Advertisement
Guest User

Untitled

a guest
Apr 19th, 2015
197
0
Never
Not a member of Pastebin yet? Sign Up, it unlocks many cool features!
text 13.18 KB | None | 0 0
  1. ברצוני להתייחס לכמה נקודות שעלו בסקר שערכנו לאחרונה (את תוצאותיו ניתן לראות כאן: https://bitcoin.org.il/files/תוצאות%20סקר-דעת-קהל-על-איגוד-הביטקוין-הישראלי-אפריל-2015.pdf.
  2.  
  3. המסקנה הבולטת ביותר מהסקר היא שקהילת הביטקוין, בין חברי האיגוד ובין אלו שאינם, אינה מרוצה מתפקודו של האיגוד. ברצוני להתייחס לכך משלושה היבטים:
  4.  
  5. 1. בעולם בו 99.95% מתושבי מדינת ישראל אינם משתמשים בביטקוין ובוודאי אינם מפיקים ממנו שום תועלת, לעולם לא חסרים דברים שאפשר לעשות בשביל לשפר את המצב. אין ספק שהאיגוד עושה הרבה פחות ממה שהיה אפשר לקוות מארגון מסוגו - לכמה מהסיבות לכך התייחסתי באסיפה הכללית שנערכה בסוף השנה שעברה (https://www.youtube.com/watch?v=eT9k9TFjzdQ), ואחזור כאן על כמה מהנקודות.
  6.  
  7. האיגוד מבוסס על עבודה התנדבותית. מרבית אנשי הצוות של האיגוד הם בעלי עבודה במשרה מלאה, בין אם בתוך עולם הביטקוין או מחוצה לו, ומקדישים מזמנם הפנוי להתנדבות במסגרת האיגוד. במצב כזה קשה להגיע לתפוקות גבוהות, אך יותר מזה, קשה לנהל את פעילות האיגוד והעבודה של כלל בעלי תפקידים. אנחנו תמיד מעוניינים לצרף עוד מתנדבים לשורותינו, אך עם זאת מה שאנחנו מחפשים הם אנשים שאנחנו מכירים ויודעים שאנו יכולים לסמוך עליהם, ובעלי הרצון והיכולת לקחת אחריות על משימות ותחומי פעילות של האיגוד. מתנדב שאין לו מחויבות מספקת עשוי, עם כל הרצון הטוב, לגרום ליותר נזק מתועלת - עקב התקורה בניהולו, הסכנה שלא יבצע דבר-מה עליו היה אמון וכו'.
  8.  
  9. בינתיים נראה שמעטים האנשים המתאימים שיכולים להקדיש מזמנם ומתשומת הלב שלהם לאיגוד. ומתוכם, הרבה מהמתנדבים בסופו של דבר נשחקים או מאבדים את היכולת להתמסר כמו בעבר (למשל, עקב שינויים אישיים או תעסוקתיים). הפועל היוצא מכך הוא שמצבת כוח האדם של האיגוד תמיד חסרה, ולפיכך הוא מתקשה לעמוד במשימותיו.
  10.  
  11. המצב היה קל יותר לו היה ניתן להעסיק אנשים בהיקף משרה רחב שיוכלו לבצע את העבודה - אך לצורך זה נחוץ תקציב, ובינתיים התרומות שמקבל האיגוד אינן מספיקות בשביל לתחזק כוח עבודה כזה.
  12.  
  13. כמובן שהאיגוד יכול לעשות מאמצים נוספים לגייס מתנדבים ותורמים, אבל "יש צבים כל הדרך עד למטה" - גיוס זה גם הוא בעצמו משימה לא פשוטה, שהאיגוד מתקשה לבצע אותה. עם זאת, אחת מהמסקנות מהסקר היא שעלינו להקדיש משאבים נוספים לעניין זה, על חשבון פעילויות אחרות - וזאת על מנת להגדיל את תפוקת האיגוד בטווח הארוך.
  14.  
  15. ראוי לציין גם, שאנחנו לא מאמינים שבעצם קיום האיגוד, אנו חוסמים את האפשרות מצוות אחר, מיומן ומחויב יותר, להקים ארגון אלטרנטיבי שיעשה את העבודה טוב יותר. רעיונית, זוהי מדינה חופשית וכל אחד רשאי להקים עמותות כרצונו; ומעשית, העובדה היא שלפני שהאיגוד קם, לא קם אף גוף אחר כמוהו, וכשהאיגוד הגדיר עצמו מחדש בבחירות של סוף 2014, מעטים האנשים שהגישו את מועמדותם להיות חלק מההנהלה החדשה.
  16.  
  17. עוד ניתן לציין, שאין לחשוש ש"בזבזנו" את דמי החבר ששולמו לנו מבלי להגיע לתוצאות, שהרי בכספים אלה מעולם לא נגענו, אלא אנו שומרים לשעת הצורך; ההוצאות עד כה היו מבוססות על תרומות שנכנסו מצוות ההקמה.
  18.  
  19. 2. הרבה מעבודת האיגוד היא דברים קטנים הנעשים "בשקט", וקשה להחצין אותם. ניתן למנות כאן את תפקיד האיגוד כנותן תמיכה פאסיבי - אנו מקבלים לא פעם פניות מיחידים ומעסקים הזקוקים לסיוע בהתמצאות בעולם הביטקוין, ודלתנו פתוחה לעזור להם במה שיצטרכו. בכלל זה גם ותיקים בקהילת הביטקוין, המקימים חברות בתחום וזקוקים לייעוץ בנושאים מסוימים. בנוסף לכך, לעיתים קרובות נציגים מהאיגוד מגיעים להרצות על ביטקוין במקומות שונים, כגון אוניברסיטאות, חברות או כנסים, ובכך תורמים להפצת ידע מדויק על התחום.
  20.  
  21. מכיוון שכך, אני מאמין שלמרות הפער בין הרצוי למצוי, המצוי הוא עדיין משמעותית רב יותר ממה שחלק מהאנשים חושבים.
  22.  
  23. 3. חלק מהציפיות מהאיגוד פשוט אינן מציאותיות. הצלחתו של ביטקוין בארץ תלויה בעיקר במה שקורה עם ביטקוין בעולם; מעבר לכך, תמיד יקרה הרבה עם ביטקוין בארץ שאינו קשור לאיגוד. תפקיד האיגוד הוא לסייע לביטקוין ככל שניתן עם הכלים העומדים לרשותו, ולא לחולל ניסים ונפלאות; ובסופו של דבר גם אם האיגוד יעשה חיל בתפקידו מעבר לכל ציפיה סבירה, עדיין ייתכן שצמיחתו של ביטקוין בארץ תימשך זמן רב.
  24.  
  25. ---
  26. עניין נוסף הוא הציון שניתן לאיגוד בקטגוריית "שקיפות ויושרה", שהגיע לממוצע של 4.57. ציון זה נראה מכובד על פניו, אך מאכזב קמעה לאור העובדה שהאיגוד מורכב מאנשים שהוכיחו את יושרתם לאורך שנים, ושהאיגוד חרט על דגלו לפעול בשקיפות הרבה מעבר למקובל בתחום.
  27.  
  28. קורה לעיתים שהאיגוד אינו מיטיב לתקשר את כל מה שקורה איתו עם חבריו, אך הדבר אינו נובע מרצון חלילה להסתיר דבר מה, אלא פשוט בגלל הזמן ותשומת הלב הדרושים כדי לדווח על הפעילות בצורה מסודרת. הנחת היסוד היא שחברי האיגוד יכולים לשאול אותנו על כל מה שהם מעוניינים לדעת, באופן פרטי או פומבי, ואנחנו נעשה כמיטב יכולתנו לענות. בכל מקרה, לאחרונה פתחנו קבוצת פייסבוק עבור חברי האיגוד (מה שאמור להקל על התקשורת השותפת בין הנהלת האיגוד לחבריו), ונפעל להוציא החוצה מידע על פעילותנו באופן מסודר יותר.
  29.  
  30. ---
  31. ברצוני להזכיר שהצטרפות כחבר באיגוד, הגם שהתועלת האישית לחבר מועטה, מהווה אקט בסיסי של תמיכה באיגוד, במטרותיו ובאנשיו. מתנדבים הם מכונות הלוקחות תמיכה כקלט ומייצרות עבודה לקידום מטרה כפלט; קשה לצפות מהאיגוד לבצע את עבודתו ללא הבעת תמיכה בו. בכל מקרה, הזכות הבסיסית הניתנת לחברי האיגוד היא הצבעה בבחירות השנתיות לדירקטוריון, ובכך היכולת לשלוט כיצד הוא יתנהל.
  32.  
  33. ---
  34. לסיום אתייחס למספר עניינים נקודתיים שעלו בהערות:
  35.  
  36. "את העבודה שמבצעים אנשי האיגוד היה ניתן לעשות ללא האיגוד עצמו"
  37.  
  38. קודם כל, ללא קיום האיגוד, הרבה מהעבודה שמתבצעת כיום פשוט לא היתה מתבצעת - אפילו אותה עבודה שעקרונית אינה דורשת את האיגוד. אנשים מסוימים מעדיפים להתנדב כשיש להם שיוך מסוים או מסגרת מעליהם. כדוגמא ניתן למנות אנשים, שלפני קיום האיגוד היו נוהגים להרצות על ביטקוין בתשלום; וכיום, מכיוון שהם פועלים במסגרת האיגוד, מקדישים מזמנם לעשות זאת באופן התנדבותי. בכך קיום האיגוד מרחיב את הקהל שיכול להרשות לעצמו להיחשף להרצאות אלה. דוגמא נוספת היא ישיבות הדירקטוריון של האיגוד, המהוות הזדמנות לצוות האיגוד ולצופים בבית להתעדכן בנעשה ולגבש אסטרטגיות.
  39.  
  40. כמו כן, בסופו של דבר האיגוד יגיע לקנה מידה כזה, מבחינת התקציבים איתם הוא עובד והפרויקטים שהוא מרים, שבפירוש כן יהיה צורך בגוף רשמי עם מבנה שליטה מוגדר. אולי טרם הגענו לשלב זה, אך אין סיבה להשתהות עם הקמת האיגוד. כמו כן, הזמן פועל לטובתנו; אנו מאמינים שבעצם קיום האיגוד אנחנו "תוקעים דגל", והותק של האיגוד יפעל לטובתנו בעתיד. כמו כן, מכיוון שיכולת האיגוד לגדול תלויה במידה רבה בניסיון שהוא צובר כגוף לומד ובעבודה להגדיר את עצמו, בעצם קיומו אנחנו מכינים את הקרקע לצמיחה ומקרבים את הזמן בו האיגוד יוכל לגדול, מעבר למה שהיינו יכולים אם היינו נזכרים לקום בשלב יותר מאוחר.
  41.  
  42. "צריך מפגשים המיועדים לקהל הרחב"
  43.  
  44. אין ספק שמפגשים כאלו חשובים והאיגוד לא היה פעיל בתחום לאחרונה. מפגשי המבוא היזומים האחרונים היו מפגש בטכניון בחיפה בינואר 2014, והכנס הגדול שהתקיים חודש לאחר מכן.
  45.  
  46. השאלה היא מה בעל יחס עלות/תועלת מיטבי, ומה היתרון ההשוואתי של האיגוד. אחד המרכיבים העיקריים של הפצה בציבור הרחב הוא אנשי הקהילה המשמשים כל אחד כאוונגליסט המפיץ את ביטקוין לכל מי שהוא מכיר, וגם למי שלא. לכן חשוב מאד לטפח את הקהילה. המפגשים הקטנים שאנו עורכים עם הרצאות שונות הם יחסית פשוטים לארגון ולכן אנו רואים בהם יחס תועלת כדאי. כמו כן, הרצאות אלה הן ברמות שונות, וחלקן מתאימות גם למתחילים.
  47.  
  48. מפגשים המיועדים ספציפית עבור קהל חדש קשים יותר לארגון, עקב הצורך לעמוד בציפיות גבוהות והשיווק הדרוש כדי למשוך את אותו קהל חדש. אם כבר עושים זאת, אנו מאמינים שיש לקחת צעד קדימה ולארגן כנס עם עבודת שיווק מאסיבית ומספר רב של משתתפים והרצאות, וכך להגיע להשפעה מירבית. אנו מתכננים לקיים כנס כזה בחודשים הקרובים, במתכונת דומה לזו של פברואר 2014.
  49.  
  50. ובכל מקרה, היום כשחברות רבות מעוניינות ביוזמתן בהרצאות ביטקוין לעובדיהן, ומקומות כמו שגרירות הביטקוין מאפשרים לכל אחד בכל זמן לבוא וללמוד על ביטקוין, הצורך במפגשי מבוא יזומים פחת.
  51.  
  52. "הסקר שערך איגוד הביטקוין הישראלי ביולי 2014 על היכרות הציבור עם ביטקוין מנותק מהמציאות"
  53.  
  54. אולי, אבל אני לא חושב שאפשר להאשים אותנו בכך שפנינו לחברת סקרים מקצועית והזמנו סקר בהתאם לתקציב שלנו, וזאת מתוך כוונה לקבל נתונים אמפיריים ולא רק לעבוד לפי ניחושים. כמו כן, הדעת נותנת שבהשוואה בין פלחים שונים הטעויות תהיינה קטנות יותר מאשר במספרים אבסולוטיים, ולכן משם ניתן אולי להפיק מידע מועיל. בכל מקרה, אותו הסקר היה מעניין בזמנו אבל המידה בה תוצאותיו משפיעות על תהליך ההחלטות שלנו מועטה מאד, אם קיימת.
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement