
  347. [21:51] <Senpai> yap proceed yg dah setuju
  348. [21:51] <Kurt_Cobain> kang ada yang kata tak adil lah itu lah
  349. [21:51] <@DJ_sHaDoW> tak adil cmne tu
  350. [21:51] <+groot> pendapat aku, owner channel kene register/apply ngan KC untuk iklankan channel dorang. then kite masukkan dalam listing macam bot Info tu buat.. tapi instead of notice, bot tu msg user. so tak semak, sebab 1 nick je yang msg user
  351. [21:51] <+groot> sekadar pendapat la
  352. [21:51] <+groot> so takde banyak nick yang akan notice/msg user
  353. [21:52] <@DJ_sHaDoW> yup..tu maksud aku td
  354. [21:52] <@DJ_sHaDoW> mcm groot ckp
  355. [21:52] <@DJ_sHaDoW> sbb 1 bot je msg..
  356. [21:52] <@DJ_sHaDoW> rasenye dh x semak
  357. 01[21:52] <Maro> ok skrg kita vote untuk 1) bot channel masig2 atau 2) satu bot admin (info)
  358. 01[21:52] <Maro> keputusan ikut vote
  359. [21:53] <Senpai> lau bot admin sape leh provideka n
  360. 01[21:53] <Maro> aku
  361. [21:53] <@A-2-Z> Boleh buat gitu
  362. [21:53] <Senpai> 2.
  363. [21:53] <@DJ_sHaDoW> 2
  364. [21:53] <+groot> aku vote bot admin. lagi mudah, teratur dan tak menganggu user sangat
  365. [21:53] <Kurt_Cobain> vote 2
  366. [21:53] <@A-2-Z> Ramai le yang mintak masuk
  367. [21:53] <Bayam> 2
  368. [21:53] <Senpai> bot admin leh pm user
  369. [21:54] <Senpai> efektif sbb single bot
  370. [21:54] <shahrul> 2
  371. [21:54] <@A-2-Z> Kot bersusun berjela msg nya
  372. [21:54] <Sniper> 2
  373. [21:54] <@A-2-Z> Free ads
  374. [21:54] <MeGa> 2
  375. [21:54] <+groot> atau mungkin boleh charge sebulan rm10 haha
  376. 01[21:54] <Maro> yap byk chanel akan di ads guna satu bot
  377. 01[21:54] <Maro> kehkeh
  378. [21:54] <megat> 2
  379. [21:55] <Kurt_Cobain> haha groot
  380. [21:55] <Bayam> setuju groottt
  381. [21:55] <+groot> bleh masuk duit tabung :P
  382. [21:55] <Kurt_Cobain> charge rm10 tu ok
  383. [21:55] <MeGa> 21:54] <groot> atau mungkin boleh charge sebulan rm10 haha
  384. [21:55] <Kurt_Cobain> haa
  385. [21:55] <Kurt_Cobain> masuk tabung
  386. [21:55] <MeGa> jwapan nye mmg user xde le nk bg
  387. [21:55] <MeGa> HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa ™
  388. [21:55] <Kurt_Cobain> hujung tahun gath staff guna duit tabung
  389. 01[21:55] <Maro> ok kita setuju dgn vote 2
  390. [21:55] <Kurt_Cobain> hahaha
  391. [21:55] <Senpai> hahha cas tu mmg xde nye la
  392. [21:55] <Bayam> setujuuuu
  393. [21:55] <@A-2-Z> adsboleh le try dulu selection 2 tu
  394. [21:55] <Kurt_Cobain> hahaha
  395. [21:55] <@A-2-Z> tukalo xngam ejas lain
  396. [21:56] <Kurt_Cobain> kepala groot timbul icon duit
  397. [21:56] <Kurt_Cobain> hahahah
  398. [21:56] <+groot> haha
  399. [21:56] <+groot> sekadar pendapat
  400. [21:56] <tengkorak> on
  401. [21:56] <Bayam> uik
  402. [21:56] <+groot> terus on
  403. [21:56] <tengkorak> maaf lewat tuan pengerusi
  404. [21:56] <+groot> haha
  405. [21:56] <Kurt_Cobain> hahaha
  406. [21:56] <@A-2-Z> Taoi
  407. [21:56] <Bayam> Ɨɨɑɨɨɑ°◦ɨɨɑɨɨɑ°◦ɨɨɑɨɨɑ°◦ɨɨɑɨɨɑ°◦
  408. 01[21:56] <Maro> keputusan : satu bot inviter (info) - channel perlu apply inviter bot di web kc 
  409. [21:56] <@DJ_sHaDoW> lol
  410. 01[21:57] <Maro> berderet2 mcm ni =- Jom Support Channel Negeri #kl #selangor #perlis #kedah #penang #perak #n9 #melaka #johor #pahang #terengganu #kelantan #sabah #sarawak =--= Semoga kehadiran chatterz dapat memeriahkan lagi Channel-Channel Negeri -=
  411. [21:57] <Bayam> jgn buat berderet
  412. [21:57] <Senpai> aha yap
  413. [21:57] <Senpai> msg mcm tu
  414. 01[21:57] <Maro> so mcm mana bayam
  415. [21:57] <Kurt_Cobain> jangan buat sederet
  416. [21:57] <Bayam> buat new line.. advers difference iklan
  417. [21:57] <Kurt_Cobain> user takkan baca
  418. [21:57] <Kurt_Cobain> line by line
  419. [21:58] <Bayam> msg auto greet difference text
  420. 01[21:58] <Maro> cth
  421. [21:58] <@opssrah> setuju dengan Bayam
  422. [21:58] <@opssrah> ayat invite mintak kat owner channel
  423. [21:58] <@opssrah> so satu line satu advertisment :D
  424. [21:58] <Kurt_Cobain> contoh ayat : selamat datang ke bla.bla.bla . kami menyediakan channel2 seperti berikut
  425. 01[21:58] <Maro> byk line la nanti
  426. [21:58] <Bayam> contoh mcm bot robot. dia greet ikut host. so setiap org dpt msg yg x sama
  427. [21:58] <Kurt_Cobain> 1. #kampungchat
  428. [21:58] <Kurt_Cobain> 2. #uitm
  429. [21:58] <Kurt_Cobain> lebih kurang macam tu
  430. [21:59] <Kurt_Cobain> set timer
  431. [21:59] <Bayam> kalau 1 line je.. poning nnt 🤣🤣🤣
  432. [21:59] <Kurt_Cobain> sekadar pendapat
  433. 01[21:59] <Maro> okeh sapa ada tcl
  434. [21:59] <Bayam> cadangan buat byk line
  435. 01[21:59] <Maro> or leh setup
  436. 01[22:00] <Maro> tcl autogreet la kan
  437. [22:00] <Bayam> aah
  438. 01[22:00] <Maro> bayam ada tcl mcm tu atau pernah guna
  439. 03[22:00] * ujangkc (ujang@staff.kampungchat) has joined #staff
  440. [22:01] <ujangkc> Sorry line kacau
  441. 01[22:01] <Maro> ok ujang
  442. 01[22:01] <Maro> ader ke x bayam
  443. 01[22:01] <Maro> xpe nanti kita cari
  444. [22:01] <zairi> Sory lambat
  445. 01[22:01] <Maro> skrg keputusan kita mcm u la ye
  446. [22:01] <Bayam> tcl den advert ikut host yg dh di add kat partyline.
  447. [22:01] <zairi> السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  448. [22:02] <Bayam> وَعَلَيْكُمْ السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ zairi
  449. 01[22:02] <Maro> ws zairi
  450. [22:02] <shahrul> wassalam
  451. [22:02] <MeGa> Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh !!™
  452. [22:02] <Kurt_Cobain> wasalam
  453. [22:02] <Senpai> ws
  454. 01[22:02] <Maro> keputusan : satu bot inviter (info) - channel perlu apply inviter bot di web kc -  inviter 1 chan per line 
  455. 01[22:03] <Maro> maybe nama bot kita ubah
  456. 01[22:03] <Maro> bukan info aku setup bot baru
  457. 01[22:03] <Maro> nanti kene test tcl bayam
  458. 01[22:03] <Maro> okeh setuju
  459. [22:03] <Bayam> setujuuu
  460. [22:03] <Bayam> oraitt
  461. 01[22:03] <Maro> ada hal2 lain berkaitan chan invite
  462. [22:03] <Kurt_Cobain> tiada
  463. [22:04] <Bayam> xdo
  464. 01[22:04] <Maro> staff lain ada feedback
  465. 01[22:04] <Maro> tengkorak zairi
  466. [22:04] <@A-2-Z> Xdak
  467. [22:04] <zairi> Ye
  468. [22:04] <+groot> so far takde
  469. [22:04] <Senpai> tiada
  470. [22:04] <Senpai> aku ok
  471. [22:04] <shahrul> takde
  472. [22:04] <zairi> Takde buat masa ni
  473. [22:05] <tengkorak> baru baca secara ringkas
  474. 01[22:05] <Maro> ok kiranya isu chan invite dh selesai
  475. [22:05] <tengkorak> setuju gune bot yg dari pihak kite utk chan invite
  476. 01[22:05] <Maro> keputusan : satu bot inviter (info) - channel perlu apply inviter bot di web kc -  inviter 1 chan per line  -  mass /clone inviter xdibenarkan
  477. [22:06] <zairi> Noted
  478. 01[22:06] <Maro> ok kita masuk isu 3
  479. 01[22:06] <Maro> isu 3: flooding
  480. 01[22:06] <Maro> lately byk kene flooding boleh kata hari2 kene flood
  481. [22:07] <Senpai> alrite
  482. [22:07] <Bayam> huh! sakit jiwaaa
  483. 01[22:07] <Maro> drone lepas dronebl
  484. 01[22:07] <Maro> ada idea mcm mana nk blok
  485. [22:07] <Bayam> x smpt berak ptg td psl drone
  486. 01[22:07] <Maro> skrg ada #spam untuk spam trap
  487. 01[22:08] <Maro> sajoin masuk sana user akan auto kene ban
  488. [22:08] <Kurt_Cobain> huhu
  489. [22:08] <Kurt_Cobain> suspek nickname : nix
  490. [22:08] <tengkorak> #spam tu klined bape hari?
  491. [22:08] <shahrul> try gantikan bopm dgn hopm
  492. [22:08] <Kurt_Cobain> Maro
  493. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:26]                              14 Kurt_Cobain 4܀14 xiong 4܀
  494. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:26]                              14 Kurt_Cobain 4܀14 sape load drone dalam sabah ? 4܀
  495. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:26]                               3baNdUAN4 ܀ 0 Ar
  496. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:26]                               3baNdUAN4 ܀ 0 Nix
  497. [22:08] <+groot> maap sume, aku kene besiap nak gi keje. aku monitor jela dulu ye
  498. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:27]                              14 Kurt_Cobain 4܀14 oh 4܀
  499. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:27]                               3baNdUAN4 ܀ 0 Dia ada minta izin Maro gak dia ckp
  500. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:27]                              14 Kurt_Cobain 4܀14 apsal dia load 4܀
  501. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:27]                              14 Kurt_Cobain 4܀14 ye ke 4܀
  502. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:28]                               3baNdUAN4 ܀ 0 Dia nak sumbatkan chan sabah je bagi ramai
  503. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:28]                              14 Kurt_Cobain 4܀14 ye ke 4܀
  504. [22:08] <Kurt_Cobain> [16:30]                               3baNdUAN4 ܀ 0 Ha'a
  505. [22:08] <Kurt_Cobain> betul ke ?
  506. 01[22:08] <Maro> sehari ja rasanya
  507. [22:09] <Bayam> ok groot
  508. [22:09] <tengkorak> boleh ke set ikut base hari kite nak?
  509. 01[22:09] <Maro> akill chan aku xsure boleh set ke x
  510. 01[22:09] <Maro> maybe boleh dlm module
  511. [22:09] <tengkorak> kalau sehari flood tau ip die lepas kat bopm dan gune recycle ip utk flood balik
  512. 01[22:09] <Maro> x explore
  513. [22:10] <Kurt_Cobain> dia ada mintak permission ke Maro ?
  514. [22:10] <Kurt_Cobain> 1 hari ek ?
  515. 01[22:10] <Maro> permission load clone bukan untuk flood
  516. 01[22:10] <Maro> untuk ramaikan chan saja
  517. [22:10] <Kurt_Cobain> 1 hari je ek
  518. [22:10] <Kurt_Cobain> kira ada lah ek
  519. [22:10] <Kurt_Cobain> ok2
  520. [22:10] <shahrul> set di bopm kline 30 hari
  521. [22:11] <shahrul> sesape free nnt bley tukar ke hopm -> https://github.com/ircd-hybrid/hopm
  522. 01[22:11] <Maro> yap kurt
  523. 01[22:11] <Maro> hopm apa beza shahrul
  524. [22:11] <Sniper> bopm pun dia lepas
  525. [22:11] <Kurt_Cobain> drones ni aku tak berapa gemar Maro
  526. 01[22:11] <Maro> aku tgk sama saja
  527. [22:11] <shahrul> nk config nnt aku kasi links
  528. [22:11] <Kurt_Cobain> aku nampak kompom terus akill je
  529. [22:11] <shahrul> fork dari bopm.. so ade update dari dev
  530. 01[22:11] <Maro> akill pun xpe kurt
  531. [22:11] <Kurt_Cobain> walaupun untuk ramaikan channel
  532. [22:11] <@opssrah> yep
  533. [22:11] <Kurt_Cobain> datang gila dia flood
  534. [22:12] <Kurt_Cobain> naya woo
  535. 01[22:12] <Maro> kehkehkeh
  536. [22:12] <tengkorak> update dari devel
  537. [22:12] <@opssrah> hopm upgrade dari bopm
  538. 01[22:12] <Maro> ohh ok kita tukar ke hopm la ye
  539. 01[22:12] <Maro> tunggu config dr shahrul
  540. [22:12] <shahrul> ok, japgi aku upload
  541. 01[22:13] <Maro> ok cun
  542. 01[22:13] <Maro> byk masuk guna link kcfm
  543. 01[22:13] <Maro> xsure kenapa
  544. [22:13] <shahrul> yup
  545. [22:13] <Kurt_Cobain> nak mintak permission dari root server
  546. [22:13] <shahrul> 1 lagi, link kcfm.* module invisible tak jalan
  547. [22:13] <Kurt_Cobain> aku kline perm ip drones
  548. [22:13] <Kurt_Cobain> boleh ?
  549. 01[22:13] <Maro> kurt ko ckp je kt nix suruh unload
  550. [22:13] <zairi> Nnti aku update
  551. [22:14] <zairi> Module invisible
  552. 01[22:14] <Maro> ko kill nanti jadi gila lak dia
  553. [22:14] <Kurt_Cobain> dia pun tak pm aku
  554. [22:14] <shahrul> aah... ade free nnt bley tlg update.. -_-
  555. [22:14] <shahrul> tq bos
  556. [22:14] <Kurt_Cobain> aku kill pun dia tak amik tau pun
  557. [22:14] <Kurt_Cobain> senyap je
  558. [22:14] <Bayam> 🤣
  559. [22:14] <Kurt_Cobain> haha
  560. [22:14] <zairi> 👌🏽 tq inform
  561. [22:14] <Senpai> hehee
  562. 01[22:14] <Maro> try pm dulu kurt
  563. [22:14] <Kurt_Cobain> ok
  564. [22:14] <Kurt_Cobain> lepas ni aku pm
  565. [22:14] <+groot> zairi: gune module aku upload kat mad.tru.oi tu
  566. [22:14] <+groot> lupe full address
  567. [22:14] <+groot> yang tu jalan
  568. 01[22:15] <Maro> yg sampah tu ke groot
  569. [22:15] <+groot> aah Maro
  570. [22:15] <Kurt_Cobain> ada lagi ni
  571. [22:15] <Kurt_Cobain> ramai yang bagitau bangaucrew dan lanuncrew flood
  572. [22:15] <zairi> Allrite
  573. [22:15] <Kurt_Cobain> walaupun tade bukti kukuh
  574. 01[22:15] <Maro> wget http://mad.tru.io/sampah/m_invisible.cpp
  575. [22:15] <Sniper> http://mad.tru.io/sampah/m_invisible.cpp
  576. [22:15] <Kurt_Cobain> nick oracles sekali
  577. 01[22:16] <Maro> oracles org lain dr bangau
  578. [22:16] <Kurt_Cobain> silap
  579. [22:16] <Kurt_Cobain> pembetulan
  580. [22:16] <+groot> Maro, simpan kat server kc la maro. kadang aku pon lupe link module tu walaupun server sendiri haha
  581. [22:16] <Kurt_Cobain> nickname lanunjohor
  582. [22:16] <Kurt_Cobain> yup
  583. [22:16] <Kurt_Cobain> oracle orang lain
  584. [22:17] <Kurt_Cobain> bangaucrew orang lain
  585. [22:17] <Kurt_Cobain> lanunjohor tak dapat kenal pasti
  586. 01[22:17] <Maro> http://www.kampungchat.org.my/inspircd2.0/info.txt <-- ada dlm ni groot
  587. [22:17] <+groot> okay2 ngam Maro
  588. 01[22:17] <Maro> kalau dpt sapa flood pun xde faedah gak
  589. [22:17] <+groot> oracles rasenye student usim
  590. 01[22:17] <Maro> kita kene fikir mcm mana nak tapis xbg masuk byk
  591. [22:18] <Kurt_Cobain> yup
  592. 01[22:18] <Maro> oracles keje kt uni sarawak
  593. [22:18] <Kurt_Cobain> sampai bila nak kline
  594. [22:18] <Kurt_Cobain> haha
  595. [22:18] <Bayam> berak pun x tenteram oiii
  596. [22:18] <shahrul> ahaha
  597. 01[22:18] <Maro> flooder dr dulu sampai skrg xhbs2
  598. [22:18] <+groot> ha betul la tu. sebab dulu aku banyak kali warning die pasal load clone
  599. 01[22:18] <Maro> ada je cara dia masuk
  600. 01[22:19] <Maro> proxy mon kita guna opm dgn services opm
  601. 01[22:19] <Maro> ada 2 tapi still leh lepas
  602. [22:19] <Senpai> susah gak nk pikir cana hahaha
  603. [22:19] <Kurt_Cobain> aku kline je
  604. [22:19] <Kurt_Cobain> hahaha
  605. 01[22:19] <Maro> xsempat kline pun ptg td
  606. 01[22:19] <Maro> aku tgk je
  607. [22:20] <Bayam> Нднднднднд😂
  608. [22:20] <Kurt_Cobain> selagi boleh kline aku kline
  609. [22:20] <Kurt_Cobain> hahahaa
  610. 01[22:20] <Maro> krem tgn nk kill
  611. [22:20] <Bayam> jilaker flooder ptg td
  612. [22:20] <shahrul> ahaha
  613. 01[22:20] <Maro> yg boleh blok filter
  614. [22:20] <tengkorak> sape yg pandai script boleh lah develop addon script
  615. [22:20] <Kurt_Cobain> hahahaha
  616. [22:20] <Bayam> hanat.. terkemut2 aku tahan nk berak
  617. [22:21] <tengkorak> utk standard kline/akill kampungchat nye
  618. [22:21] <Bayam> kurt pandai develop addon kan
  619. [22:21] <Kurt_Cobain> tak boleh
  620. [22:21] <Kurt_Cobain> bahaya
  621. [22:21] <Kurt_Cobain> aku pernah buat 1 addon bab kline ni
  622. [22:21] <Kurt_Cobain> kline merapu
  623. [22:21] <Kurt_Cobain> user pun dia bedal
  624. [22:21] <+groot> to be honest, server aku block sume ip dari korea, russia, china. sebab mostly flooder gune ip tu
  625. 01[22:21] <Maro> bahaye tu
  626. [22:21] <Kurt_Cobain> buat seperfect mana pun tetap ada kacau
  627. [22:21] <Kurt_Cobain> remote bab kline bahaya
  628. 01[22:22] <Maro> ye groot cadangan yg baik
  629. [22:22] <Kurt_Cobain> tu je boleh kata
  630. 01[22:22] <Maro> kebanyakkan ip yg flood dr china
  631. [22:22] <+groot> aku memang dah lama buat. deny sume ip tu kat server side
  632. [22:22] <+groot> so opm aku cume filter yang telepas sikit2 tu
  633. 01[22:23] <Maro> ermm ok gak tu
  634. 01[22:23] <Maro> cadangan untuk blok ip dr korea, russia, china
  635. [22:23] <Sniper> mgkin boleh kongsi list ip tu utk kita block dr server side
  636. [22:23] <Bayam> groot = mycine?
  637. [22:24] <zairi> Janggut
  638. [22:24] <Bayam> kkk
  639. [22:24] <+groot> tu aku kene tengok config firewall server balik. lupa dah brape banyak ip hahaha
  640. [22:24] <zairi> Aku hentam je
  641. [22:24] <zairi> Hahaha
  642. [22:24] <+groot> Bayam, ye Bayam
  643. [22:24] <Bayam> hampeh Нднднднднд😂
  644. 01[22:24] <Maro> ko set kt bad ip ke groot
  645. 01[22:25] <Maro> dlm inspircd.conf
  646. 01[22:25] <Maro> kene listkan ip2 yg selalu attack pastu blok
  647. 01[22:25] <Maro> so far kita ambil maklum list ip dr groot
  648. [22:26] <shahrul> tp dh lama x run, kene rtfm dulu.. -_-
  649. 01[22:26] <Maro> nanti groot maklumkan ip2
  650. [22:26] <+groot> aku block by country
  651. [22:26] <tengkorak> kline permenant utk flooder bleh ke
  652. [22:26] <Senpai> aha.. ip dr cine korea
  653. [22:26] <Senpai> banyak
  654. 01[22:26] <Maro> tengkorak mene make sure ip tu betul2 floder la
  655. 01[22:26] <Maro> kene*
  656. [22:26] <+groot> shahrul: list country aku bagi dulu tade?
  657. [22:27] <shahrul> xde dah bos
  658. [22:27] <tengkorak> yeap
  659. [22:27] <shahrul> ahaha
  660. [22:27] <zairi> groot: bagi conf ko lah senang
  661. [22:27] <zairi> Load je
  662. [22:27] <+groot> Maro: aku block by country, bukan by ip
  663. [22:27] <zairi> Huhu
  664. 01[22:27] <Maro> ohh ok groot
  665. 01[22:27] <Maro> block dlm vps ke
  666. 01[22:27] <Maro> bukan dlm config inspircd
  667. [22:27] <+groot> aah dalam vps
  668. 01[22:27] <Maro> firewall vps
  669. [22:28] <+groot> vps side, bukan ircd side
  670. [22:28] <+groot> betul
  671. [22:28] <zairi> Noted
  672. 01[22:28] <Maro> ok cun
  673. [22:28] <+groot> nanti aku bagi list country yang aku block
  674. 01[22:28] <Maro> groot install apa2 software ke
  675. [22:29] <+groot> install firewall je
  676. [22:29] <+groot> bleh gune csf firewall
  677. [22:29] <+groot> macam shahrul cakap
  678. [22:29] <+groot> mudah dan senang paaham
  679. 01[22:29] <Maro> http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1423976
  680. 01[22:29] <Maro> ok
  681. 01[22:29] <Maro> ada guide situ
  682. [22:30] <Senpai> gune iptable leh ke
  683. 01[22:30] <Maro> ok lepas ni semua server admin boleh block ip dr negara2 korea, russia, china
  684. [22:30] <Sniper> ok
  685. [22:30] <Senpai> dah terbiasa gune iptable
  686. [22:31] <+groot> ha ikut guide tu senang
  687. 01[22:31] <Maro> kalau ada negara yg perlu di blok lg akan dimaklumkan dari semasa ke semasa
  688. [22:31] <@opssrah> senpai, mesti la boleh
  689. [22:31] <@opssrah> csf = gui aje :D
  690. [22:31] <+groot> Senpai: gune iptable pon bole, tade masalah
  691. [22:31] <Senpai> ooo gui hahahaha sry x berkembang sgt ...
  692. [22:31] <+groot> janji ade deny/allow ip
  693. [22:32] <Senpai> ds terbiasa taip.. adei
  694. 01[22:32] <Maro> yap
  695. [22:32] <Senpai> roger
  696. [22:33] <+groot> csf tu pon gune iptables
  697. [22:33] <+groot> same je
  698. [22:33] <+groot> tade beza pon. cume die gui, senang untuk orang paham
  699. [22:33] <Sniper> cuma dia ada gui la ek?
  700. 01[22:33] <Maro> so untuk isu 3 : Ganti bopm dgn hopm dan block ip dari negara korea, russia, china
  701. 01[22:33] <Maro> :)
  702. 01[22:34] <Maro> ok ada apa2 lagi untuk isu 3 ker
  703. [22:34] <Bayam> xde
  704. [22:34] <tengkorak> xde
  705. [22:34] <Sniper> tiada
  706. [22:34] <@DJ_sHaDoW> xde
  707. [22:34] <@A-2-Z> Xda
  708. [22:34] <Senpai> tiada
  709. 01[22:34] <Maro> cadangan tambahan untuk sekat flooder
  710. [22:34] <zairi> Ga ada pak
  711. [22:34] <Kurt_Cobain> tiada
  712. [22:34] <eJiM> xde
  713. [22:34] <megat> tiada
  714. 01[22:35] <Maro> ok  kalau xde kita move ke isu 4
  715. [22:35] <+groot> so far vps aku block ip dari negara tu, tade masalah. mungkin ade telepas 1-2. so tade cadangan dah.. aku ok je
  716. [22:35] <+groot> :D
  717. 01[22:35] <Maro> isu 4: staff aktif dengan x aktif
  718. 01[22:36] <Maro> aku detect ramai staff yg kurang aktif
  719. [22:36] <Bayam> ....
  720. [22:36] <@A-2-Z> 😅
  721. 01[22:36] <Maro> ada apa2 idea
  722. [22:36] <Bayam> krik3
  723. [22:37] <+groot> aku tade idea, sebab aku pon sama je haha
  724. [22:37] <shahrul> ahaha
  725. [22:37] <+groot> sebab busy keje.. buat 2 keje skang :(
  726. 01[22:37] <Maro> kita perlu set guideline sekurang2 kurangnya aktif 1 jam sehari
  727. [22:37] <@A-2-Z> Saya rela direvoke tapi jgn le unhold nickname hehe
  728. [22:37] <+groot> tapi aku still alert
  729. [22:37] <shahrul> aku aktif waktu mlm keatas je
  730. 01[22:37] <Maro> 1 jam sehari
  731. 01[22:37] <Maro> atau ada cadangan lain
  732. [22:37] <Bayam> ada malam ke atas
  733. [22:37] <shahrul> hakhak
  734. 01[22:37] <Maro> yg ada ok yg xdak yg aku risau
  735. [22:38] <+groot> kalau 1 jam sehari, insyaAllah boleh diusahankan
  736. 02[22:38] * ujangkc (ujang@staff.kampungchat) Quit (Ping timeout: 181 seconds)
  737. [22:38] <shahrul> jap. is mana?
  738. 01[22:38] <Maro> mega mana mega
  739. [22:38] <shahrul> lama x nmpk
  740. 01[22:38] <Maro> is dh lama hilang
  741. [22:38] <+groot> Maro, nanti bole tolong remove nombo aku kat group whatsapp, masukkan nombo 1 lagi
  742. [22:38] <Kurt_Cobain> is dicontrol oleh isteri
  743. [22:38] <Kurt_Cobain> hihi
  744. [22:38] <shahrul> lost contact ke
  745. [22:38] <Bayam> 😝😝😝😝
  746. 01[22:38] <Maro> hehe
  747. [22:39] <eJiM> rasa2 lambat lg ke abis meeting ni. nk drive balik rumah dulu boleh?
  748. [22:39] <MeGa> <Maro> mega mana mega
  749. 01[22:39] <Maro> nanti pm aku no baru groot
  750. [22:39] <MeGa> ada je nie
  751. 01[22:39] <Maro> hehe
  752. [22:39] <+groot> ok Maro
  753. 01[22:39] <Maro> so kita set 1 jam sehari kene aktif
  754. 01[22:39] <Maro> mcm mana
  755. [22:39] <shahrul> :+groot : no lama x pakai ke ape?
  756. [22:39] <+groot> aku beransur dulu gi keje, lambat dah ni.
  757. [22:39] <+groot> japgi aku tengok log balik
  758. 01[22:39] <Maro> ok groot
  759. [22:39] <@DJ_sHaDoW> ok
  760. [22:39] <shahrul> okok
  761. 01[22:40] <Maro> atau nak 2 jam sehari
  762. 01[22:40] <Maro> keh keh
  763. [22:40] <Sniper> huuhuhu
  764. [22:40] <+groot> shahrul: pakai, cume kurang monitor situ. skang ni monitor group KC je. tu yang ingat nak terus tukar kat nombo 1 lagi. sume alert kat nombo 1 lagi
  765. [22:40] <Kurt_Cobain> ok je mana2 Maro
  766. [22:40] <zairi> Satu soalan
  767. 01[22:40] <Maro> yup
  768. [22:40] <MeGa> 1jam sehari ok kot
  769. [22:40] <zairi> Sapa yg nak pantau staff online sehari sejam tu
  770. [22:40] <Sniper> min satu jam
  771. [22:40] <zairi> Huhu
  772. [22:40] <shahrul> :+groot : okok
  773. [22:40] <shahrul> ahah
  774. 01[22:40] <Maro> hehe
  775. [22:40] <shahrul> camne nak tau dia on sejam je
  776. [22:41] <Bayam> 🤣
  777. [22:41] <eJiM> kene ada punch card system
  778. 01[22:41] <Maro> xde sape
  779. [22:41] <zairi> Isu dia tu je
  780. [22:41] <zairi> Xleh pantau
  781. 01[22:41] <Maro> pantau
  782. [22:41] <tengkorak> mane nak devel sistem tu
  783. 01[22:41] <Maro> guna statsbot
  784. [22:41] <zairi> Huhu
  785. [22:41] <shahrul> satu je.. komitmen je.. masih berminat atau tak.. ahaha
  786. [22:41] <Bayam> 🤣🤣
  787. [22:41] <zairi> Yes setuju dgn shahrul
  788. [22:41] <zairi> X minat
  789. [22:42] <zairi> Letak je lah jawatan
  790. [22:42] <Bayam> muahaha
  791. [22:42] <shahrul> btol
  792. 01[22:42] <Maro> klau online say something
  793. [22:42] <shahrul> ahahha
  794. [22:42] <zairi> Say something
  795. [22:42] <zairi> Hahaha
  796. [22:42] <MeGa> sayy
  797. 01[22:42] <Maro> :)
  798. [22:42] <Kurt_Cobain> say something lepas tu offline
  799. [22:42] <Kurt_Cobain> hahaha
  800. [22:42] <Bayam> hai
  801. [22:42] <zairi> Terus terang
  802. [22:43] <eJiM> msg botserv #staff say something
  803. [22:43] <zairi> Aku mmg memang jarang online
  804. [22:43] <zairi> Busy skit
  805. [22:43] <zairi> Klu maro nak turun kan pangkat silakan
  806. [22:43] <Bayam> byk bitcoin zairi
  807. 01[22:43] <Maro> :)
  808. [22:43] <zairi> Aik
  809. [22:43] <tengkorak> untungler mining
  810. [22:43] <zairi> Ko pun tau
  811. [22:43] <Bayam> ╋╋ム ╋╋ム ╋╋ム╋╋ム ╋╋ム ╋╋ム ╋╋ム╋╋ム
  812. [22:44] <Kurt_Cobain> share ilmu mining sikit zairi
  813. 01[22:44] <Maro> so mcm mn ada idea
  814. [22:44] <Kurt_Cobain> 1 jam sehari tu pun ok
  815. 01[22:44] <Maro> boleh online guna hp
  816. [22:45] <Bayam> ayat tu aku dh kena tadiiii
  817. [22:45] <Bayam> download app terus hahahahaha
  818. [22:45] <Kurt_Cobain> hahahaahah
  819. [22:45] <Sniper> :-)
  820. 03[22:45] * Ujang (ujang@staff.kampungchat) has joined #staff
  821. 03[22:45] * Admin sets mode: +o Ujang
  822. 01[22:46] <Maro> staff perlu ada komitmen :)
  823. [22:46] <shahrul> ¶:)
  824. [22:46] <Senpai> hmm
  825. 03[22:46] * tengkorak (tengkorak@staff.kampungchat) has left #staff
  826. 03[22:46] * tengkorak (tengkorak@staff.kampungchat) has joined #staff
  827. 03[22:46] * tengkorak sets mode: +v fat2fit-hopm
  828. [22:46] <Bayam> laju tengkorak
  829. [22:46] <Bayam> so far den mmg ade malam2..
  830. 01[22:47] <Maro> so mcm mana
  831. [22:47] <zairi> Mcm xde penyelesaian isu ni
  832. [22:47] <zairi> Pada diri sendiri je la
  833. 01[22:47] <Maro> sbb skrg staff kurang sgt online
  834. [22:47] <shahrul> kalo dah x bleh langsung online, mntk yg berkenaan letak jawatan je
  835. [22:47] <@Ujang> Den baru nk jinak balik tapi.. dah ada baby ni... Kejap2 leh la online
  836. [22:47] <zairi> Haha
  837. [22:48] <zairi> Yes
  838. [22:48] <shahrul> kene jujur je
  839. 01[22:48] <Maro> yup
  840. [22:48] <tengkorak> susah nak cakap, tpi asalkan update server under sendiri dan jaga anak buah masing2 ok kot
  841. [22:48] <Senpai> aha yap
  842. [22:48] <tengkorak> maksud aku ape yg perlu utk update server dari pihak admin
  843. [22:49] <shahrul> mcm x syok plak kalo server admin yg memutuskan utk letak jawatan
  844. [22:49] <tengkorak> mod dan sebagainye
  845. [22:49] <Senpai> mining senang kai gpu atau dedicated miner hardware
  846. [22:49] <zairi> Sejam sehari tu takut xleh komit maro
  847. [22:49] <Senpai> antminer utk beginner
  848. [22:49] <Bayam> amboi senpai
  849. 06[22:49] * Senpai insyallah sejam atau dua bole
  850. 01[22:49] <Maro> cuba time flooding kekadang xde staff
  851. [22:49] <Bayam> Ɨɨɑɨɨɑ°◦ɨɨɑɨɨɑ°◦ɨɨɑɨɨɑ°◦ɨɨɑɨɨɑ°◦
  852. [22:49] <Senpai> tgh2 mlm bole pantau time aku 1pg ke 6pg
  853. [22:49] <MeGa> Laughing... Out Loud.. :Þ~™
  854. [22:50] <Senpai> hehe nape bayam
  855. [22:50] <Senpai> minat ke
  856. [22:50] <Senpai> bende lama tu bitcoin
  857. 01[22:50] <Maro> :)
  858. [22:50] <Bayam> meh 1 free2 udah la.. x best layan dino telegram 🤣
  859. 01[22:51] <Maro> ermm
  860. [22:51] <zairi> Abes kan dulu le meeting
  861. [22:51] <zairi> Baru cite isu lain
  862. [22:51] <zairi> Aiyooo
  863. [22:51] <Bayam> sorry..
  864. 01[22:51] <Maro> selain zairi sape yg xleh online kerap2
  865. [22:52] <Senpai> 1 free ape bayam
  866. [22:52] <+groot> aku
  867. [22:52] <Senpai> hahahhaa
  868. [22:52] <MeGa> <--- 1jam 1 hari insha allah
  869. [22:52] <+groot> serious cakap punye
  870. [22:52] <Senpai> ok2 zairi
  871. [22:52] <Senpai> maap
  872. [22:52] <+groot> tapi kalau ade info kat whatsapp aku ade je baca
  873. [22:52] <Senpai> timing aku 1pg - 6pg , 1ptg ke 5ptg
  874. [22:52] <Senpai> aku aktif depan pc
  875. [22:53] <Senpai> ikutkan within 24 hour aku ade
  876. [22:53] <@A-2-Z> Aku pun susaj nak aktif baljk
  877. [22:53] <Kurt_Cobain> 1 hari 1 jam tu in shaa allah boleh
  878. [22:53] <Bayam> 9 pm - 3 am
  879. 01[22:53] <Maro> ok selain zairi staff lain perlu online sejam sehari
  880. [22:53] <Sniper> insyaAllah min 1jam sehari aku boleh tapi xde la straight 1 jam..kejap2 on mcmtu
  881. [22:53] <@A-2-Z> Dulu try pun aku lupa nak bukak irc
  882. [22:54] <@Ujang> Aku leh online bebila masa tapi masalah command semua dah lupa nk kena study balik
  883. 01[22:54] <Maro> aku tgk time flood staff yg same je ada
  884. [22:54] <Kurt_Cobain> senaraikan
  885. [22:54] <zairi> Seminggu 3/4 kali insyallh maro boleh bagi komitment
  886. [22:54] <Kurt_Cobain> kasi reward kat yang aktif
  887. [22:54] <Kurt_Cobain> kekekeke
  888. [22:54] <Senpai> sbb keje sendiri
  889. 01[22:55] <Maro> ok zairi atleast masuk taip je apa2 staff lain boleh notice kewujudan anda
  890. [22:55] <Senpai> kfc sebaket
  891. 03[22:55] * Senpai (Senpai@staff.kampungchat) has left #staff
  892. 03[22:55] * Senpai (Senpai@staff.kampungchat) has joined #staff
  893. [22:55] <Kurt_Cobain> bab reward kau laju yer Senpai
  894. [22:55] <MeGa> ...
  895. [22:55] <MeGa> HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa ™
  896. [22:55] <Senpai> tertekan left lak
  897. 01[22:55] <Maro> :)
  898. [22:55] <Bayam> isk
  899. [22:55] <Senpai> kompem 24jam ade haha
  900. 01[22:56] <Maro> ok berkaitan keaktifan ni
  901. 01[22:56] <Maro> sdx...
  902. [22:56] <Bayam> app dh ade.. 25 jam bleh🤣
  903. 01[22:56] <Maro> sdx xnampak online pun
  904. 01[22:56] <Maro> sambil keje pun leh online guna apps kehkeh
  905. [22:56] <Bayam> kekeke
  906. 01[22:57] <Maro> mana pergi si sdx ni
  907. [22:57] <vHostServ> New vHost: The user (Mr_Love) vHost has successfully set to (Mr_Love)
  908. 06[22:57] * Sniper sap kok jap
  909. [22:57] <zairi> Dkt group whatapp xde juga ke dia?
  910. [22:57] <Sniper> kena whatsapp dia tanya
  911. 01[22:58] <Maro> so harap2 semua staff leh bg komitmen sbb flooder kerap sgt skrg
  912. 01[22:58] <Maro> xfare la staff yg sama dok kill staff lain xleh online
  913. [22:58] <Bayam> tgh driving.. xbleh pakai voice ke 😅
  914. 01[22:58] <Maro> wasap pun dia xbalas
  915. [22:58] <tengkorak> mungkin kalau ada flooder inform kat whataps
  916. [22:58] <tengkorak> kadang2 onlien tapi tak de depan pc
  917. [22:58] <zairi> Setuju dgn tengkorak
  918. [22:58] <Senpai> no prob insyallah
  919. [22:58] <@A-2-Z> Aku kalo online guna andirc ni kalo tgk kena flood ke mmg tgk saja le kot
  920. [22:58] <zairi> Inform kat whatapp
  921. [22:59] <zairi> Boleh sama2 buat keje
  922. [22:59] <@A-2-Z> kotx mampu  nak wat keje guna henlo
  923. 01[22:59] <Maro> ok cun kalau ada flooder kita notice dlm wasaap leh staff lain alert
  924. [22:59] <@A-2-Z> Henpon
  925. [22:59] <zairi> Maro tolong add dlm group whatapp no ni 0137077769
  926. [22:59] <tengkorak> tpi time workign hour susah skit nak online maklumler kang tgk hp org komple plak hahaha
  927. 01[22:59] <Maro> ok zairi satge aku add
  928. [22:59] <zairi> Tq
  929. [23:00] <Kurt_Cobain> aku cuba online 1 jam 1 hari
  930. 01[23:00] <Maro> yep tengkorak sape yg free leh join
  931. 01[23:00] <Maro> so mlm ni semua staff ada kecuali sdx
  932. [23:00] <Kurt_Cobain> kecuali sdx dan is
  933. [23:00] <Kurt_Cobain> hehe
  934. 01[23:01] <Maro> is dh xde dlm radar
  935. [23:01] <Kurt_Cobain> oh
  936. [23:01] <Kurt_Cobain> ok2
  937. 01[23:01] <Maro> boleh del xs dia kt server
  938. [23:01] <Kurt_Cobain> REGISTER:BADEMAIL: aMIE to clone.idup768723798154@a.clone.idup768723798112.com by aMIE ***
  939. [23:01] <Kurt_Cobain> huhuhu
  940. 06[23:01] * eJiM brb drive
  941. 01[23:01] <Maro> dh start  tu
  942. [23:02] <Kurt_Cobain>                              |4C15onnection : Mibbit@36.74.141.68
  943. [23:02] <Kurt_Cobain>                              |4C15hannels : @#krZ211qUK
  944. [23:02] <Kurt_Cobain> huhu
  945. [23:02] <Kurt_Cobain> [23:02] #krZ211qUK aMIE H@ Mibbit@kampungchat-986.cut.74.36.IP :0 http://www.mibbit.com
  946. [23:02] <Kurt_Cobain> [23:02] #krZ211qUK End of /WHO list.
  947. 01[23:02] <Maro> ok isu 4 ada apa2 lagi ke
  948. [23:02] <Senpai> tiada
  949. [23:02] <zairi> Xde
  950. [23:02] <Kurt_Cobain> tiada
  951. [23:02] <tengkorak> tiada
  952. [23:02] <@DJ_sHaDoW> xde
  953. [23:02] <Sniper> Keputusan dia tadi?
  954. 01[23:03] <Maro> isu 4 : oper online sejam sehari - kalau ada flooder notice dlm wasap
  955. [23:03] <Sniper> Okay
  956. 01[23:04] <Maro> isu 5: keperluan untuk ambil oper baru
  957. 01[23:04] <Maro> suggestion
  958. [23:04] <Senpai> hmmm
  959. [23:04] <Kurt_Cobain> hmm
  960. [23:04] <Senpai> bagi aku xde buat masa ni rasanya
  961. [23:04] <Kurt_Cobain> max dan schizo
  962. [23:04] <Kurt_Cobain> apa status dorang
  963. [23:04] <Senpai> tatau lau org len
  964. [23:05] <Kurt_Cobain> maaf
  965. 01[23:05] <Maro> max ada xs kt server lain
  966. [23:05] <Senpai> max tgk cara chat mcm panas baran
  967. [23:05] <Kurt_Cobain> pembetulan
  968. [23:05] <Senpai> hahahahhaha
  969. [23:05] <Kurt_Cobain> max dah bincang
  970. 01[23:05] <Maro> dia ok
  971. [23:05] <Senpai> schizo tatau
  972. [23:05] <Kurt_Cobain> schizo
  973. [23:05] <Kurt_Cobain> max ok Senpai
  974. 03[23:05] * Retrieving #staff modes...
  975. 01[23:05] <Maro> schizo jarang2 online
  976. [23:05] <Senpai> aha xpe xde hal bg aku je
  977. 01[23:05] <Maro> mcm mana ada keperluan ke kita nk tambah staff baru
  978. [23:06] <Kurt_Cobain> ada calon ke ?
  979. [23:06] <Senpai> bergantung kt cenel help rasenye
  980. [23:06] <Senpai> ramai ke user bermasalah
  981. [23:06] <Senpai> maksud aku dr segi services
  982. 01[23:06] <Maro> xramai
  983. 01[23:06] <Maro> selalu ada staff utuk bg jawapan
  984. [23:07] <Senpai> kalau gitu kite cuba maintain yg ada skang je kot
  985. [23:07] <Senpai> tapi kite dgr yg lain
  986. 01[23:07] <Maro> yap
  987. 01[23:07] <Maro> cadangan staff lain
  988. [23:07] <Bayam> xde
  989. [23:07] <@A-2-Z> Opssrah dh oencen ke
  990. [23:07] <Kurt_Cobain> cadangan untuk staff baru ke ?
  991. [23:07] <@opssrah> haha
  992. [23:07] <@opssrah> aku tiap hari ada A-2-Z
  993. 01[23:07] <Maro> xde tu maksudnya maintain dgn staff sedia ada
  994. [23:07] <Sniper> Ya
  995. [23:07] <@A-2-Z> Igtkn psy td
  996. [23:08] <@A-2-Z> tdhahaha
  997. 01[23:08] <Maro> yg lain2
  998. [23:08] <Kurt_Cobain> ada yang aktif kat #help ke selain max dan schizo ?
  999. [23:08] <Senpai> bagi aku tak perlu tambah lagi.
  1000. [23:08] <@A-2-Z> Saya no komen
  1001. [23:08] <Senpai> kalau staff lain ade cadangan boleh btau
  1002. [23:09] <Senpai> kurt ko max ke schizo
  1003. 01[23:09] <Maro> mana yg lain diam ja
  1004. [23:09] <megat> ikut je
  1005. [23:09] <Kurt_Cobain> Senpai ܀ kurt ko max ke schizo <--- tak faham
  1006. [23:09] <zairi> Ada
  1007. [23:10] <zairi> Aku rasa x perlu tambahan
  1008. [23:10] <@DJ_sHaDoW> xperlu tambah
  1009. [23:10] <zairi> Klu rata2 staff boleh komit 1 jam sehari
  1010. [23:10] <Kurt_Cobain> tade rasa2 nak tubuhkan team semula ke ?
  1011. [23:10] <zairi> Klu xboleh komit boleh lah ada penambahan
  1012. [23:11] <Kurt_Cobain> sebab staff boleh komit online 1 jam sehari
  1013. [23:11] <Kurt_Cobain> hehe
  1014. [23:11] <Kurt_Cobain> sekadar cadangan
  1015. 01[23:11] <Maro> okeh xde pertambahan staff
  1016. 01[23:11] <Maro> keputusan isu 5: tiada pertambahan staff baru
  1017. 01[23:12] <Maro> okeh last: hal-hal lain
  1018. 03[23:12] * indovds-bopm (bopm@staff.kampungchat) has joined #staff
  1019. 03[23:12] * Admin sets mode: +v indovds-bopm
  1020. 02[23:12] * +fat2fit-hopm (hopm@staff.kampungchat) Quit (Connection closed)
  1021. 01[23:12] <Maro> ada sapa2 nk bangkitkan isu2 lain
  1022. 03[23:12] * fat2fit-hopm (hopm@staff.kampungchat) has joined #staff
  1023. 06[23:12] * @DJ_sHaDoW xde isu lain
  1024. 06[23:13] * Kurt_Cobain tiada isu lain
  1025. [23:13] <megat> tiada
  1026. [23:13] <shahrul> cadangan.  bley on kan register nick validate guna email?
  1027. [23:13] <zairi> Dah lama rasa nya xjumpa korang
  1028. 01[23:13] <Maro> isu2 berkaitan ircd atau services
  1029. [23:13] <zairi> Xmo buat gath ke
  1030. [23:13] <zairi> Huhu
  1031. [23:13] <shahrul> masing2 bz
  1032. 01[23:13] <Maro> boleh shahrul aku cadang nak aktif validate guna email lepas ni
  1033. 01[23:14] <Maro> cuma risau membebankan user
  1034. [23:14] <shahrul> yup.. byk sgt flooder nick register nick
  1035. 01[23:14] <Maro> yap
  1036. [23:14] <Sniper> betul..bleh block mana yg flooder regsiter nick tu
  1037. [23:14] <shahrul> bg aku tak bebankan..asalkan email tu valid
  1038. [23:14] <Kurt_Cobain> user beban sikit je pasal validate email tu
  1039. 01[23:14] <Maro> kalau validate pun leh register tapi akan auto drop lepas tu
  1040. [23:14] <shahrul> email pon bley bukak dari henpon
  1041. [23:15] <Kurt_Cobain> asalkan dapat solve masalah flooder
  1042. [23:15] <shahrul> dia bkn selagi x validate, bukan kire register ke?
  1043. 01[23:15] <Maro> flooder mass register nick
  1044. [23:15] <Kurt_Cobain> 1 email 1 nickname
  1045. 01[23:15] <Maro> register lepas
  1046. [23:15] <Kurt_Cobain> dia mass reg nick 1 email
  1047. 01[23:15] <Maro> kalau x validate baru drop
  1048. [23:15] <shahrul> xregister*
  1049. [23:16] <shahrul> dlm tempoh 24jam, dah kire register?
  1050. [23:16] <zairi> Berapa hari validate dia
  1051. [23:16] <zairi> Set lama skit tempoh validate
  1052. 01[23:16] <Maro> kene set semula benda tu
  1053. [23:16] <Senpai> i see
  1054. 01[23:16] <Maro> sebelum2 kita kc xpernah guna validate
  1055. 01[23:17] <Maro> aku pun cadang nk on validate
  1056. [23:17] <shahrul> validate jer
  1057. [23:17] <vHostServ> New vHost: The user (DewaCinta) vHost has successfully set to (Where)
  1058. [23:17] <Senpai> email send dalam masa brape lama dpt
  1059. 01[23:17] <Maro> ok tunggu aku tukar versi baru services aku on validate
  1060. 01[23:17] <Maro> register je terus dpt email
  1061. 01[23:18] <Maro> skrg dh boleh guna /ns sendpass untuk user
  1062. [23:18] <Senpai> nice
  1063. 01[23:18] <Maro> maksudnya xperlu tunggu oper nak sendpass
  1064. [23:18] <shahrul> yup.. dlm tempoh dia nak validate tu, kire nick blom register
  1065. 01[23:19] <Maro> ye shahrul
  1066. 01[23:19] <Maro> dlm bulan ni aku tukar services baru aku online validate
  1067. [23:19] <vHostServ> New vHost: The user (DewaCinta) vHost has successfully set to (Where.sin.runs.deep,His.love.runs.deeper)
  1068. 01[23:19] <Maro> skrg boleh set badmail jer
  1069. [23:20] <shahrul> yup
  1070. 01[23:20] <Maro> ok lain2 isu lagi
  1071. [23:20] <shahrul> services baru atau version update?
  1072. [23:20] <zairi> Xde kot
  1073. 01[23:20] <Maro> versi baru
  1074. 01[23:20] <Maro> badmail boleh akill
  1075. [23:20] <Bayam>   xde
  1076. [23:21] <tengkorak> tiada
  1077. [23:21] <Senpai> xde
  1078. [23:21] <@DJ_sHaDoW> xde
  1079. [23:21] <Sniper> tiada
  1080. 01[23:21] <Maro> inspircd ada versi baru
  1081. 01[23:21] <Maro> leh update
  1082. [23:21] <zairi> Noted
  1083. [23:21] <shahrul> 2.0.24
  1084. 01[23:21] <Maro> yap
  1085. 01[23:22] <Maro> okeh kalau xde apa2 isu lagi kita tangguhkan meeting untuk tahun ni
RAW Paste Data
We use cookies for various purposes including analytics. By continuing to use Pastebin, you agree to our use of cookies as described in the Cookies Policy. OK, I Understand
 
Top